« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
KAD DOSADI

Učinite vodu zanimljivijom za piti

Vodu možete obogatiti voćem, sokovima, travama, napravite čaj - jednostavno se igrajte

Obogatite vodu voćnim aromama
Obogatite vodu voćnim aromama (gt_pann/FreeDigitalPhotos)
Više o

voda

,

voće

,

čajevi

O zdravstvenim učincima i važnosti vode piše se skoro svakog dana pa ipak čini se da ne pijemo dovoljne količine te tekućine. pored toga što pomaže pri mršavljenju, podizanju razine energije u tijelu, uljepšava kožu i kosu, voda istovremeno drži naše vitalne organe i probavni sustav u najboljem stanju. Međutim, katkada konzumiranje obične pitke vode može biti dosadno. Kako riješiti taj problem?

Krastavci

U času vode dodajte prstohvat soli, malo limunova soka i dvije do tri tanko narezane kriške svježeg krastavca i vaše osvježavajuće i zdravo piće je spremno. Navodno miris svježeg krastavca povećava ženski libido; dakle, dečki, pripremite svojoj dragoj 'osvježavajuće iznenađenje' kako bi lakše podnijela nadolazeće vrućine.

Čajanka

Pijte čaj. Ova se metoda nameće kao najlogičnije rješenje problema 'dosadne vode'. Izbor čaja je samo na vama. Crni čaj sadrži flavonoide i katehine, ima antikancerogena svojstva i poboljšava kardiovaskularno zdravlje. Zeleni čaj pak sadrži polifenole koji tope masnoće. Čaj od đumbira ublažava želučane smetnje i bol izazvanu artritisom.

Evo jednostavnog načina da napravite domaći čaj, sami kod kuće: Dodajte jako malo praha svježe naribanog đumbira (ili jedna komadić svježeg đumbira) s malo listova metvice i limunske trave u proključalu vodu. Eksperimentirajte - probajte s ružama, lavandom čiji su listovi puni eteričnih zdravih sastojaka i vitamina C.

Stavite puno vode u juhu

pripremite povrtnu ili pileću juhu ili bilo koju drugu laganu i rijetku juhu. Juha će vam osigurati dovoljno vode uz dodatke zdravih nutrijenata i proteina iz mesa i vitamina i minerala iz povrća.

Voće u vodi

Svi znamo napraviti limunadu. Međutim, zašto ne biste probali isto s nekim drugim voćem? Mango, ananas, jagode, naranče, lubenice... Voće će vodi dati dovoljno vitamina i antioksidansa i poboljšati okus vode. Princip je isti kao s limunom.

Voćne ledene kocke

Budite inovativni. Zgnječite voće (koje god) i pomiješajte ga s vodom koju ćete nasuti u posudice za led. Zamrznite tu mješavinu i kad se poželite osvježiti čašom vode, samo dodajte voćne kocke leda u nju. Kocke možete dodavati u vodu, sok koktele. Igrajte se.

Ako imate još neke ideje kako vodu učiniti zanimljivijom za piće, slobodno ih podijelite s nama i drugim čitateljima Metroa.

31.01.2014. 08:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh