Lifestyle GASTRO
MLJAC

Kako nahraniti zahtjevne goste

objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci

Proveli ste dan kuhajući slasnu pečenku i razne priloge, no u zadnji ste se trenutak sjetili da vam je najbolja frendica prešla u vegetarijance, a dečko joj ne podnosi laktozu ...… više »

PREVEDITE GLAD

Što znači želja za određenom hranom

objavljeno prije 12 godina

Nema te osobe koja barem u jednom trenutku nije osjetila potrebu za specifičnom vrstom hrane - čokolada, čips, hamburger, salata, sladoled i tako dalje. Ali često ono što nam se jede… više »

NAPRAVITE SUSHI

Recept za sushi

objavljeno prije 12 godina

Sushi je poznato japansko jelo sa sirovom ribom, povrćem i rižom koje se u raznim varijacijama proširilo svijetom. Priprema se samo naizgled čini kompliciranom, a nakon nekoliko… više »

HRANJIVOST PRIJE SVEGA

Besmisleni dodatci salatama i korisne alternative

objavljeno prije 12 godina

Kockice prepečenog kruha. Ukusno, ali bespotrebno. Pola šalice kockica sadrži i do 100 kalorija koje vam ne trebaju u zdravoj salati. Bolje je da stavite bademe ili isjeckane orahe.… više »

PRAVILNO JEDENJE

Tek ste jeli, a već ste gladni? Evo zašto

objavljeno prije 12 godina

Osjećate li veliku glad iako ste upravo ručali, pojeli slasnu večeru ili nešto fino prigricnuli? Moguće je da ste pojeli hranu koja samo zavarava želudac osjećajem punosti što… više »

PRAKTIČNI SAVJETI

Kako skuhati stvarno dobru kavu

objavljeno prije 12 godina

Svi znaju skuhati kavu, no razlike u kvaliteti su velike. Postoji niz zamki na koje treba obratiti pozornost ukoliko svoju ritualnu šalicu kave želite pretvoriti u poseban užitak.… više »

MAŠTOVIT RECEPT

Pizza s krumpirom i kozjim sirom

objavljeno prije 12 godina

Volite pizzu ali ne znate kako da je sami napravite, i to još na neki neuobičajen način? Prava stvar za vas je pizza od krumpira s kozjim sirom i ružmarinom. Zvuči neobično? Pomalo,… više »

VEĆINI JE FUJ

Namirnice koje jednostavno mrzimo

objavljeno prije 12 godina

S pizzom, tjesteninom te mesom ili ribom na roštilju nikada ne možemo pogriješiti kada pozivamo društvo na večeru. No, postoje namirnice koje bi trebali izbjegavati jer… više »

OD FRANCUSKIH ZNANSTVENIKA

Recept za voćni superkoktel koji pršti od zdravlja

objavljeno prije 12 godina

Francuski su znanstvenici osmislili voćni koktel koji bi mogao drastično sniziti rizik od srčanih problema i moždanog udara a koji je nevjerojatno ukusan. U koktel ide sedam vrsta voća -… više »

ZEGE VEGE

Vegetarijanski meni za zeleni ponedjeljak

objavljeno prije 12 godina

Zeleni ponedjeljak je kampanja grada Zagreba i udruge Prijatelji životinja za pomoć ljudima da poboljšaju svoje zdravlje i zdravlje okoliša prelaskom na prehranu namirnicama… više »

FINO :)

Najzdraviji obrok na svijetu

objavljeno prije 12 godina

Savjeta za zdravu prehranu ima koliko god želite, a stručnjaci su se trudili četiri godine iz preko 4 tisuće zdravih kombinacija napraviti onu savršenu - najzdraviji obrok na svijetu.… više »

KUHARSKE TAJNE

Kuharski savjeti naših mama i baka

objavljeno prije 12 godina

Kako razbiti jaje? Kucnite jaje o rub ravne površine, najbolje kuhinjskog pulta. Ako ga razbijete o rub posude, pukotina će biti veća i komadići ljuske će upasti u bjelanjak. Kako… više »

BEZ ŽURBE

Kako pravilno kušati vino

objavljeno prije 12 godina

Volite vino općenito, ali niste sigurni kako znati koje je najbolje za vaše nepce. Jedini način da to otkrijete je, naravno, da ga kušate. Priliku za degustaciju imate u brojnim… više »

RECEPT

Osvježite se uz ljetnu salatu s rukolom i crvenim ribizom

objavljeno prije 12 godina

Ako tražite savršeno osvježenje za ljetne dane u obliku hrane, zaboravite na sladoled! Bolji i zdraviji izbor su osvježavajuće salate, a jedna od njih je i ona s rukolom i crvenim… više »

BRZO I JEDNOSTAVNO

Brzi umaci koje ne treba kuhati

objavljeno prije 12 godina

U vrućim proljetnim i ljetnim popodnevima nema ništa bolje od dolaska kući i sjedanja za stol na kojem vas čeka ukusno jelo i malo osvježenja. Međutim, nije da uvijek imamo vremena… više »

skrolaj na vrh