« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
NOVI SKANDAL

Berlusconi skriva arheološka nalazišta u dvorištu vile?

Odvjetnik talijanskog premijera izjavio je kako su snimke na kojima se njegov klijent hvali grobnicama u dvorištu svoje vile lažne

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Silvio Berlusconi

,

Berlusconijeva vila

,

Patrizia D'Addario

,

arheološko nalazište

Talijanski premijer nije skrivao arheološke nalaze u svojoj sardinijskoj vili, a snimke na kojima se on prostitutki hvali tim predmetima lažne su, rekao je odvjetnik Silvija Berlusconija za subotnja izdanja talijanskih novina.

"Premijer Berlusconi ne bi nikad govorio o otkriću 30 feničkih grobnica u svojem parku jer u vili nikad ništa slično i nije pronađeno. Pravosudne su vlasti nedavno temeljito pregledale cijelo to područje, i vilu i park. U svakom trenutku može se obaviti još jedna pretraga", rekao je Niccolo Ghedini, odvjetnik i zastupnik Berlusconijeve stranke.

Snimke na kojima je navodni Berlusconijev razgovor s Patriziom D'Addario Italiji su otkrile njihov seksualni odnos koji je izazvao prvi skandal. U petak je tjednik L'Espresso objavio nove transkripte iz kojih se vidi da se milijarder i medijski mogul Berlusconi, među ostalim, hvalio i grobnicama u dvorištu svoje vile na Sardiniji.

Prema talijanskim zakonima arheološka otkrića otkrivena na privatnom zemljištu moraju se radi inspekcije, katalogiziranja i mogućeg iskapanja prijaviti vlastima. Talijanska oporba reagirala je pozivom vladi da u parlamentu objasni tu 'situaciju'.

Izvor: Hina

25.07.2009. 17:23:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh