Zdravlje
vitka linija

Grejpom protiv sporog metabolizma

objavljeno prije 15 godina

Znanstvenici su na miševima testirali čudesnu kemijsku tvar naringenin koja je odgovorna za gorak okus grejpa. Dokazali su da sagorijeva mast, a u budućnosti bi se mogla nalaziti u… više »

bez straha

Bezbolni posjeti zubaru i u Hrvatskoj?

objavljeno prije 15 godina

Po mišljenju predsjednika Hrvatskog društva za dječju i preventivnu stomatologiju dr. Hrvoja Jurića, stomatologe najviše veseli dobro djelovanje ozona na tvrda zubna… više »

H1N1 virus stvoren da ubija život

Svinjska gripa - bolest koja ubija mlade

objavljeno prije 15 godina

Više od polovice osoba preminulih od pandemijske gripe H1N1 imalo je između 20 i 49 godina, a prosječnu dob od 37 godina, prema analizi potvrđenih smrti u svijetu do polovice srpnja… više »

pandemija?

Stotinjak Hrvata dobilo svinjsku gripu

objavljeno prije 15 godina

Među 98 oboljelih, uglavnom osoba mlađe životne dobi, njih 69 zarazilo se u inozemstvu, a 29 u Hrvatskoj. Klinička slika u većine oboljelih, osim u jednog bolesnika u kojeg se razvila upala… više »

ORGANSKA MULJAŽA

Brojni švicarski bio-proizvodi nisu baš 'bio'

objavljeno prije 15 godina

Statistički podaci koje su u ponedjeljak objavili lokalni švicarski mediji pokazali su da je 17 od 25 ispitanih švicarskih proizvođača neutemeljeno obilježavalo svoje… više »

ALLIUM SATIVUM

Češnjak – najzdraviji snack na svijetu

objavljeno prije 15 godina

Češanj češnjaka na dan mnogima vjerojatno nije idealan 'snack', ali vaše tijelo bi vam, istina za razliku od suradnika, moglo biti vrlo zahvalno. Osim što će vas… više »

Zdravstvene zablude

Ipak smijete jesti u svako doba dana

objavljeno prije 15 godina

1. Tko večera - deblja seBrojne dijete, ma koliko različite bile, imaju jedno zajedničko pravilo - obrok iza 19 sati potpuno je zabranjen jer tijelo, navodno, na večer ne može probaviti… više »

znanost u službi zdravlja

Na tragu uzročnika raka pluća

objavljeno prije 15 godina

Nova saznanja potvrđuju prethodne studije koje su pretpostavljale postojanje genetske povezanosti, čak i kad se pušenje ne uzme u obzir. Ipak, pušenje je odgovorno za devet od… više »

neobično otkriće

Marihuana štiti od raka glave i grla?

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Jedna od zanimljivijih vijesti ovog mjeseca jest novo istraživanje u časopisu Cancer Prevention Research (eng. Istraživanje prevencije raka), koje je otkrilo da pušaći marihuane imaju… više »

Lisinopril

Novi lijek za sklerozu

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Istraživači su kod životinja izazvali moždana oštećenja slična onima koja nastaju kod sklerotskog plaka u ljudi. Neki miševi su zatim liječeni lisinoprilom, generičkim lijekom… više »

CVATE AMBROZIJA

Bioprognoza od 19. do 21. kolovoza

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Državni hidrometeorološki zavod izvijestio je kako će biometeorološke prilike u srijedu 19. kolovoza biti povoljne i većini ljudi neće uzrokovati zdravstvene tegobe, ali… više »

studija

Otkriveni geni koji uzrokuju leukemiju kod djece

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Postoje tri varijante genetskih pogrešaka koje povećavaju rizik od leukemije između 30 i 60% tvrde znanstvenici Instituta za istraživanje tumora, no istovremeno ističu da bitnu ulogu… više »

Slatko i zdravo

Konzumiranje čokolade produljuje život

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Švedsko istraživanje pokazuje da pacijenti koji su imali srčani udar imaju 70 posto manji rizik od smrti ako jedu čokoladu. Čak i ako čokoladu konzumiraju jednom tjedno, smanjuju si… više »

BEZ PANIKE

Koliko je vrućica kod djece zapravo opasna?

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Ovu je informaciju u ponedjeljak objavio njemački Institut za kvalitetno i učinkovito liječenje (IQWiG). Ipak roditelji često teško razlikuju radi li se o ozbiljnoj bolesti ili ne.… više »

briga za zdravlje

Udruga nizozemskih potrošača želi popis kalorija u fast foodu

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

"Zalogajnice brze hrane morale bi izložiti broj kalorija, zajedno s cjenikom, iznad mjesta na kojem se primaju narudžbe", rekao je glasnogovornik udruge Diek Schipper. On je rekao da većina… više »

skrolaj na vrh