Kultura
OSVRT

Magično oživljene metalne skulpture Nenada Opačića

objavljeno prije 11 dana i 2 sata

Nenad Opačić, akademski kipar iz Varaždina suvremeni je hrvatski likovni umjetnik visokog ugleda, izlagao je na brojnim samostalnim zapaženim izložbama u domovini i svijetu, autor je vrlo… više »

NAJAVE

Bogata subota 7.7. u Vintage ljetnom vrtu

objavljeno prije 11 dana i 17 sati

S velikim zadovoljstvom u sklopu programa VINTAGE EDU GARDEN - TOČKA KULTURE NA RUBU SAVSKE nastavljamo suradnju s našim Zmajoljupcima - Kite Flying Lovers koji će opet za najmlađe… više »

POD ZVIJEZDAMA

MAMMA MIA: Here We Go Again!

objavljeno prije 11 dana i 19 sati

Neke stvari u životu su dobre jer se dogode samo jednom, a neke su jednostavno predobre da bi se dogodile samo jednom... Punih 10 godina nakon prvog dijela, došlo je vrijeme za ponovno… više »

COOL

Samoborsko kino dostupno je svima

objavljeno prije 12 dana i 2 sata

Iako se samoborsko kino preuređuje, Samoborci ovoga ljeta mogu uživati u brojnim filmskim projekcijama - na razne načine. Pokrenut je projekt Kino na putu koji donosi kulturu u mjesne odbore… više »

NAJAVE

Putopis u vrtu: S. Koreja + Amnezija party by Mario Kovač u petak

objavljeno prije 12 dana i 18 sati

Slobodan Tomić strastveni je putnik i zaljubljenik u trčanje, a posjetio je zemlju koju mediji vole mrziti, gdje je otrčao najveći godišnji maraton, ali i proveo dane upoznavajući… više »

CEKATE

Večer u stihu na Ljetnom diskontu kulture

objavljeno prije 12 dana i 20 sati

Centar za kulturu Trešnjevka i Udruga NOVA STRANICA pozivaju Vas da se, 10. srpnja od 19. i 30 sati prepustite stihovima triju mladih, ali nipošto… više »

INMUSIC #14

U prodaji ulaznice za ranoranioce za INmusic #14! Otvorena je i lista želja!

objavljeno prije 12 dana i 22 sata

INmusic festival #14 održat će se na već dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 24. do 26. lipnja 2019. godine. Zbog velikog interesa publike, već su u prodaju puštene… više »

COOL

„OKOLO“ po Zagrebu – kreće projekt posvećen umjetničkom istraživanju grada

objavljeno prije 13 dana

Novi projekt posvećen umjetničkom istraživanju Zagreba - „Okolo" - malim će intervencijama u samo tkivo grada, od 7. do 22. srpnja, oživjeti niz javnih gradskih prostora i pretvoriti ih… više »

OSVRT

Denis Kujundžić - sklad kao temelj života

objavljeno prije 13 dana i 2 sata

Kada god se susretnem sa slikama, uljima na platnu hrvatskog slikara iz Imotskoga Denisa Kujundžića, pomišljam na sklad koji gotovo vidljivo izvire iz svakog četvornog centimetra… više »

RECENZIJA KNJIGE

„Zabranjeno kukanje“ – knjiga o više vedrine i manje grintanja

objavljeno prije 13 dana i 20 sati

Autor knjiga o samopomoći Salvo Noe već je ranije objavio svijetu kako je "zabranjeno grintati", a kod nas je nedavno objavljena knjiga "Zabranjeno kukanje" za koju je predgovor napisao Papa… više »

21. MFF

Predstavljen odličan program 21. Motovun Film Festivala

objavljeno prije 14 dana i 2 sata

Sitni kriminalac iz Švedske, danska 'sponzoruša', britanska novinarka i borac ISIL-a, ruski rockeri i kolumbijski plaćeni ubojica, raznolika je lepeza likova koji će oživjeti na… više »

NAJAVE

Mike Parker's Trio Theory - 4. srpnja 2018. Vintage Industrial

objavljeno prije 14 dana i 18 sati

Jazz Garden u Zagreb vraća američko - poljsku jazz atrakciju Mike Parker's Trio Theory, koji su na novoj turneji po regiji. Posljednji album 'Alive Out There' je sniman po klubovima u… više »

FESTIVALI

Regius najavio DJ program za tulum do jutra, a zna se i tko kada nastupa

objavljeno prije 14 dana i 19 sati

Šibenski festival alternativne glazbe Regius i ove će godine u srcu turističke sezone Šibenčanima i njihovim gostima pokazati najbolje od domaće alternativne glazbe. U samom… više »

NOVOSTI

Igor Geržina obradio pjesmu "Tebi pripadam" u čast Dinu Dvorniku

objavljeno prije 15 dana i 1 sat

Jedna od najvažnijih suradnji i vjerojatno prekretnica u karijeri Igora Geržine je suradnja s grupom Dino Dvornik & Songkillers koja je dugi niz godina dominirala na hrvatskoj koncertnoj… više »

PREDSTAVE

Premijera predstave MONTAЖ$TROJA o Krleži

objavljeno prije 15 dana i 2 sata

Umjetnički kolektiv Montažstroj predstavlja premijernu izvedbu predstave "Krleža, ili što su nama zastave i što smo mi zastavama, da tako za njima plačemo" redatelja Zlatka… više »

skrolaj na vrh