Kultura
ZANIMLJIVO

Virtualna izložba Nadje Moncheri

objavljeno prije 9 dana i 14 sati

Vrlo dinamična galerija Studio Hani iz Zagreba povodom Uskrsa predstavila je virtualnu izložbu slika i poemu koju je darovala indijska umjetnica, poetesa i novinarka N. Kalyani iz New Delhia… više »

I ONI...

Zagrebački koncert Pipsa prebačen na 2021.

objavljeno prije 10 dana i 5 sati

Veliki zagrebački koncert grupe PipsChips&Videoclips prebačen je s 2020. na subotu 11. rujna 2021., dok mjesto ostaje isto - stadion Šalata. PCVC - „Htio bi da me… više »

ZANIMLJIVO

Autoportreti iz fundusa Muzeja likovnih umjetnosti

objavljeno prije 10 dana i 6 sati

Muzej likovnih umjetnosti u četvrtak, 28. svibnja 2020. u 19:00 sati otvara izložbu Autoportreti iz fundusa Muzeja likovnih umjetnost. Riječ je o izložbi koja problematizira temu autoportreta… više »

OTKAZI

Pixies na Zagrebačkom velesajmu odgođeni za 30. kolovoza 2021.

objavljeno prije 10 dana i 7 sati

Promocija hvaljenog albuma "Beneath the Eyrie" održati će se u sklopu odgođenih datuma europske turneje u 2021. godini. Odgođeni zagrebački koncert Pixiesa održati će se u dvorištu… više »

IZLOŽBA

Pola stoljeća Trnskog - priča jedne generacije

objavljeno prije 10 dana i 8 sati

Na sutrašnji dan, 26. svibnja, prije točno deset godina Muzej grada Zagreba u suradnji sa muzejem novozagrebačkog naselja Trnsko - prvim kvartovskim muzejem u Hrvatskoj - otvorio je… više »

GLAZBA

Tulum - 80's party 30.

objavljeno prije 10 dana i 11 sati

Nakon tromjesečne pauze zbog pandemije Covid-19 nastavljamo sa nizom 80's Partyja, najdugovječnijeg i najboljeg partija posvećenog popularnoj glazbi iz „zlatnih osamdesetih" u… više »

KULTURA

Međunarodni dan keramičara

objavljeno prije 10 dana i 14 sati

Obilježava se po prvu puta u Hrvatskoj otvaranjem izložbe 4. Hrvatski Triennale keramike u četvrtak 28. svibnja 2020. od 16:00 do 18:00 sati u Zavičajnom muzeju Slatina. Izložbu u… više »

I ONA...

ULTRA Europe odgađa se za iduću godinu

objavljeno prije 11 dana i 8 sati

Ultra Europe festival, koji se trebao održati od 10. do 12. srpnja 2020. na stadionu Park Mladeži u Splitu, zbog pandemije uzrokovane korona virusom, odgađa se za iduću godinu, priopćio je… više »

RAZRADA

Kako će se snimati filmovi?

objavljeno prije 11 dana i 10 sati

Na okruglom stolu u srijedu o filmskoj i televizijskoj industriji, Newsom je kazao da će prema smjernicama "neke administrativne jedinice u kojima je stanje bolje nego u drugima moći krenuti… više »

OBLJETNICA

Trideset godina djelovanja Alfreda Krupe

objavljeno prije 11 dana i 14 sati

Akademski slikar iz Karlovca, Alfred Krupa, ove godine proslavlja, ne malu obljetnicu, trideset godina umjetničkog i filantropskog djelovanju. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim… više »

SJAJNO!

Kazališta za djecu ponovo otvaraju vrata

objavljeno prije 12 dana i 3 sata

Kako bi se djeca u kazalištu osjećala sigurno i ujedno se dobro zabavila uz svoje najdraže predstave, kazališta su uvela posebne mjere radi sprječavanja zaraze bolešću… više »

STANJE?

Glazbenici i festivali u regiji

objavljeno prije 12 dana i 4 sata

Da su manifestacije najteže pogođene u cijelom svijetu, potvrđuju glazbenici i organizatori iz Srbije, Hrvatske, Bosne i… više »

KRAJ SEZONE

Teatar &TD sezonu privodi kraju

objavljeno prije 12 dana i 6 sati

Hamlet za svakoga, Važnije polovice i Katalonac tri su reprizne predstave koje će publika moći pogledati nakon gotovo dva i pol mjeseca pauze, kao i tri pretpremijerna… više »

INMUSIC 2010

Nick Mason na INmusicu

objavljeno prije 12 dana i 10 sati

Legendarni Nick Mason, osnivač, autor, bubnjar i najdugovječniji član velikih Pink Floyda sa supergrupom Nick Manson's Saucerful of Secrets na najprestižnije svjetske pozornice vraća… više »

SLIKARSTVO

Meditacija i tišina, akrili Ane Guberine

objavljeno prije 12 dana i 14 sati

Kada govorimo o slikarstvu i artističkom dosegu, suvremene hrvatske umjetnice, slikarice Ane Guberine, uvijek valja, ponajprije istaknuti njezinu snažnu samosvojnost, stanovitu izdvojenost u… više »

skrolaj na vrh