Kultura
INTERVJU

Razgovor u povodu – slikar Peter Weisz

objavljeno prije 26 dana i 4 sata

Peter Weisz, suvremeni hrvatski i izraelski likovni umjetnik, akademski slikar, autor je zapaženog i često izlaganog opusa na brojnim samostalnim izložbama diljem svijeta. Gospodine Weisz,… više »

SJAJNO!

Svjetski kongres saksofonista u Zagrebu

objavljeno prije 27 dana i 2 sata

Svjetski kongres saksofonista dolazi u Zagreb, 10. do 14. srpnja i dovodi tisuću petsto sudionika koji će punih pet dana imati priliku predstaviti se kao solisti, u sastavu grupe, ansambla… više »

KINO PROGRAM

Ljetna Kinolektira vodi nas u hipijevske šezdesete

objavljeno prije 27 dana i 3 sata

Ljeto je pred vratima, a lipanjska Kinolektira vodi nas u hipijevske šezdesete! U srijedu, 27. lipnja u 20 sati u sklopu programa Kinolektira koji na… više »

OSVRT

Izložba Gorana Petrača u Muenchenu

objavljeno prije 27 dana i 4 sata

Goran Petrač, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar predstavit će se u Muenchenu 21. lipnja u organizaciji Generalnog konzulata RH samostalnom izložbom „Putovanje u… više »

INMUSIC #13

INmusic festival rasprodan je drugu godinu za redom

objavljeno prije 27 dana i 21 sat

U utorak 19. lipnja organizacija INmusic festivala službeno je obustavila prodaju festivalskih i dnevnih ulaznica za INmusic festival #13 na temelju popunjenosti festivalskih kapaciteta.… više »

NAJAVE

A Place To Bury Strangers u Zagrebu

objavljeno prije 28 dana

Njujorški noise rock trio A Place To Bury Strangers nastupit će u klubu Močvara u subotu 8. rujna. A Place To Bury Strangers - «Never Coming Back» Bend kojeg čine Oliver… više »

RECENZIJA KNJIGE

„Krvnikova kći“ – roman za sve ljubitelje povijesnih krimića

objavljeno prije 28 dana i 2 sata

Promatrajući svog oca, Jakob Kuisl smatrao je da mu obitelj nosi častan zanat kojim se ističe ponos naroda. Postati krvnik bio je njegov sljedeći korak, a ovoga puta morao je prisustvovati… više »

NAJAVE

Jazz Garden večeras dovodi Jasnu Bilušić i New Deal

objavljeno prije 28 dana i 3 sata

Jazz Garden u srijedu 20. lipnja predstavlja glumicu, TV voditeljicu i pjevačicu Jasnu Bilušić u pratnji New Deala, benda koji već desetljećima djeluju na domaćoj jazz sceni.… više »

PREDSTAVE

Mišolovka u CeKaTe-u - mjuzikl za djecu

objavljeno prije 28 dana i 4 sata

Centar za kulturu Trešnjevka predstavlja multimedijalni mjuzikl za djecu Mišolovka, autorice, pijanistice i skladateljice Martine Šver, 20. lipnja s… više »

OSVRT

Sjećanje na usnule gradove Mladena Žunjića

objavljeno prije 28 dana i 4 sata

Slikar Mladen Žunjić redovito nas iznenađuje brojnošću svojih radova i ne malim brojem opetovanih pokušaja u tehnici ulja i akrila na velikim formatima platna, u neprestanom… više »

NAJAVE

Jethro Tull u Zagrebu 13. listopada

objavljeno prije 28 dana i 22 sata

Jethro Tull, kultni britanski prog rock bend predvođen velikim Ianom Andersonom dolazi u zagrebački Dom sportova 13. listopada u sklopu turneje kojom obilježavaju 50 godina od objave debi… više »

Nina Kraljić Quartet - večer šansona u čast Zvonka Špišića

objavljeno prije 29 dana i 2 sata

Nina Kraljić, najljepši glas Hrvatske, otvorit će humanitarni program ljetnih manifestacija Centra za kulturu Trešnjevka poznat pod nazivom Ljetni diskont… više »

KINO PROGRAM

Dani hrvatskog filma i Fantastic Zagreb Film Festival na Ljetnoj pozornici Tuškanac

objavljeno prije 29 dana i 4 sata

Počela je sezona filmskih festivala na Ljetnoj pozornici Tuškanac. Nakon 27. Dana hrvatskog filma, koji će se održavati sve do 20. lipnja uslijedit će četverodnevni program… više »

IZLOŽBE

JEDRA Mate CROate u vrbovečkoj knjižnici i čitaonici

objavljeno prije 29 dana i 4 sata

Mata CROata, akademski kipar  nedavno se je predstavio samostalnom izložbom iz novijeg opusa u Knjižnici i čitaonici u Vrbovcu, odabravši za ovu prigodu više radova… više »

OSVRT

Sjajni aktovi Nevena Otavijevića

objavljeno prije 1 mjesec

Neven Otavijević, zadarski slikar aktivni je pripadnik suvremene hrvatske likovne scene , iako njegov opus nije brojčano velik, ali je jasno definiran, precizno izveden, autorskog… više »

skrolaj na vrh