Lifestyle GASTRO

Recept za Valentinovo

objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci

Izrežite polovicu svježeg korjena đumbira (veličine palca) na tanke ploške. Pomiješajte ih sa šest žlica rižinog octa, jednom na tanko narezanom ljutom papričicom s koje… više »

znanstvenici otkrili

Pečeni krumpir miriši na karamele, luk i dasku za glačanje

objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci

Neodoljiv miris pečenog krumpira mješavina je vonja karamele, luka i daske za glačanje, zaključila je ekipa britanskih znanstvenika u istraživanju po narudžbi Vijeća za krumpir,… više »

Talijani žele zaštititi 'prosecco'

objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci

Vinari iz sjeverne Italije najavili su da će u Bruxellesu pokrenuti kampanju kako bi zaštitili identitet "prosecca". Konzorcij 150 vinara iz pokrajine… više »

Skupocjeni bijeli tartuf

objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci

Unatoč gospodarskoj krizi talijanski bijeli tartuf težak nešto preko 1 kg prodan je na međunarodnoj dražbi za 200.000 dolara. Cijenjena gljiva otišla je drugu godinu zaredom… više »

za hedoniste

3. Međunarodni festival vina i kulinarstva

objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci

Više od 200 izlagača iz Hrvatske i inozemstva predstavlja oko 800 vina na dvodnevnom 3. Međunarodnom festivalu vina i kulinarstva koji se održava u zagrebačkom hotelu The Regent… više »

Vinopedia na Internetu

objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci

Kapitalno enološko izdanje "Velikoga vinogradarsko-vinarskoga leksikona" jednog od najpoznatijih hrvatskih enologa i vinskih publicista Ivana Sokolića, nakon što je… više »

Dani mladoga maslinovog ulja

objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci

U Vodnjanu nedaleko od Pule danas su svečano otvoreni 4. dani mladoga maslinovog ulja na kojima se okupilo pedesetak maslinara. Pod šatorom od 800 četvornih metara bit će predstavljeno… više »

festa od uja

2. Festival maslinovog ulja u Zagrebu

objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci

Na 2. Festivalu maslinovog ulja, koji se od danas do 20. studenog održava u Zagrebu, predstavlja se 30-tak proizvođača iz čitave Hrvatske. Festival je prilika da se najbolja hrvatska ulja… više »

Vino od 40 tisuća dolara za bocu

objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci

Obožavatelji vina iz cijele Azije pokazali su kako njihova ljubav prema dobroj berbi nije podložna svjetskoj recesiji, odlučivši izdvojiti gotovo 40 tisuća dolara za svaku rijetku… više »

Slasne grimizne rajčice

objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci

Genetski modificirane rajčice obogaćene antioksidansima, čija je boja potamnjela do grimizne, produljile su život miševima sklonim obolijevanju od raka, prema istraživanju znanstvenika… više »

Soja sos loš za srce

objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci

Prehrana bogata voćem i povrćem smanjuje opasnosti od srčanih tegoba, a slana i pržena hrana ih povećavaju, bez obzira o kojem se kontinentu radilo, prema međunarodnom istraživanju… više »

Yummy

Počela kuharska Olimpijada

objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci

Najveće svjetsko natjecanje u umijeću kuhanja u kojem sudjeluju profesionalni kuhari iz više od 50 država započelo je ovog vikenda u njemačkom gradu Erfurtu. Na Međunarodnom natjecanju… više »

Crno vino za zdravlje

objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci

Crno vino, ali ne i bijelo, može smanjiti opasnost od bolesti raka pluća u bivših i sadašnjih pušača, pokazala je nova studija. Vjerojatnost da pušači koji su pili… više »

Najzdravije namirnice svijeta

objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci

U povodu hrvatskog izdanja opsežnog vodiča za uravnoteženu prehranu "Najzdravije namirnice svijeta", njezin autor George Mateljan idućih će mjesec dana gostovati u Zagrebu i Splitu,… više »

Nikada ne kuham po receptima

objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci

Za mlađe generacije, koje ne znaju da Rene Bakalović nije uvijek pričao o čarima hrvatske kuhinje i općenito dobre spize, potrebno je reći da iza najpoznatijeg hrvatskog gastronomada stoje… više »

skrolaj na vrh