Kultura
JAVITE SE

AKC Attack objavljuje dva poziva

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Programi Autonomnog kulturnog centra Subscena kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride i Festival alternativnog kazališnog izričaja - FAKI, objavili su otvorene pozive… više »

OSVRT

Gracilne forme jedara Mate CROate

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Mata CROata - Mate Turić, akademski kipar i suvremeni hrvatski likovni umjetnik stekao je znatan ugled svojim obimnim i složenim ciklusom jedara izvedenih u raznim vrstama kamena. Jedra su i… više »

FESTIVALI

12. Vukovar Film Festival

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Hrvatski film "Za ona dobra stara vremena" Eduarda Galića otvorit će u četvrtak 23. kolovoza 12. Vukovar Film Festival, koji do 26. kolovoza u Vukovaru i Borovu Naselju donosi više od… više »

INTERVJU

Razgovor s Vladom Martekom

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Vlado Martek suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor istaknutog opusa i osobitog angažmana. Trenutno je u Splitu, u palači Milesi otvorena retrospektiva ovoga umjetnika. U srpnju ste… više »

SFF

Otvoren 24. Sarajevo Film Festival

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Ove godine u okviru osamnaest različitih programa do 17. kolovoza kada festival završava bit će prikazano 266 filmova iz 56 zemalja uključujući tu 51 svjetsku i 26 međunarodnih… više »

NAJAVE

Fantastičan glazbeni program Dubrovačkih ljetnih igara

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Glazbeni program 69. Dubrovačkih ljetnih igara nastavlja se koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem mađarskog dirigenta Tibora Bogányia u atriju Kneževa dvora, s… više »

NAJAVE

Perforacije nastavljaju turneju!

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Perforacije nastavljaju svoju turneju! Nakon Dubrovnika, Splita, Rijeke, Koprivnice i Zagreba, program Perforacija stigao je i u Zadar.  Ovoga petka 10.8.2018. u 21 sat u crkvi… više »

NAJAVE

Live jazz na Starčeviću cijelog kolovoza i rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Tijekom kolovoza i rujna na Starčevićevom trgu u Zagrebu svakog petka i subote održavat će se program Live jazz na Starčeviću na kojem će posjetitelji moći uživati u zvucima jazz, gipsy,… više »

NAJAVE

Risha u Tvornici kulture 6. studenog

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

David Eugene Edwards i Alexander Hacke, članovi grupa Wovenhand, Einstürzende Neubauten i 16 Horsepower, donose svoj uzbudljiv projekt «Risha» u Tvornicu kulture u utorak, 6.… više »

IZLOŽBE

Josip Trostmann izlaže u dubrovačkoj galeriji Sebastianart

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Josip Pino Trostmann, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar iz Dubrovnika 2. 8. 2018. predstavio se je s novom samostalnom izložbom „Radost ljeta" u dubrovačkoj galeriji… više »

NAJAVE

Promjena u šest koraka: Prošećite Šibenikom i budite dio Changera

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Ljeto je u punom jeku, a dugi, topli dani najbolji su za donošenje dobrih odluka! Ovoga kolovoza najbolja odluka je - promjena - a promjena vas čeka na Changeru u srcu Šibenika… više »

RECENZIJA KNJIGE

„Snježno sljepilo“ će vas oduševiti usred ljeta

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

"Snježno sljepilo" je ona vrsta krimi romana koja će vas, skromno rečeno, oduševiti! Kao i sa svim islandskim krimićima s ovim jednako tako nećete pogriješiti. Ovaj roman je… više »

OSVRT

Metropolis Mladena Žunjića

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Mladen Žunjić, zagrebački slikar u svom kontinuiranom traganju, ustrajnom ali mirnom, odlučnom ali i opreznom, plovi u susret novim ciklusima koji se logično nastavljaju, posve prirodno se… više »

BFF

Oscarovac i filmaši debitanti stižu na Brač Film Festival

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Brač Film Festival jest mladi festival (ne samo svojim godinama - ovo je četvrti BFF - već i činjenicom da ga organizira i realizira internacionalna ekipa mladih filmaša i… više »

20. ŠPANCIRFEST

Kultni bendovi vode vas na put kroz vrijeme

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Ovogodišnji glazbeni program odvijat će se na tri glazbene pozornice - glavnoj festivalskoj PAN pozornici ispod zidina varaždinskog Starog grada, Croatia osiguranje pozornici kod vile… više »

skrolaj na vrh