Zdravlje
U čipu je tajna

XBoX bi vam mogao spasiti život

objavljeno prije 15 godina

Istraživači vjeruju kako je moćan grafički čip unutar Microsoftove igrače konzole 10 puta jeftiniji i 5 puta brži prilikom predviđanja i detektiranja infarkta, te da bi uspješno… više »

DRUŠTVENE ŽIVOTINJE

Do zdravlja i sreće stiže se grupno

objavljeno prije 15 godina

Kvaliteta društvenog života mogla bi na zdravlje pojedinca imati veći utjecaje od pravilne prehrane i tjelesnih aktivnosti. Sve je više dokaza koji upućuju na to da pripadnost… više »

URBANI ŽIVOT

Prometna buka šteti zdravlju mladih

objavljeno prije 15 godina

Istraživači koji rade za BioMed Central u svom listu Environmental Health objavili su kako poslijednja istraživanja ukazuju na to da ljudi koji su dugo izloženi prometnoj buci imaju veću… više »

Srčana oboljenja

Nezdravi muškarci žive 10 godina kraće

objavljeno prije 15 godina

Studija je provedena među 19.000 civila između 40 i 69 godina. Znanstvenici su prikazali što će im se dogoditi 38 godina poslije. Oxfordova studija, objavljena u British Medical… više »

Mršavljenje

Tri najpopularnije dijete i njihove mane

objavljeno prije 15 godina

Atkinsova dijeta Filozofija: smanjeni unos ugljikohidrata (čini vas gladnijima), a istovremeno, dijeta vam preporučuje veći unos masti i bjelančevina. Kako funkcionira: Kada u organizam… više »

prisilno obrezivanje

Nova nada za žene koje su pretrpjele mutilaciju genitalija

objavljeno prije 15 godina

Radi se o je kontroverznoj kulturnoj tradiciji u nekim dijelovima Afrike, Južne Amerike, Bliskog Istoka i Azije koja redovito završi opasnom infekcijom i smrću. Zdravstvene opasnosti… više »

Jednostavno, a djeluje

Mršavite uz nekoliko savjeta

objavljeno prije 15 godina

Jedite vlakna Svježa hrana, posebno ona bogata vlaknima, stimulira hormone koji utječu na glad i njihovom aktivacijom automatski se odsjećate sitima. Operite zube Napravite pauzu tijekom jela… više »

zeleno, žuto, crveno

Genska terapija rješava problem daltonizma

objavljeno prije 15 godina

Osoba sa dobrim uočavanjem boja može razlikovati više milijuna nijansi, dok osoba sa daltonizmom, samo nekoliko tisuća, ili stotina. Na primjer, ne može  primijetiti da li će… više »

Djeca posebno osjetljiva

Plivanje u kloriranim bazenima povećava rizik od astme

objavljeno prije 15 godina

Razlog tomu jest što se nusprodukti  iz klorirane vode zadržavaju u zraku, iritirajući dišne puteve i pluća, čime ih čine osjetljivijima na alergije. Istraživači s… više »

obuzdajte apetit

Brza hrana tjera vas da više jedete

objavljeno prije 15 godina

Kad konzumirate masnu hranu, mozak šalje tjelesnim stanicama poruku da ignoriraju hormone koji potiskujući apetit reguliraju tjelesnu težinu. Taj efekt može potrajati do nekoliko dana,… više »

Opasnost iz vode

Tuševi su prepuni bakterija

objavljeno prije 15 godina

Vlažno i mračno okruženje u glavi tuša predstavlja idealne uvjete za život i razmožavanje bakterija koje su najopasnije prilikom puštanja prvog mlaza vode. Američki stručnjaci… više »

zabavno vježbanje

Zumba - novi ples uz koji mršavite

objavljeno prije 15 godina

Ne morate se više znojiti u teretani - novi hit ples koji će vam pomoći da se riješite viška kalorija zove se zumba. Novi fitness program zumba kombinira dinamične… više »

uzlet neuroznanosti

Gel iz nanokapsula obnavlja moždane stanice

objavljeno prije 15 godina

Čak dvanaest tjedana nakon razarajućih moždanih oštećenja, kod određenih testnih primjeraka štakora dogodio se gotovo potpuni oporavak motoričkih i senzornih funkcija "Cilj ovog… više »

Kraj opake bolesti?

Pronađen ključni gen koji može uništiti rak

objavljeno prije 15 godina

Naime, ključni gen potiče proizvodnju krvnih stanica koje se mogu boriti, pa čak i uništavati stanice raka. Takve stanice formiraju prirodnu zaštitu tijela protiv bolesti i svi… više »

ne učite noć prije

San nam pomaže da točnije pamtimo

objavljeno prije 15 godina

Kimberly Fenn, kognitivna neuroznanstvenica i profesorica psihologije na Državnom Sveučilištu u Michiganu, kaže da je vrlo lako "zbrkati stvari u glavi". „Ovo istraživanje… više »

skrolaj na vrh