Žene
UPS

Što su Braxton Hicksove kontrakcije ili lažni trudovi?

objavljeno prije 9 mjeseci i 25 dana

Već od sredine trudnoće možete osjećati blage kontrakcije maternice koje su samo pripreme za porod. Većina trudnica iako ima kontrakcije, one su toliko slabe da ih do 30. tjedna trudnoće jako… više »

ZDRAVLJE

Preosjetljivost na progesteron

objavljeno prije 9 mjeseci i 25 dana

Progesteron je član skupine steroidnih hormona koji se nazivaju progestini. Ovaj hormon je neophodan za regulaciju menstrualnog ciklusa i održavanje rane trudnoće. U rijetkim slučajevima,… više »

STVARNO?

Ljetni ženski problemi

objavljeno prije 10 mjeseci i 14 dana

Ljeto samo što nije počelo, a s njime i dugi dani na plaži, preplanulost, no, nažalost ljeto mnogima označava i upalu mjehura. Zašto su neki skloniji dosadnim i iritirajućim… više »

PRIPAZITE

Žene ne bi trebale raditi ove stvari blagdanima

objavljeno prije 10 mjeseci i 21 dan

Svaki blagdan ima neke svoje stvarčice koje bi trebali jednostavno duboko zakopati u podrum i niti slučajno ih ne vaditi van, da ne bi bilo da ste napravili nešto čega bi se poslije… više »

SAVJETI

Zašto samo Španjolci imaju menstrualni dopust?

objavljeno prije 11 mjeseci i 9 dana

INTIMINA je povodom nadolazećeg Dana menstrualne higijene lansirala duhovitu kampanju s beskorisnim lekcijama španjolskog kako bi se ukazalo na najčešće izgovore koji… više »

RJEŠENJA

Kako se riješiti nadutosti tijekom PMS-a

objavljeno prije 11 mjeseci i 11 dana

Zadržavanje vode, također poznato kao nadutost, čest je problem mnogih žena tijekom menstruacije. Hormonalne promjene tijekom menstrualnog ciklusa, kao što su promjene estrogena i… više »

SAVJETI

Trebate li razgovarati sa svojom bebom? Naravno!

objavljeno prije 11 mjeseci i 14 dana

Kad imate bebu u kući, vjerojatno većinu vremena ne razgovarate s njom - OK, tu i tamo je pitate nešto, malo buci-buci i to je to... ali, kažu stručnjaci da bi stvarno trebali… više »

HE HE

Kakve žene vole muškarci?

objavljeno prije 11 mjeseci i 16 dana

Što se traži? Pitanje je logično, jer u ovo doba društvenih mreža svi moraju biti prelijepi i savršeni... no izgleda da to nije neka furka. Naime, muškarci su… više »

PROBLEMI

Više od 50% majki osjeća tjeskobu i depresiju nakon poroda

objavljeno prije 11 mjeseci i 24 dana

Porod je najuzbudljiviji i najizazovniji događaj većini žena. No, za mnoge mlade majke oporavak je često teži od samog poroda. Većina dobije savjete za fizički oporavak, ali istina je da… više »

Požurite! / Pixabay
SAVJETI

Trebaju li žene hodati? Neke baš i ne...

objavljeno prije 11 mjeseci i 26 dana

Kad tražimo tjelovježbu za sebe, često biramo hodanje jer je dobro za nas, a nije ni komplicirano... no, hodanje za neke žene nije ni blizu najbolji oblik tjelesne aktivnosti, vjerovali ili… više »

ZAPAMTITE

Rani znakovi raka jajnika

objavljeno prije 11 mjeseci i 29 dana

Svjetski dan borbe protiv raka jajnika obilježava se 8. svibnja - radi se o inicijativi za podizanje svijesti o znakovima i simptomima raka jajnika kako bi se unaprijedila rana dijagnoza.… više »

DAN PLANETA ZEMLJE

Budite dio promjene uz održivu menstruaciju

objavljeno prije 1 godinu

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja kako bi se promicala zaštita okoliša i očuvanje našeg planeta. Intimina koristi ovu priliku kako bi stavila fokus na održivu… više »

ZAPAMTITE :)

Kako je menstrualna čašica unaprijedila žensku intimnu njegu

objavljeno prije 1 godinu

7. travnja obilježava se Svjetski dan zdravlja čiji je cilj podizanje svijesti o globalnim zdravstvenim problemima i promicanje zdravog života. Kada je riječ o ženama, jedan od aspekata… više »

ENDOMETRIOZA

Preuzmite kontrolu nad endometriozom

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Potraga za učinkovitim tretmanima liječenja endometrioze rezultirala je povećanim oprezom kod korištenja dodataka prehrani kao dodatka konvencionalnom liječenju. Povodom mjeseca… više »

ENDOMETRIOZA

Što je smrznuta zdjelica?

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Endometrioza je često pogrešno shvaćeno stanje koje pogađa jednu od deset žena u reproduktivnoj dobi. Može imati značajan utjecaj na kvalitetu života osobe, utječući na njihovu… više »

skrolaj na vrh