« Ekosfera
objavljeno prije 4 dana i 10 sati
COOL

Edukacija, praktično iskustvo i ukusna avantura sve u jednom

Istražite Mikrosvijet okusa sa Sendy Osmičević kroz zabavne i korisne radionice fermentacije

Naučite fermentirati
Naučite fermentirati (Arhiva)
Više o

radionice

,

fermentacija

,

Sendy Osmičević

Sljedeći tjedan započinje niz zabavnih i edukativnih radionica na temu fermentacije na kojima možete naučiti više o ovoj drevnoj metodi očuvanja hrane koja donosi brojne benefite za zdravlje. Radionice koje će vam otkriti što je to fermentacija, zašto je ključna za vaše zdravlje i kako ju lako primijeniti u svakodnevnom životu, održavat će se jednom mjesečno u prostoru V8 studija u Vodnikovoj 8/1, pod vodstvom Sendy Osmičević.

Prva radionica na rasporedu je u četvrtak 26. rujna, s početkom u 18 h, a na njoj će svi zainteresirani, uz osnove fermentacije, moći naučiti i kako od ostatka voća i povrća napraviti prvi fermentirani proizvod. Započnite svoje putovanje kroz Mikrosvijet okusa s češnjakom u medu, kombinacijom koja je sjajan saveznik u borbi protiv brojnih bolesti te ciklinim kvasom, tradicionalnim slavenskim napitkom bogatim probioticima, antioksidansima, vitaminima i mineralima uključujući magnezij i vitamin B12. Do kraja godine imat ćete priliku pripremiti i probiotički ocat i imuno booster (24.10.), doznati više o fermentaciji na suho (28.11.) i izraditi kimchi (19.12.).

Sendy Osmičević je najpoznatija kao osnivačica Društvene banke sjemena u Hrvatskoj i voditeljica projekata na temu održivosti i ekologije u neprofitnom sektoru, a među ostalim je i permakulturistica i edukatorica o fermentaciji hrane. Nakon što je pokrenula novi digitalni projekt Mikrosvijet okusa, kroz koji dijeli praktične recepte i zanimljivosti o fermentaciji, potičući istraživanje okusa i novih perspektiva o viškovima hrane, započinje ovu seriju edukativnih radionica.

Kotizacija za radionicu iznosi 30 Eura. Broj mjesta je ograničen, a prijave su obavezne putem obrasca.

22.09.2024. 16:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh