« Žene
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
TRAŽENJE PARTNERA

Jeste li i vi gospođica Dovoljno Dobra?

Trećina muškaraca priznaje kako bi se bez problema vjenčali za ženu koja ima sve što traže u partnerici, ali u koju istovremeno uopće nisu zaljubljeni

Fotografija vijesti
Više o

zaljubljenost

,

muškarci i žene

,

ljubavne veze

Mitovi o ženama kao nekome tko će učiniti sve da natjera muškarca da im stavi prsten na ruku, kao i onaj o muškarcima koji se panično boje obaveze mogli bi uskoro pasti u vodu, pokazalo je jedno američko istraživanje.

Naime, prema anketi na 5000 ispitanika koji je proveo Match.com, trećina muškaraca i četvrtina žena priznaju kako bi se bez problema vjenčali za nekoga tko ima sve što traže u partneru, ali u koga istovremeno uopće nisu zaljubljeni.

21 posto anketiranih muškaraca tvrdi kako bi se mogli obvezali ženi koja im nije seksualno privlačna.

Isto tako, pokazalo se kako mit o muškarcima koji se ne žele smiriti sa nekom ženom nema potvrdu u stvarnosti, a savijanju gnijezda skloniji su mlađi muškarci.

Najveći postotak muškaraca koji traže ženu upravo je među dvadesetogodišnjacima, naglo pada kod tridesetogodišnjaka i onda opet raste u četrdesetogodišnjka.

Znanstvenike nimalo ne čudi činjenica da su muškarci zapravo jako skloni skrašavanju sa ženom. „Pomisao da morate prolaziti kroz život sami mnogim je ljudima grozna, a muškarci nisu nimalo imuni na to, unatoč tomu što se većina pretvara kako su dovoljno jaki da im to ne smeta", tvrdi Tom Fant, zdravstveni konzultant za Daily Beast.

Još jedan stručnjak za ljubavne veze, osnivač stranice LikeBright Nick Soman, tvrdi kako nam šanse za brak drastično padaju kako idemo stariji.

„Ljudi vas neminovno počinju gledati i misliti: Djeluje kao normalan tip. Zašto nema ženu?", tvrdi Nick. „Ići ćete na vjenčanja i primjećivati kako se stol za samce samo smanjuje i smanjuje. Za njim će bit pet muškaraca i jedna žena. Gledat ćete jedni druge i misliti kako su vam izgledi svima katastrofalni", zaključuje Nick.

Mnogi stručnjaci smatraju kako je ovaj fenomen posljedica društvenih promjena koje su se dogodile u posljednjih tridesetak godina, posebice kad je zaposlenost žena u pitanju. Većina njih danas ravnopravno s muškarcima lovi karijeru i osobno ostvarenje te uglavnom nemaju nikakvih problema biti bez frajera, posebice dok su mlađe.

„Žene već desetljećima čine sve kako bi izašle iz kuće i bile samostalne, dok se muškarci svim silama pokušavaju vratiti u kuću i imati onaj ideal obitelji kakav su poznavali njihovi roditelji. Stvari su se potpuno obrnule", zaključuje Nick.

23.02.2012. 08:49:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    urbanjungle
    27.02.2012. 21:05
    Na stolu za samce su danas 5 žena i jedan muškarac
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh