« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
LAŽNA UZBUNA?

Francuski liječnik tvrdi da svinjska gripa nije opasna

Nema razloga za brigu, osima ako se ljudima, u političke svrhe, želi utuviti u glavu kako se netko drugi dobro brine za njih

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

gripa A (H1N1)

,

Bernard Debre

,

lažna uzbuna

,

Journal de Dimanche

U razgovoru za Journal de Dimanche francuski profesor medicine Bernard Debre ustvrdio je da gripa A (H1N1) nije opasna i da strka zbog pandemije nema drugu svrhu do da nas plaši.

"Ta gripa nije opasna. Vidjeli smo da je možda manje opasna od sezonske gripe. Sada napokon treba reći - gotovo je", rekao je Debre, poznati urolog i pariški zastupnik UMP-a (francuska desnica). "Sve što činimo samo nas plaši. Da, ta se gripa jako brzo širi. I što onda? Jedan bolesnik zarazi dvojicu ili trojicu, a kod obične gripe samo jednog. No to je svejedno najobičnija gripa, to nije ni ebola ni marburška groznica", istaknuo je.

Debre je rekao da javne službe već počinju mijenjati mišljenje, iako o tomu ne govore. Bolesnicima, za koje se više ne provjerava jesu li zaraženi s gripom A (H1N1) ili imaju običnu prehladu, sada se preporuča uzimanje paracetamola, kaže francuski profesor.

"Osamsto je slučajeva zabilježeno u Francuskoj. To je smiješno! Hoćemo li početi prebrojavati one koji pate od proljeva? Ne treba uznemiravati građane, osim ako im želimo, u političke svrhe, utuviti u glavu sljedeću misao: dobri ljudi, samo mirno spavajte, jer se mi brinemo za vas", zaključio je Debre.

Izvor: Hina

26.07.2009. 19:28:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh