« Hi-tech
objavljeno prije 27 dana i 11 sati
PROGRAMI

Android 15 beta za programere

Android 15 beta dostupan za programere na HONOR Magic6 Pro i HONOR Magic V2 pametnim telefonima

Android 15 beta
Android 15 beta (HONOR)
Više o

Android 15 beta

Globalni tehnološki brend HONOR objavio je kako je Android 15 Beta 1 sada dostupan programerima HONOR uređaja od 10. svibnja. HONOR Magic6 Pro i HONOR Magic V2 tako su prvi uređaji koji će primiti ovo ažuriranje. Spomenuti program nudi HONOR programerima raniji pristup najnovijim Android ažuriranjima, dopuštajući im testiranje novih značajki i poboljšanje kompatibilnosti aplikacija na HONOR flagship pametnim telefonima. Korisničko iskustvo bit će znatno poboljšano nadolazećim Androidom 15, koji će uključivati nadogradnju sigurnosti i privatnosti, optimizirano upravljanje resursima uređaja i dodatnu optimizaciju iskustva.

Optimizirane privatnost i sigurnost

S Androidom 15 korisnici mogu zaštititi svoje osobne podatke, uz veću kontrolu i u sigurnijem okruženju uređaja. Novi mobilni operativni sustav uvodi SDK sandbox koji omogućuje pokretanje usluga poput oglašavanja u sandboxu, sprječavajući da aplikacije trećih strana prikupljaju privatne korisničke podatke. Kako bi dodatno unaprijedio iskustvo privatnosti korisnika, Android 15 uvodi poboljšani indikator privatnosti s novim portalom za upravljanje dozvolama koji korisnicima omogućuje da budu svjesniji statusa svoje zaštite privatnosti, kada upravljaju i pozivaju dozvole za značajke kao što su kamera ili mikrofon.

Poboljšanje performansi i snage

Android 15 nastavlja usavršavati Android Dynamic Performance Framework (ADPF), koji pomaže pri upravljanju načina na koji aplikacije koje zahtijevaju mnogo energije, poput gaming aplikacija, komuniciraju sa sustavom napajanja uređaja. Na taj način, pomaže uređaju da bolje odgovori na zahtjeve GPU-a, CPU-a i sustava hlađenja, ali i drugim aplikacijama s dugotrajnim pozadinskim zadacima da rade energetski učinkovito.

Osim toga, Android 15 dodatno optimizira personalizirane značajke. Primjerice, za snimanje fotografija putem aplikacija društvenih medija, kamere unutar aplikacije sada mogu kontrolirati intenzitet bljeskalice. Programeri mogu koristiti Android API-je, alate i resurse koje pruža Google za daljnju optimizaciju prema prilagođenijim korisničkim scenarijima.

Ažuriranje za Android 15 Beta 1 sada je dostupno za HONOR Magic6 Pro i HONOR Magic V2. HONOR Magic6 Pro poznat je po svojoj čarobnoj Falcon kameri, MagicLM značajki na uređaju i AI iskustvu temeljenom na namjerama, po čemu je predvodnik kad su u pitanju pametni uređaji izgrađeni u AI industriji. HONOR Magic V2 probija granicu između šarki i preklopnih telefona, a po prvi put je debljina preklopnog telefona manja od 10 mm, što ga čini najtanjim i jednim od najlakših preklopnih pametnih telefona na svijetu. Uz to, zajamčeno je da će oba telefona dobiti četiri glavna ažuriranja za MagicOS i pet godina sigurnosnih ažuriranja za globalne korisnike.

HONOR proaktivno podržava programere u prilagodbi i optimizaciji njihovih aplikacija za Android operativni sustav te pružanju najboljeg korisničkog iskustva. Sada je Android 15 Beta 1 dostupan za programere kako bi unaprijedili kompatibilnost i razvoj aplikacija za sljedeću verziju Androida. HONOR će, također, nastaviti podržavati programere sa sljedećim ažuriranjem na Android 15 Beta ovog ljeta.

16.05.2024. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh