Svijet

Clinton odlazi na afričku turneju

objavljeno prije 15 godina

Američka državna tajnica Hillary Clinton sljedeći će tjedan početi afričku turneju na kojoj će posjetiti sedam zemalja, objavio je State Department. Clinton će 5. kolovoza boraviti u Keniji… više »

AFGANISTAN

Britanci objavili kraj uspješne ofenzive u Helmandu

objavljeno prije 15 godina

Velika Britanija u ponedjeljak je objavila završetak petodnevne protutalibanske ofenzive u afganistanskoj pokrajini Helmad, te potvrdila kako je uspjela istjerati militante iz gradova… više »

otkud optimizam

Rehn i Bildt misle da mogu riješiti spor Hrvatske i Slovenije

objavljeno prije 15 godina

Povjerenik za proširenje Olli Rehn izrazio je u ponedjeljak u Bruxellesu uvjerenost da je moguće naći rješenje za hrvatsko-slovenski granični spor i osigurati napredak… više »

Sarah Palin napustila mjesto guvernerke

objavljeno prije 15 godina

Bivša američka potpredsjednička kandidatkinja Sarah Palin u nedjelju je i službeno odstupila s dužnosti guvernerke Aljaske, 18 mjeseci prije isteka mandata, poručivši u govoru… više »

memorabilije

Dillingerov pištolj prodan na aukciji

objavljeno prije 15 godina

Pištolj koji je pripadao jednom od najzloglasnijih američkih kriminalaca Johnu Dillingeru prodan je na aukciji u Dallasu za 95.600 dolara neimenovanom kolekcionaru iz Los Angelesa,… više »

'MANJI PROBLEMI'

Nicolas Sarkozy završio u bolnici

objavljeno prije 15 godina

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u nedjelju je primljen u parišku bolnicu Val-de-Grace zbog 'manjih problema'. Elizejska palača objavila je kako je pedesetčetverogodišnji… više »

LAŽNA UZBUNA?

Francuski liječnik tvrdi da svinjska gripa nije opasna

objavljeno prije 15 godina

U razgovoru za Journal de Dimanche francuski profesor medicine Bernard Debre ustvrdio je da gripa A (H1N1) nije opasna i da strka zbog pandemije nema drugu svrhu do da nas plaši. "Ta… više »

demonstracija moći

Indija gradi nuklearnu podmornicu

objavljeno prije 15 godina

Indija je u nedjelju najavila početak razvoja svoje prve nuklearne podmornice s koje će se moći ispaljivati balistički projektili, pa će zemlja tako posjedovati kopneno, zračno i pomorsko… više »

kina

Pobješnjeli radnici sukobili se s policijom

objavljeno prije 15 godina

U sukobima između policije i više od 30.000 radnika jedne čeličane na sjeveroistoku Kine, koji su se pobunili zbog prodaje tvrtke u kojoj rade, poginula je jedna osoba, a stotinjak ih… više »

NOVI SKANDAL

Berlusconi skriva arheološka nalazišta u dvorištu vile?

objavljeno prije 15 godina

Talijanski premijer nije skrivao arheološke nalaze u svojoj sardinijskoj vili, a snimke na kojima se on prostitutki hvali tim predmetima lažne su, rekao je odvjetnik Silvija… više »

prijetnje

Iran će odgovoriti na izraelski napad

objavljeno prije 15 godina

Ako dođe do napada na Iran od strane Izraela, Iran će napasti izraelska nuklerana postrojenja, izjavili su u subotu iz iranske Revolucionarne garde, ideološkog krila iranske vojske s… više »

NEPOŠTIVANJE SUDA

Vojislav Šešelj osuđen na 15 mjeseci zatvora

objavljeno prije 15 godina

Vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj u petak je na haaškom sudu proglašen krivim za nepoštovanje suda te mu je određena kazna od 15 mjeseci zatvora. Sudsko… više »

WHO:

Gripa A (H1N1) proširit će se na cijeli svijet

objavljeno prije 15 godina

Svjetska zdravstvena organizacija u petak je izjavila kako će se virus svinjske gripe proširiti na cijeli planet. Cjepivo će za zemlje sjeverne hemisfere biti spremno do početka… više »

Rehnu pozlilo u Sarajevu

objavljeno prije 15 godina

Službeni susreti europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna s dužnosnicima Bosne i Hercegovine koji su trebali biti održani u petak otkazani su zbog Rehnovih zdravstvenih… više »

Strašno nevrijeme pogodilo Poljsku

objavljeno prije 15 godina

U olujama koje su tijekom noći poharale središnju Poljsku poginulo je osam osoba, a ozlijeđeno ih je gotovo 50, izvijestila je u petak ujutro televizija TVN24. Razorne oluje koje su… više »

skrolaj na vrh