Kultura
NAJAVE

Ljubovnici otvaraju dramski program Dubrovačkih ljetnih igara

objavljeno prije 23 dana i 5 sati

Pomoćnik intendantice DLJI za dramski program Saša Božić rekao je kako su „Ljubovnici" jedna od ponajboljih i najizvođenijih komedija iz korpusa tzv. smiješnica.… više »

FESTIVALI

Julianne Moore na čelu žirija Venecijanskog filmskog festivala

objavljeno prije 23 dana i 8 sati

Julianne Moore koja je osvojila Oscara za ulogu u filmu Still Alice 2014., bit će na čelu šesteročlanog žirija na festivalu koji će trajati jedanaest dana na glamuroznom otoku… više »

FESTIVALI

Otvara se 69. Pula Film Festival

objavljeno prije 24 dana i 2 sata

Ovogodišnji, 69. Pulski filmski festival bit će svečano otvoren u subotu, 16. srpnja u 21.30 sati u pulskoj Areni. Vatrometa, koji je desetljećima bio zaštitni znak Festivala,… više »

FESTIVALI

10. Otvoreni filmski festival Travno

objavljeno prije 24 dana i 9 sati

Ovogodišnje 13. izdanje VAFI & RAFI festivala je održano od 26. do 28. svibnja u Rijeci (RAFI sekcija) te od 2. do 5. lipnja 2022. godine u Varaždinu (VAFI sekcija) pod… više »

FILMOVI

Animirani i igrani obiteljski filmovi na 'Ljetu u Mreži'

objavljeno prije 25 dana i 2 sata

Na programu "Ljeto u Mreži" tako je animirani obiteljski film Tabaluga, o avanturama malog zelenog zmaja koji još uvijek ne zna rigati vatru. Na programu su i obiteljski igrani… više »

KAZALIŠTE

'Svjetlo pada' u režiji Janusza Kice premijerno u ZKM-u

objavljeno prije 25 dana i 9 sati

Simon Stephens (1971.) jedan je od najplodnijih i najvažnijih suvremenih britanskih dramskih pisaca, čije se drame i dramske adaptacije izvode i u zemljama engleskog govornog područja kao i… više »

NAJAVE

Uskoro kreće Mali piknik na Gornjem gradu

objavljeno prije 25 dana i 11 sati

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, Mali piknik će uskoro ponovo ostaviti svoj fini trag na Gornjem gradu i pretvoriti jednu od najljepših gradskih lokacija u mjesto… više »

SJAJNO!

Plácido Domingo gostuje 12. studenog u Lisinskom

objavljeno prije 26 dana i 5 sati

"Planetarno poznat, karizmatičan, neponovljiv, ikona operne glazbene scene, umjetnik kojega publika obožava i koji je omiljeni gost najpoznatijih opernih i glazbenih pozornica na svijetu,… više »

MFF

Još tri atraktivna filma iz Cannesa u programu Motovun Film Festivala

objavljeno prije 26 dana i 9 sati

Kao da se samo čekalo jenjavanje pandemije da filmski festivali ponovo osvanu u najboljem izdanju s mnoštvom kvalitetnih filmova. Ovogodišnju dobru berbu nastavlja i Motovun… više »

EXIT

Trijumf jednog od najupečatljivijih izdanja EXIT festivala

objavljeno prije 27 dana i 7 sati

Fantastični koncerti, impresivni DJ setovi i rijetko viđena energija kojom su isijavali i publika i headlineri, poput velikih Nicka Cavea i Calvina Harrisa, podigli su ljestvicu festivalskog… više »

NAJAVE

Rage Against The Machine održali prvi koncert nakon 11 godina

objavljeno prije 27 dana i 9 sati

Dugoočekivani koncert Rage Against The Machine je samo uvod za skorašnji dolazak u Europu i nastup u zagrebačkoj Areni u subotu, 17. rujna.  Koncert u američkom Wisconsinu… više »

ZFF

Filmsko osvježenje u kinu pod zvijezdama

objavljeno prije 27 dana i 10 sati

Od srijede, 20. srpnja do subote, 23. srpnja, Zagreb Film Festival gostuje u najljepšem zagrebačkom kinu pod zvijezdama, Ljetnoj pozornici Tuškanac. Izbor filmskih naslova iz… više »

OSVRT

Geometrizirani oblici vitaliteta

objavljeno prije 27 dana i 11 sati

Nedavno smo imali prigodu vidjeti odabrane slike iz novoga ciklusa, akrile na platnu suvremene hrvatske likovne umjetnice, slikarice Ane Guberine. Dominantni geometreijski oblici, krugovi,… više »

ART PARK

Zadnji tjedan Art parka na Ribnjaku

objavljeno prije 28 dana i 9 sati

Ovogodišnja sedma po redu ljetna manifestacija Art park ušla je u svoj posljednji tjedan, a do nedjelje, 17. srpnja, u najljepšoj gradskoj hladovini zagrebačkog parka… više »

NOVOSTI

Jeste li bili na Kreativnom boravku?

objavljeno prije 28 dana i 9 sati

Ako ste ove subote, 9.7., posjetili Vintage industrial bar u Savskoj ulici, sigurno ste naišli na prvi Kreativni boravak - sajam rukotvorina. Od 10 do 17 sati svoje su radove izlagali… više »

skrolaj na vrh