Kultura
OSVRT

Novi ciklus slika Nevena Otavijevića

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Neven Otavijević, slikar, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik iz Zadra, autor je vrlo decentnog opusa ulja. Izlagao je više puta samostalno, vrlo zapaženo. Ovih se dana susrećemo s… više »

NAJAVE

24. Sa(n)jam knjige u Istri započinje s nobelovcem

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

U Puli će se i ove godine u redovitom terminu, na prijelazu iz studenoga u prosinac, održati kulturna manifestacija, u hrvatskim, europskim i svjetskim koordinatama prepoznatljiva po načinima… više »

INTERVJU

Nova knjiga i instalacija Dimitrija Popovića

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Dimitrije Popović, suvremeni likovni umjetnik, akademski slikar europskog renomea nedavno je predstavio svoju novu knjigu Eros, krv i svetost. Istom prigodom umjetnik je izveo i instalaciju… više »

NAJAVE

Vojkov spot najgledaniji u Hrvatskoj

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Lansiranje Vojkovog spota "Kako to" pokazuje se kao izuzetno dobro tempirana akcija. U danima uoči velikog zagrebačkog koncerta planiranog 12. listopada novi Vojkov video najgledaniji je u… više »

KINO PROGRAM

Najljepši filmski rendez-vous je u Kinoteci

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Od 9. do 13. listopada u kinu Kinoteka zakazan je četvrti Rendez-vous au cinéma, uz čak šest odličnih francuskih filmova: klasike Jules i Jim te Oči bez lica, nove igrane… više »

STAND UP

Program Studija Smijeha od 8. 10. do 14. 10.

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Studio Smijeha pobrinuo se da ovog tjedna nikome ne bude dosadno! Već dvanaest godina za redom ovaj jedini comedy club u Zagrebu trudi se nasmijati, razveseliti i našaliti se sa svakim… više »

RECENZIJA KNJIGE

„Izgubljeni Caravaggio“ – roman koji nije samo zabavan, nego vas može i educirati

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Naklada Znanje nam donosi još jedno fantastično djelo Daniela Silve - „Izgubljeni Caravaggio", engleski „The Heist". Kao četrnaesti nastavak serijala o Gabrielu Allonu,… više »

INTERVJU

Visoka nagrada Hami Čavrku

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Hamo Čavrk, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar i kipar autor je iznimnog opusa, izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u domovini i svijetu. 2018. ste… više »

NAJAVE

U Vintage Industrial stiže moćni ELDER

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

U četvrtak 11. listopada vraća nam se američki ELDER - jedan od najboljih i najzanimljivijih doomy/psych/prog/rock bendova i to dvije godine nakon premijerne svirke upravo na našem… više »

WOW!

Banksyjeva slika samouništila se nakon prodaje

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Banksy, najpoznatiji crtač grafita koji još uvijek nije otkrio svoj identitet ponovno je spektakularno privukao pažnju javnosti. "Djevojka s balonom", jedno od najpoznatijih dijela tog… više »

COOL

Ulovite besplatnu projekciju Lavandermana u Vintage Industrialu

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

U nedjelju 7. listopada ne propustit pogledati prvi hrvatski superherojski film - LAVANDERMAN! Film prati dogodovštine hvarskog superheroja Borisa Bunčuge (Damir Markovina) i… više »

NAJAVE

Najbolje od hrvatske glazbe pred zahtjevnom bečkom publikom

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Tradicija predstavljanja hrvatske glazbe bečkoj publici nastavlja se već četrnaestu godinu. Na najprestižnijim koncertnim prostorima nastupit će hrvatski glazbenici od 15. do 29. listopada, u… više »

NAJAVE

5. Noć hrvatskog filma i novih medija

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

5. Noć hrvatskog filma i novih medija održat će se ovu subotu 6. listopada u šest hrvatskih gradova (Zagreb, Sisak, Šibenik, Otočac, Nova… više »

PAPANDOPULO

U Lisinskom proglašeni najbolji mladi glazbenici u Hrvatskoj

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Ove godine mladi hrvatski glazbenici natjecali su se u kategorijama: gitara, kontrabas i violončelo. Prvonagrađeni glazbenici 7. Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo… više »

NAJAVE

Zadruga večeras u Vintage Industrialu

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Već 28 godina hrvatskom rock scenom, kao motorna pila, reže i pili zabočki biser - ZADRUGA. Iako imaju četiri albuma iza sebe, ova četvorka i dalje veseli publiku. Nije bez razloga uvriježena… više »

skrolaj na vrh