Svijet
EH, DA...

Hrvati i hrana - nije jednostavno

objavljeno prije 10 dana i 13 sati

#BirajZeleno inicijativa, koja se bavi smanjenjem otpada od hrane, ovog vikenda zainteresirala je brojne posjetitelje manifestacije Ilica Q'art. Chef Mario Mandarić i učenici Centra za odgoj… više »

Dogodilo se na današnji dan – 24. rujna

objavljeno prije 11 dana

Na današnji dan 1493. godine Kolumbo je započeo svoju drugu ekspediciju Novog svijeta. Prvi put oko svijeta jahtom dogodio se 1853.godine. Vlasnik jahte bio je Cornelius Vanderbilt.… više »

COOL

Čisteći medvjedići ne staju

objavljeno prije 11 dana i 13 sati

U sklopu Erasmus+ projekta „Future Green Leaders" Čisteći medvjedići počistili su u nedjelju površinu na istočnoj granici Općine Nova Kapela, nedaleko od naplatne postaje Lužani,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. rujna

objavljeno prije 12 dana

Na današnji dan godine 1846. Johann Gottfried Galle i Heinrich d'Arrest otkrili su planet Neptun. 1868. godine Grito de Lares proglasio je neovisnost Portorika. Prvi tramvaj na parni… više »

COOL

Edukacija, praktično iskustvo i ukusna avantura sve u jednom

objavljeno prije 12 dana i 8 sati

Sljedeći tjedan započinje niz zabavnih i edukativnih radionica na temu fermentacije na kojima možete naučiti više o ovoj drevnoj metodi očuvanja hrane koja donosi brojne benefite za… više »

EH, DA...

Slaba potražnja za "zelenim" čelikom i aluminijem

objavljeno prije 12 dana i 11 sati

Više od 450 velikih industrijskih projekata diljem svijeta traži stotine milijardi dolara ulaganja kako bi se smanjile emisije ugljika, objavio je u četvrtak Akcelerator industrijske… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. rujna

objavljeno prije 13 dana

Na današnji dan 1692.g. posljednja je osoba u Americi obješena zbog optužbe da je vještica. Godine 1827.  Anđeo Moroni otkrio je Josephu Smithu zlatne ploče koje… više »

TREBALO BI...

Eko-udruge traže povećanje naknade za povrat ambalaže

objavljeno prije 13 dana i 8 sati

Iznos bi se trebao kretati između 15 i 50 centi i razlikovati se prema volumenu i materijalu, ističu u zajedničkom priopćenju Platforme potpisnice: Zelena akcija, Zelena Istra, TerraHub… više »

ZANIMLJIVO

Sve zemlje kaskaju s nacionalnim planovima prilagodbe?

objavljeno prije 13 dana i 11 sati

Istraživači Instituta za globalne strategije zaštite okoliša u Japanu Osamu Mizuno i Naoyuki Okano ispitali su koherentnost cijele sheme Nacionalnih planova… više »

EH, DA...

Klimatske promjene i poljoprivreda

objavljeno prije 13 dana i 17 sati

Monokulturna, intenzivna poljoprivreda stvara brojne izazove za okoliš, uključujući otjecanje viška hranjivih tvari iz tla, upotrebu kemijskih pesticida koji to uzrokuju; zatim… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. rujna

objavljeno prije 14 dana

Francuski dvorski časnik, kraljev puškonoša i lovački poručnik Louisa XV. François Antoine, 1765. godine objavio je kako je ubio 'Zvijer iz Gévaudana'. Misteriozno… više »

NAPOKON

Ina proglašena krivom u slučaju Ivane D

objavljeno prije 14 dana i 13 sati

Općinski sud u Novom Zagrebu donio je nepravomoćnu prekršajnu presudu protiv Ine u vezi s plinskom platformom Ivanom D koja je prije gotovo četiri godine potonula u sjevernom Jadranu.… više »

BRAVO

Novi korak k smanjenju CO2 otiska

objavljeno prije 15 dana i 11 sati

Beiersdorf Hrvatska u partnerstvu s međunarodnom logističkom kompanijom DSV uvodi prve kamione na Bio-LNG (biološki ukapljeni prirodni plin) pogon u svoju transportnu flotu. Radi se o… više »

UFF

Najgora suša u Amazoni

objavljeno prije 15 dana i 17 sati

Solimoes, jedna od glavnih pritoka moćne rijeke Amazone čije vode izviru u peruanskim Andama, pao je na najnižu razinu zabilježenu u Tabatingi, brazilskom gradu na granici s Kolumbijom.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. rujna

objavljeno prije 16 dana

Charles Augustus Lindbergh bio je američki zrakoplovac, istraživač i izumitelj. Slavljen je kao najbolji i najhrabriji letač svojega doba. Znamenit je njegov let preko… više »

skrolaj na vrh