Kultura nema prethodne stranice
OSVRT

Čudesni Harlekin šeta svijetom

objavljeno prije 2 sata

Istaknuti suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar Duško Šibl, autor fascinantnog opusa ulja i akrila, kombiniranih tehnika, stalni putnik između nekoliko atelijera… više »

OSVRT

Ian Kershaw: Osobnost i moć

objavljeno prije 3 sata

Zagrebačka Fraktura objavila je vrlo zanimljivu knjigu britanskog povjesničara i pisca Iana Kershawa Osobnost i moć / Graditelji i razaratelji moderne Europe, na 474 stranice, u prijevodu s… više »

WOW

Baby Lasagna Veliki EU / UK tour

objavljeno prije 6 sati i 59 minuta

Marko Purušić najavio je danas veliku EU/UK turneju sa svojim projektom Baby Lasagna za proljeće 2025. Producirana od strane Live Nation, najveće svjetske promoterske kuće, turneja će… više »

OSVRT

Marijan Bingula, neotkriveni dragulj hrvatskog slikarstva

objavljeno prije 10 sati

Hrvatski slikar i grafičar Marijan Bingula, rođen je 1947. u Zagrebu, u Splitu je završio srednju umjetničku školu, pripisuje mu se autorstvo dvije tisuće djela, akvarela, ulja,… više »

NARAVNO

Ed Sheeran na Hipodromu

objavljeno prije 10 sati i 59 minuta

Hrvatski fanovi, pripremite se za koncert Eda Sheerana na njegovom nadolazećem koncertu u Zagreb 10. kolovoza! Uzbuđenje raste svakim danom, a evo i važne obavijesti: sve ulaznice za stajanje… više »

QART

Q'Art Siget 7. 7. u Sigetu

objavljeno prije 11 sati i 59 minuta

Park mladenaca u Sigetu priprema se za spektakularnu proslavu povodom 60. rođendana, a Vijetnamsko veleposlanstvo iz Budimpešte s ponosom će formalno obilježiti 30 godina diplomatskih… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 16 sati i 30 minuta

Eto što ima Začarana Močvara: Ana Čurčin & Lovro Mirth, 20h - klub Močvara Škrabica: MAR, 20h - Booksa više »

Kazalište i kino - raspored predstava za 23. lipnja

objavljeno prije 17 sati i 58 minuta

Kazališta i kina  - raspored predstava za danas, 23. lipnja Medo Đuro u vrtiću, 11h - Zagrebačko kazalište lutaka Uspon i pad Johna Galliana, 10.30h - Dokukino KIC… više »

EXIT 2024

Od izvanvremenskih legendi do predvodnika nove generacije

objavljeno prije 1 dan i 6 sati

Za nešto više od mjesec dana, EXIT festival bit će centralno mjesto okupljanja all-star postave ujedinjene u jedan od najboljih elektronskih line upa na svijetu ove godine! U… više »

OSVRT

Osvrt na kompleksni ciklus Sonje Đurić

objavljeno prije 1 dan i 9 sati

Novi ciklus slika suvremene hrvatske likovne umjetnice, slikarice Sonje Đurić, autorice impresivnog opusa, česte i uspješne izlagačice na brojnim izložbama, nosi simboličan naslov ,… više »

FILMOVI

Tuškanac u gostima prikazuje filmove koji buntom reagiraju na konvencionalnost

objavljeno prije 1 dan i 10 sati

Zadnji tjedan u lipnju Tuškanac u gostima obilježit će novim izdanjem Kratkog utorka, ovog puta posvećenog elementima bizarnosti u kinematografiji, dok je u sklopu programa Moj jedini… više »

INMUSIC #16

Sve je spremno za tri dana glazbenog spektakla na INmusic festivalu #16!

objavljeno prije 1 dan i 11 sati

Festivalski kamp otvara se danas u podne, a brojni kamperi iz cijelog svijeta polako pristižu. Vrata festivala otvaraju se u ponedjeljak, 24. lipnja u 16:30 sati, kao i sve preostale… više »

PRIJAVITE SE

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

objavljeno prije 2 dana i 3 sata

Prijave su otvorene u sljedećim kategorijama: kratkometražni i srednjometražni igrani film (do 60 minuta) dokumentarni film animirani film eksperimentalni film namjenski film (uključuje i… više »

NAJAVE

Mudri Brk Festival objavio lineup po danima i otkrio bend iznenađenja

objavljeno prije 2 dana i 6 sati

Line up je dovršen s bendom iznenađenja te dva DJ-a za koje bi bilo iznenađenje da nisu dio line upa. Gracin je četveročlani bend kojem je frontmen splitski… više »

NOVOSTI

“Hommage Galeti”- otvorenje izložbe i projekcija filmova u Galeriji SC i MM centru

objavljeno prije 2 dana i 9 sati

Otvorenje izložbe Hommage Galeti održat će se u petak, 21. lipnja u Galeriji SC s početkom u 19 sati, a o čemu se radi, provjerite do 29. lipnja, radnim danom od 12 do 20… više »

skrolaj na vrh