Kultura
NAJAVE

Gaye Su Akyol sredinom veljače stiže u Močvaru

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Gaye Su Akyol premijerno dolazi u Hrvatsku. Ova svestrana umjetnica i aktivistica nastupit će u subotu, 17. veljače u Močvari i sa sobom donijeti oveći naramak psihodelije, anatolijskog rocka… više »

PULS

Dodjela Nagrade strukovnih udruga suvremenog plesa

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

S ponosom najavljujemo Dodjelu godišnje nagrade strukovnih udruga suvremenog plesa Republike Hrvatske za 2023. godinu u organizaciji Udruge plesnih umjetnika Hrvatske i Udruge… više »

NAJAVE

Kanda, Kodža i Nebojša u Vintageu

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Kultni beogradski rock sastav Kanda, Kodža i Nebojša (KKN), koji više od 30 godina stvara autorsku rock glazbu, vraćaju se u Zagreb u srijedu 31. siječnja, a na pozornici će im… više »

KNJIGE

Marina Vujčić: Stolareva kći

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Nedavno je Fraktura objavila drugo izdanje dnevničkih zapisa Marine Vujčić, suvremene zapažene hrvatske književnice u otmjenom tvrdo ukoričenom izdanju, Stolareva kći, na 200 stranica,… više »

NAJAVE

Supergrupa The Smile objavila je novi album “Wall Of Eyes”

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Odmah pri pojavljivanju 2021. godine, bilo je jasno da The Smile nisu samo sporedni projekt Radioheada. Njihov album prvijenac "A Light For Attracting Attention", bio je jedan od… više »

TEATAR &TD

"Ubu Ovo Ono" u režiji Dražena Krešića premijerno u Teatru &TD

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

premijera predstave Ubu Ovo Ono redatelja Dražena Krešića održat će se 28. siječnja u Polukružnoj dvorani &TD-a s početkom u 20 sati. Ulaz isključivo… više »

NAJAVE

2. rođendan Radio Tvornice - Smrdljivi Martini + još neki!

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Radio Tvornica zaokružuje svoju drugu godinu postojanja 26.01. velikom koncertnom večeri. Na slavlju drugog rođendana nastupit će čak četiri sjajna benda: KOIKOI, Klinika Denisa Kataneca,… više »

KNJIGE

Ivica Prtenjača: A l b e r t

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Nedavno je objavljen novi roman suvremenog hrvatskog književnika Ivice Prtenjače A l b e r t , na 170 stranica u finom, tvrdo ukoričenom izdanju. Zanimljiv je stav današnjih… više »

INMUSIC #16

Spektakularni Röyksopp na INmusic festivalu #16

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Röyksopp je elektronički glazbeni duo iz Norveške poznat po toplim melodijama koje stvaraju žanrovskom kombinacijom housea sa afro-američkim glazbenim elementima. Prijatelji… više »

17. FESTIVAL TOLERANCIJE

Svečano otvoren 17. Festival tolerancije

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Preksinoć je u Muzeju suvremene umjetnosti svečano otvoren sedamnaesti Festival tolerancije. Festival će se ove godine održati na dvije lokacije, i to do 27. siječnja u Muzeju suvremene… više »

IZLOŽBE

Koraljka Polaček izlaže u Gradskoj knjižnici na Starčevićevom trgu

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Na ovoj izložbi, ujedno 43. samostalnoj, autorica se predstavila s deset akrila na platnu, nastalih ove i prethodne godine. Stilski, radovi se kreću od meditativnog nadrealizma do… više »

PRIJAVITE SE!

Prijavite se za ZagrebDox Pro

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

ZagrebDox Pro je petodnevni program koji objedinjuje analizu prijavljenih projekata, preporuke i sugestije za njihov daljnji razvoj. Program uključuje studije slučajeva, grupne i… više »

NAJAVE

Pipsi u Pogonu kulture 3. veljače

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Sjajne recenzije koje prate album "Vesna" od samog početka zaokružile su odličnu godinu za Pipse. Od koncerta na stadionu Šalata 2022. o kojem se još uvijek priča, do rasprodane… više »

OSVRT

Primo Levi: Prirodopisi

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Zagrebački nakladnik Bodoni, nedavno je u svojoj zanimljivoj biblioteci, u pomalo retro, finom izdanju objavio zbirku pripovijedaka, objavljenu prvi put 1966., Prima Levija Prirodopisi, u… više »

INTERVJU

Razgovor s Bracom Dimitrijevićem

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Gospodine Dimitrijević, pripadnik ste magičnog kruga naijstaknutijih svjetskih umjetnika. Kakav je to uopće osjećaj? - Osjećaj je jako dobar. Iako sam imao samostalnu izložbu s deset godina… više »

skrolaj na vrh