« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 6 godina
OTVORENJE

Otvoren Akamaru, prvi japanski restoran s tradicionalnim jelima

Akamaru donosi najveću ponudu originalnih japanskih jela u središtu Zagreba – Jelena Veljača i Senka Bulić među prvima uživale u tradicionalnim japanskim jelima

Akamaru je obogatio gastro ponudu Zagreba
Akamaru je obogatio gastro ponudu Zagreba (PRiredba Studio)
Više o

restorani

,

japanski restoran

,

Akamaru

Svi ljubitelji rafiniranih japanskih okusa od sada imaju priliku uživati u jedinstvenom japanskom restoranu Akamaru, u samom središtu Zagreba, u Bogovićevoj ulici 3. Na svečanom otvorenju brojni uzvanici imali su priliku među prvima u japanskom ambijentu uživati u brojnim jelima japanske kuhinje, kao i domaćoj publici do sada manje poznata, tradicionalna japanska jela.

Otvorenju Akamaru restorana nazočio je i predstavnik Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj, gdin. Mitsuhiko Shinomiya.

Akamaru menu uz bogatu ponudu sushija, sashimija i tempura čine i domaćoj publici do sada manje poznata jela poput primjerice zaru soba tjestenine, ramen juha i agedashi tofua. Sva jela u Akamari pripremana su od isključivo japanskih namirnica a poslužuju se iz originalnog japanskog posuđa.

Glavni kuhar Akamaru restorana, Robert Horvat svoje je 10. godišnje znanje i iskustvo pripravljanja japanskih jela stekao u mnogim japanskim restoranima. Posljednjih nekoliko godine radio je u najpoznatijim japanskim restoranima u Berlinu; "Azuma" smještenom na poznatom Alexanderplatzu te "Sachiko Sushi" na Savigny Platzu, gdje je pripremao jela uz bok poznatom japanskom chefu Koki Umesaku. Kao veliki zaljubljenik u japansku kuhinju i kulturu, Horvatova je želja domaću publiku upoznati sa bogatstvom japanske kuhinje zbog čega će Akamaru restoran redovito uvoditi novosti u ponudu.

Autentični japanski interijer i atraktivna ponuda japanskih jela koja će redovito biti obogaćena novitetima, poput japanske teppanyaki grill ploče oduševit će brojne ljubitelje japanske kuhinje ali i turiste kojima će Akamaru, zbog atraktivne lokacije postati nezaobilazna kulinarska adresa Zagreba.

Kako bi se upoznali sa rafiniranim okusima japanske kuhinje, Akamaru je u povodu otvorenja od ponedjeljka 17. ožujka svim gostima pripremio i promotivni meni po cijeni od 149,00 kuna koji uključuje tri slijeda i sake.

14.03.2014. 10:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh