Kultura nema prethodne stranice
FESTIVALI

U srijedu počinje treći Mudri Brk Festival

objavljeno prije 5 sati i 53 minute

Masu dobar đir ove godine publiku očekuje pet dana od 24. do 28. srpnja. Osim središnjeg glazbenog programa 26. i 27. srpnja u Ljetnom kinu Jelsa, organizatori za Mudri Brk… više »

NAJAVE

Odlična najava iz Boogalooa

objavljeno prije 10 sati i 7 minuta

Prošle godine Debeli Precjednik obilježio je 30 godina aktivne glazbene karijere i objavio svoj sedmi album „Atomac" koji je nedugo nakon objave predstavljen i na vinilu. Debeli… više »

OSVRT

Veliki formati akerila na platnu Duška Šibla

objavljeno prije 12 sati i 29 minuta

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, stvaratelj na više adresa, od Zagreba preko Opatije i Dubrovnika do Londona, istaknuti akademski slikar Dušo Šibl, autor kompleksnog… više »

NAJAVE

The Cult počeli europsku turneju, potvrđena set lista s najvećim hitovima

objavljeno prije 12 sati i 59 minuta

Već u prvih par koncerata iskristalizirala se set lista koja sadrži isključivo njihove najveće hitove. The Cult - „She Sells Sanctuary" „She Sells Sanctuary", „Love Removal… više »

KNJIGE

Marija Duenas: Sira

objavljeno prije 13 sati i 29 minuta

Nedavno je zagrebačka Fraktura objavila novi nastavak Marie Duenas Sira, o pustolovnoj krojačici špijunki, u prijevodu sa španjolskog Silvane Roglić, na 530 stranica, što… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 18 sati

Eto što ima Neki novi klinci, 20h - Green River Fest Monika Leskovar & Martina Filjak, 21h - Galerija Klovićevi dvori više »

Kazalište i kino - raspored predstava za 22. srpnja

objavljeno prije 19 sati i 28 minuta

Kazališta i kina  - raspored predstava za danas, 22. srpnja Kavana na Opatovini, 21h - Opatovina Annie Hall, 21.30h - Scena Ribnjak više »

ULYSSES

"Prosjačkom operom" otvorena 24. sezona Kazališta Ulysses

objavljeno prije 1 dan i 5 sati

Društvena korupcija i nemoralnost svih slojeva društva Bertolt Brecht prokazuje kroz satiru i humor. Iako ima više od stotinu godina "Prosjačka opera" i danas odzvanja… više »

NAJAVE

Thievery Corporation dolaze s bendom u Pulu

objavljeno prije 1 dan i 8 sati

Nakon fantastičnog koncerta na rasprodanom stadionu Šalata Thievery Corporation, jedna od najunikatnijih pojava u svijetu elektroničke glazbe, dolazi s bendom u Malo rimsko… više »

OSVRT

Trebotićev mural u Splitu

objavljeno prije 1 dan i 11 sati

U povodu obilježavanja 500. obljetnice smrti Marka Marulića, četrnaestog kolovoza ove godine u 19,30 u Splitu, na zapadnom pročelju zgrade na križanju ulice Kralja Tomislava i Marmontove… više »

NAJAVE

The Jesus and Mary Chain premijerno stižu u Hrvatsku

objavljeno prije 1 dan i 12 sati

The Jesus and Mary Chain premijerno sviraju u Hrvatskoj! Jedan od najutjecajnijih bendova svoje generacije fantastično će otvoriti novu koncertnu sezonu u zagrebačkoj Tvornici kulture u… više »

KNJIGE

Carlos Ruiz Zafon: Trilogija magle

objavljeno prije 1 dan i 13 sati

Nedavno je Fraktura objavila opsežnu trodijelnu knjigu Carlosa Ruiza Zafona Trilogija magle, u broširanom izdanju, na preko 500 stranica, u prijevodu sa španjolskog Silvane… više »

OSVRT

Motivi grupe u opusu Vlade Tuđe

objavljeno prije 2 dana i 5 sati

Mnošto je motiva i tema tretirao suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Vlado Tuđa, najviše u ulju i akrilu na velikim formatima platna i kartona, realizirajući brojne… više »

EXIT

Prošao još jedan sjajan EXIT

objavljeno prije 2 dana i 8 sati

 „Rekli su mi da EXIT okuplja revolucionare u publici i na pozornici", uzviknuo je Tom Morello, dodavši da je 33 godine čekao na ovaj trenutak, a njega smo čekali i mi od… više »

KNJIGE

Amos Oz: Pozdrav fanaticima

objavljeno prije 2 dana i 11 sati

Nedavno je Fraktura objavila u skromnoj opremi, ali knjigu iznimne težine, izraelskog pisca Amosa Oza, Pozdrav fanaticima, u prijevodu s hebrejskog Andree Weiss Sadeh, na 120 stranica. Knjigu… više »

skrolaj na vrh