Žene
ZNATE LI?

Zašto žene češće boluju od Alzheimerove bolesti?

objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci

Alzheimerova bolest jedna je od onih koju stvarno nitko ne želi, pogotovo ako ima neke već unaprijed zadane mogućnosti... naravno, treba napraviti sve da se to i ne dogodi, ali se ne može… više »

SAVJETI

Zašto je važno njegovati kožu vulve

objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci

Što uzrokuje suhoću vulve i vagine? Kada je riječ o suhoći, prvo na što najčešće pomislimo je na suhoću vagine. Ta pojava je česta; do 17% žena u dobi od 17 do 50 godina… više »

SVJETSKI DAN MENOPAUZE

Vodič kroz menopauzu i njezine manje poznate simptome

objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci

Iako svaka žena prolazi kroz menopauzu, čini se da je to još uvijek tabu tema. Zapravo, do 2025. više od 1 milijarde žena diljem svijeta bit će u menopauzi. Kako bi razjasnili… više »

SAVJETI

Zašto vam kasni?

objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci

Povremena kašnjenja tijekom prve dvije godine od početka menstruacije prihvatljiva jer u tom periodu tijelo još uvijek pokušava uspostaviti ravnotežu i normalno je da… više »

STVARNO?

Ženski ciklus ima veze s motivacijom

objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci

Znate li one dane kad vam je sve teško, ništa vam se ne da i jednostavno bi željeli biti doma pod dekicom, ma koliko toplo bilo? E, to bi moglo biti povezano s vašim… više »

PROBLEMI

Žene i simptomi urinarne inkontinencije

objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci

Svatko može osjetiti simptome urinarne inkontinencije. Zapravo, ona pogađa 200 milijuna ljudi diljem svijeta. Jedna od četiri žene starije od 18 godina iskusila je bježanje mokraće. Ovo je… više »

PROBLEMI?

Samohrani očevi i razgovori o menstruaciji

objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci

Biti samohrani otac tinejdžerici može biti veliki izazov. Život s tinejdžerima zna biti stresan i ponekad iscrpljujuć, a kada su u pitanju tjelesne promjene i menstruacija, mnogim je očevima… više »

ZNATE LI?

Točkasto krvarenje između menstruacija - kada se obratiti liječniku?

objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci

Točkasto krvarenje između redovitih menstruacija događa se mnogim ženama i ponekad izaziva zabrinutost. Ova krvarenja obično se odnose na mrlje od krvi na donjem rublju, ali mogu izgledati i… više »

PROBLEMI

Sve što trebate znati o upali mokraćnog mjehura

objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci

Upala mokraćnog mjehura jedna je od najčešćih infekcija kod žena. 1 od 2 žene patit će od upale barem jednom u životu. Osam puta je češća kod žena nego kod muškaraca, a… više »

HMMM...

Žitarice za doručak u obliku maternice

objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci

Jedinstvene žitarice za doručak pod nazivom Period Crunch inspirirane su menstruacijom i imaju za cilj podići svijest o izostanku razgovora o menstruaciji kod kuće. Svaki komadić ovih… više »

ZANIMLJIVO :)

Što VI možete učiniti da zaustavite menstrualno siromaštvo?

objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci

Obilježavanje Dana menstrualne higijene i dalje je prijeko potrebno iako smo već u 2022. Godini i okruženi tehnologijom koja nam olakšava svakodnevni život. Ovaj dan posvećen je… više »

MAJČIN DAN

Iznenadi mamu poklonom i porukom na kućni prag

objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci

Vjerujemo da je misija koja dolazi iz bio&bio povodom Majčinog dana, podudarna s našom: želimo izmamiti mamama najveći osmijeh na lice. To ćemo sigurno i ostvariti posebnim znakom… više »

STVARNO?

Zanimljivosti o menstruaciji

objavljeno prije 2 godine

Održivi stil života postao je jedan od najvažnijih svjetskih trendova. Žene su većinom zaslužne za pokret održivosti kojim izražavaju zabrinutost za okoliš, a značajnu ulogu igraju… više »

ZNATE LI?

Kako stres utječe na zdjelično dno?

objavljeno prije 2 godine

Zdjelično dno zaslužuje više pažnje i pohvala nego što mu pridajemo. Ono olakšava vaginalni porod, čini seks ugodnim i omogućuje orgazam, ali djeluje i kao nevjerojatno… više »

ENDOMETRIOZA

Mjesec svjesnosti o endometriozi

objavljeno prije 2 godine

Ožujak je mjesec svjesnosti o endometriozi, stoga je ovo pravi period kada bismo svi trebali saznati nešto više o ovoj bolesti o kojoj se vrlo malo zna, a istovremeno se sve… više »

skrolaj na vrh