« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana
KAVICA

Najzdravija kava na svijetu je...

Ako ne možete zamisliti jutro bez kave, onda će vas razveseliti podatak da jedna vrsta ovog napitka značajno smanjuje masnoću

Ovo treba piti!
Ovo treba piti! (Arhiva)
Više o

kava

,

najbolja kava

Znate li zašto stručnjaci često pomažu ljudima koji žele izgubiti salo na trbuhu? Zato što se ova vrsta sala, također poznata kao visceralna mast, može nakupiti i dovesti do zdravstvenih komplikacija kao što su bolesti srca ili dijabetes tipa 2 tijekom vremena.

Prema dijetetičarki Lauren Manaker, jedna od najboljih kava za piti kada želite izgubiti salo na trbuhu je crna kava.

"Iako se u kavi nalaze mnoge arome i dodaci, najbolji izbor kada pokušavate smršavjeti je piti crnu, domaću kavu. Kava s kofeinom prirodno sadrži mnoge spojeve koji potiču mršavljenje. To je piće bez kalorija i puno antioksidansa koji mogu biti fantastični dodaci za mršavljenje", rekla je.

Jedna harvardska studija pomno je pratila 126 sudionika 24 tjedna.

Otkrili su da ispijanje oko četiri šalice kave dnevno ima mali ili nikakav učinak na otpornost na inzulin, ali je povezano s gubitkom tjelesne masnoće. Jedan od  istraživača istaknuo je da je ovaj učinak posljedica sadržaja kofeina u kavi i njezine sposobnosti da ubrza metabolizam.

Druga je studija, međutim, otkrila da je ispijanje najmanje dvije šalice kave dnevno povezano s masnoćom u donjem dijelu trbuha, bez obzira na to je li kava s kofeinom ili bez kofeina. Ovi istraživači sa Sveučilišta Anglia Ruskin vjeruju da biološki aktivni spojevi u kavi mogu pomoći u mršavljenju.

Ako ste netko tko voli slatku kavu, nema ništa loše u tome! Ako trenutno pokušavate skinuti salo na trbuhu, važno je napomenuti da biste ostale kave trebali zamijeniti crnom

16.05.2024. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    16.05.2024. 16:48
    brazilska
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh