Kultura
70. DLJI

Jubilarne 70. Dubrovačke ljetne igre pod krilaticom "Mitovi Grada"

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Bogat i raznolik program 70. izdanja Dubrovačkih ljetnih igara obilježen je krilaticom "Mitovi Grada", budući da je sedam desetljeća tradicije obilježilo i stvorilo kulturni identitet… više »

NAJAVE

Hoerspiel - humanitarna izvedba na Ljetnim noćima Teatra EXIT

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

HOERSPIEL: mala igra za slušanje (i gledanje) je predstava koja govori o samim počecima radija, o vremenu kada su tada vrlo popularne radio-drame išle uživo iz studija, s… više »

FESTIVALI

Pankrti, Vlado Kreslin i Saša 21 nova imena u glazbenoj ponudi Motovun Film Festivala

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Uobičajeno bogat glazbeni program Motovun Film Festivala, koji se ove godine održava od 23. do 27. srpnja, dobiva novim imenima pankerski štih. Svjetsku premijeru filma Tusta o nikad… više »

BRAVO

SO DO – El Sistema Hrvatska nastupio na Zagreb Classicu

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Jučer navečer veliku pozornicu na Tomislavovom trgu zauzeli su mladi - predivni mladi ljudi povezani ljubavlju prema glazbi i svim onim divnim nevidljivim nitima koje vežu generacije i… više »

OSVRT

Brodovi i plivači Stipe Ivaniševića

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Stipe Ivanišević poznati je hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar iz Splita, autor opsežnog i složenog opusa, od svjetovnih do sakralnih tema, s istaknutim ciklusima snažnog… više »

FESTIVALI

FZFF na dvije lokacije nudi sjajan program

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Ljetna pozornica Tuškanac postala je premala za sve ljubitelje žanrovskog filma! Zbog toga zagrebačka publika do kraja Fantastic Zagreb Film Festivala može uživati i u filmovima u Kinu… više »

BILI SMO...

Ni ljetni pljusak nije prekinuo Tu divnu klapsku noć

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

 Zagreb je sinoć još jednom potvrdio da je kontinentalno sidro klapske pisme na koncertu koji je okupio ljubitelje i stalne posjetitelje ovakvih koncerata, ali i privukao novu… više »

22. MFF

Motovun film festival spaja ozbiljne i opuštenije teme

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Iznimni, svježi, potresni, duhoviti - ali uvijek pod motom slavlja slobode i različitosti, riječ je o filmovima koji će biti prikazani na 22. Motovun film festivalu. Dvadeset dugometražnih i… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – akademski kipar Lovre Jakšić

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Lovre Jakšić, akademski kipar, pripadnik je mlađe, nadolazeće generacije hrvatskih likovnih umjetnika, no, već s opsežnim i složenim opusom. GOSPODINE JAKŠIĆ,… više »

NAJAVE

Subscena predstavlja: Večer slam poezije

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na Večer slam poezije u subotu 6.srpnja od 20.00 u dvorištu Medike, Pierottijeva 11. Povodom… više »

NAJAVE

CKY u Vintage Industrial Baru

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Zagrebački srpanj odlučili smo vam razveseliti s koncertom jednog od najpoznatijih skate-punk/rock/hc bendova CKY, koji stižu u VIB 23. srpnja. Trojac koji čine Matt Deis, Chad I Ginsburg… više »

DLJI

Jubilarne 70. Dubrovačke ljetne igre počinju 10. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

podizanjem zastave Libertas uz stihove Himne slobodi u srijedu, 10. srpnja u 21 sat ispred crkve sv. Vlaha svečano će biti otvorene jubilarne, 70. Dubrovačke… više »

Skunk Anansie
ČESTITAMO

Skunk Anansie uvršteni u Kerrang Hall Of Fame

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Moćna britanska četvorka Skunk Anansie dobila je veliko životno priznanje i uvršteni su u Hall of Fame na nedavno održanim Kerrang nagradama. Savršen je to uvod u povratak benda… više »

IZLOŽBE

Izložba Ivana Posavca u Galeriji Forum

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

U petak 5.7. u 19 sati u Galeriji Forum otvorit će se izložba fotografa Ivana Posavca Črna šuma, bele babe. Riječ je o ciklusu koji se nadovezuje na njegove panoramske… više »

NAJAVE

U četvrtak počinje Crossover Festival u parku Ribnjak

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

U četvrtak. 4. srpnja u Zagrebu počinje treće izdanje Crossover Festivala, koji u Zagreb ponovno dovodi sjajne glazbenike, ovoga puta s tri kontinenta. Zagrebački park Ribnjak tako će postati… više »

skrolaj na vrh