Kultura
DRUGI DAN

Psihomodo Pop oduševili publiku u Splitu – Aj Cha festival večeras zatvara odlična Dubioza Kolektiv

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

"Frida", „Ja volim samo sebe", „Kad sam imao 16" i „Donna" samo su neki od hitova Psihomodo Popa koji su se orili u petak navečer na drugoj večeri Aj Cha festivala na Bedemu… više »

NAJAVE

Dvodnevni Forbidden Beach party u Vintage ljetnom vrtu

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Već i žedne ptice zagrebačkog asfalta znaju da se maratonski vikend partiji vraćaju u Ljetni vrt Savske 160 i da naš prvi radni/ratni vikend nudi odličnu ponudu rashlađivača u… više »

FESTIVALI

Aj Cha festival započeo najvećim hitovima Dina Dvornika na Splitskoj Rivi!

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Velikim tulumom na Splitskoj Rivi u četvrtak je počeo drugi Aj Cha festival posvećen velikom Dinu Dvorniku. Na Rivi se unatoč kiši, koja je srećom bila kratkotrajna, okupilo… više »

17. - 26. 8.

Varaždin spreman za Špancirfest

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Varaždin je spreman za stotine tisuća posjetitelja koji će ove godine špancirati najvećim i najpopularnijim hrvatskim uličnim festivalom, 20. Špancirfestom, koji počinje u… više »

1942. - 2018.

Umrla je Aretha Franklin

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Aretha Franklin, legendarna kraljica soula umrla je danas u 77. godini života, nakon što je zadnjih nekoliko dana provela u bolnici u Detroitu boreći se s rastućim zdravstvenim… više »

FESTIVALI

Počinje drugi Aj Cha festival - tri dana tuluma u Splitu u čast Dinu Dvorniku

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Pred nama su tri dana partyja u čast velikom Dinu Dvorniku u Splitu - drugi Aj Cha festival! Festival se otvara velikim besplatnim tulumom na Splitskoj Rivi u četvrtak 16. kolovoza koji… više »

FILMOVI

Srbenka u utrci za europskog Oscara

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

'Vijest me zatekla u Sarajevu, gdje smo imali vrlo uspješnu regionanu premijeru filma. Ulazak među 15 najboljih europskih dokumentaraca je ogroman uspjeh, i za mene kao autora, i za… više »

NAJAVE

Zoran Čalić svira Majke večeras u Vintage Gardenu

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Jedinstvena prilika za koncertni nastavak druge polovice ljeta. U četvrtak 16. kolovoza Zoran Čalić će odsvirati nešto što nikada nije, a što ga je inspiriralo i na koncu… više »

OSVRT

Lukša Obradović - kroničar Grada

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Lukša Obradović, slikar i suvremeni hrvatski likovni umjetnik iz Dubrovnika svojevrsni je kroničar Grada, bilježeći specifične detalje, elemente koji čine okružujuću stvarnost, pamteći… više »

KINO PROGRAM

U prvom redu do mora uz tri filmska hita

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Filmski tjedan na Ljetnoj pozornici Tuškanac započinje u četvrtak, 16. kolovoza. U Prvom redu do mora filmova ponovno smo na imaginarnom grčkom otoku Kalokairiju, u novom nastavku… više »

FESTIVALI

Hoomstock uvodi višekratne plastične čaše

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Previranja na globalnoj razini oko smanjenja upotrebe jednokratne plastike, sve glasnije najave europske direktive oko smanjenja plastičnog otpada i želje za čišćim okolišem… više »

NAJAVE

Projekcije 3 filma Luke Hrgovića i slikara Stipana Tadića u Ljetnom vrtu

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Vintage Industrial Bar nastavlja s besplatnim programim u Ljetnom vrtu Savske 160.  SRIJEDA 15.8.2018.I Incredible life travels: Stipan & Luka @VIB + DJ party: DJ Alexander Floyd… više »

FESTIVALI

Aj Cha boat party na otvaranju drugog festivala u čast Dinu Dvorniku

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Velikim tulumom na splitskoj Rivi u čast Dinu Dvorniku, u četvrtak 16. kolovoza u 21h započinje drugi Aj Cha festival. Na partyju će nastupiti Noa & Funkblasters koji će svirati Dinove… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – akademska slikarica Olena Sokolovska

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Olena Sokolovska, akademska slikarica, suvremena je hrvatsko ukrajinska umjetnica, autorica opsežnog opusa specifičnog rukopisa. Nedavno ste izlagali u Dubrovniku. Da, izlagala u samom centru… više »

FESTIVALI

Glazbeno iskustvo protkano kulturnom baštinom života na rijekama

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Nakon nekoliko godina održavanja na rijeci Savi u Županji, festivalski program River Jazz Festivala održava se ovo ljeto tijekom 9 dana na 4 lokacije uz naše 3 divne rijeke Dravu, Savu… više »

skrolaj na vrh