Kultura
OSVRT

Sugestivni ciklus ulja Marijana Bingule

objavljeno prije 10 dana

Hrvatski slikar Marijan Bingula pripadnik je brojne populacije umjetnika, koji nažalost nisu za života ostvarili adekvatnu valorizaciju svoga djela, cjelovitog ili parcijalnog. Stjecajem… više »

NAJAVE

Simple Minds u pulsku Arenu donose isključivo najveće hitove

objavljeno prije 10 dana i 4 sata

Nakon što su godinu počeli s nastupima u arenama po Australiji i Novom Zelandu, drugi dio Global Toura krenuo je u proljeće iz UK-a po Europi, a ljetni dio turneje rezerviran je za… više »

ROCK&STARS

Glazba i humanost idu ruku pod ruku

objavljeno prije 10 dana i 8 sati

U suvremenom društvu, važnost društvene odgovornosti tvrtki i pojedinaca postaje sve očitija, a njihove donacije i podrška doprinose kvaliteti života u zajednicama kojima… više »

OSVRT

Čudesni Harlekin šeta svijetom

objavljeno prije 10 dana i 22 sata

Istaknuti suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar Duško Šibl, autor fascinantnog opusa ulja i akrila, kombiniranih tehnika, stalni putnik između nekoliko atelijera… više »

OSVRT

Ian Kershaw: Osobnost i moć

objavljeno prije 10 dana i 23 sata

Zagrebačka Fraktura objavila je vrlo zanimljivu knjigu britanskog povjesničara i pisca Iana Kershawa Osobnost i moć / Graditelji i razaratelji moderne Europe, na 474 stranice, u prijevodu s… više »

WOW

Baby Lasagna Veliki EU / UK tour

objavljeno prije 11 dana i 3 sata

Marko Purušić najavio je danas veliku EU/UK turneju sa svojim projektom Baby Lasagna za proljeće 2025. Producirana od strane Live Nation, najveće svjetske promoterske kuće, turneja će… više »

OSVRT

Marijan Bingula, neotkriveni dragulj hrvatskog slikarstva

objavljeno prije 11 dana i 6 sati

Hrvatski slikar i grafičar Marijan Bingula, rođen je 1947. u Zagrebu, u Splitu je završio srednju umjetničku školu, pripisuje mu se autorstvo dvije tisuće djela, akvarela, ulja,… više »

NARAVNO

Ed Sheeran na Hipodromu

objavljeno prije 11 dana i 7 sati

Hrvatski fanovi, pripremite se za koncert Eda Sheerana na njegovom nadolazećem koncertu u Zagreb 10. kolovoza! Uzbuđenje raste svakim danom, a evo i važne obavijesti: sve ulaznice za stajanje… više »

QART

Q'Art Siget 7. 7. u Sigetu

objavljeno prije 11 dana i 8 sati

Park mladenaca u Sigetu priprema se za spektakularnu proslavu povodom 60. rođendana, a Vijetnamsko veleposlanstvo iz Budimpešte s ponosom će formalno obilježiti 30 godina diplomatskih… više »

EXIT 2024

Od izvanvremenskih legendi do predvodnika nove generacije

objavljeno prije 12 dana i 3 sata

Za nešto više od mjesec dana, EXIT festival bit će centralno mjesto okupljanja all-star postave ujedinjene u jedan od najboljih elektronskih line upa na svijetu ove godine! U… više »

OSVRT

Osvrt na kompleksni ciklus Sonje Đurić

objavljeno prije 12 dana i 6 sati

Novi ciklus slika suvremene hrvatske likovne umjetnice, slikarice Sonje Đurić, autorice impresivnog opusa, česte i uspješne izlagačice na brojnim izložbama, nosi simboličan naslov ,… više »

FILMOVI

Tuškanac u gostima prikazuje filmove koji buntom reagiraju na konvencionalnost

objavljeno prije 12 dana i 7 sati

Zadnji tjedan u lipnju Tuškanac u gostima obilježit će novim izdanjem Kratkog utorka, ovog puta posvećenog elementima bizarnosti u kinematografiji, dok je u sklopu programa Moj jedini… više »

INMUSIC #16

Sve je spremno za tri dana glazbenog spektakla na INmusic festivalu #16!

objavljeno prije 12 dana i 8 sati

Festivalski kamp otvara se danas u podne, a brojni kamperi iz cijelog svijeta polako pristižu. Vrata festivala otvaraju se u ponedjeljak, 24. lipnja u 16:30 sati, kao i sve preostale… više »

PRIJAVITE SE

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

objavljeno prije 13 dana

Prijave su otvorene u sljedećim kategorijama: kratkometražni i srednjometražni igrani film (do 60 minuta) dokumentarni film animirani film eksperimentalni film namjenski film (uključuje i… više »

NAJAVE

Mudri Brk Festival objavio lineup po danima i otkrio bend iznenađenja

objavljeno prije 13 dana i 2 sata

Line up je dovršen s bendom iznenađenja te dva DJ-a za koje bi bilo iznenađenje da nisu dio line upa. Gracin je četveročlani bend kojem je frontmen splitski… više »

skrolaj na vrh