Uskrsni ručak: janjetina sa začinima i mladim krumpirom
Janjetina je u većini krajeva neprikosnoveni vladar uskrsnog stola, pa donosimo jedan sjajan recept za polizati prste
Janjetina s mladim krumpirom jelo je koje se najčešće nalazi na blagdanskom stolu za Uskrs, a mirisi ružmarina koji se šire kuhinjom izazivaju takvu glad da vam se čini da bi mogli pojesti sve što se stavi pred vas.
Evo i sjajnog recepta kako bi vaša pečena janjetina bila slasna i ukusna:
Sastojci:
2 kg janjetine
750 gr mladog krumpira
60 ml maslinovog ulja
par češanja češnjaka
luk u ploškama
sol, papar
listovi svježeg ružmarina
žličica origana
prilog - povrće na pari - 2 mrkve, mala glavica cvjetače, mala glavica brokule
Priprema:
Janjetinu namažite maslinovim uljem, raspolovite nekoliko češanja češnjaka i namažite meso pa zataknite komadiće češnjaka u njega. Ostavite da stoji par sati, pa posolite i popaprite, pospite svježim ružmarinom i origanom.
Stavite u vatrostalnu posudu zajedno s lukom narezanim na ploške i mladim krumpirom nasječenim na veće komade, poklopite i pecite u pećnici koju ste zagrijali na 200 stupnjeva oko sat vremena. Povremeno podlijevajte s malo vode, a pred kraj možete dodati i pola čaše bijelog vina.
Izvadite, rasijecite i lijepo aranžirajte s krumpirima i povrćem koje ste kratko skuhali na pari.
Dobar tek!
Novi komentar