Kultura
NAJAVE

Roby Lakatos - vražji violinist najbržih prstiju

objavljeno prije 21 dan

Vražji violinist, kako ga oduševljeno naziva i publika i kritika, Roby Lakatos, svjetsku je slavu stekao impresivnim interpretacijama kako klasičnih, tako i jazz te tradicionalnih… više »

INMUSIC #13

Sjajan drugi dan INmusica #13

objavljeno prije 21 dan i 4 sata

„People say it's just rock'n'roll , oh but it gets you right down to your soul" Izvanredni Nick Cave & The Bad Seeds, 10 godina nakon koncerta na istoj pozornici našeg… više »

NAJAVE

Biljke i svirke ovoga vikenda na Tuškancu

objavljeno prije 21 dan i 4 sata

Uskoro počinju treće po redu „Biljke i svirke", interaktivni glazbeni festival koji gradske parkove pretvara u neobične koncertne dvorane. 30. lipnja i 1. srpnja, od 12 do 21… više »

NAJAVE

Stvaraj lijepe priče' na Tabor Film Festivalu

objavljeno prije 21 dan i 19 sati

Kao što već vjerojatno znate, Pivovara Medvedgrad ponosni je partner Tabor Film Festivala, i to ne samo u pivskom smislu. A kako je ostalo još manje od mjesec dana do početka… više »

NAJAVE

Cigarettes After Sex u posebnoj vezi sa Zagrebom

objavljeno prije 21 dan i 21 sat

Bruklinški kolektiv Cigarettes After Sex stiže u Zagreb 6. srpnja na još jedan susret s publikom iz ovog dijela Europe. Odmah poslije njihovog prvog gostovanja, u lipnju… više »

NAJAVE

Vrijeme je za 10. izdanje Perforacija u Zagrebu

objavljeno prije 21 dan i 22 sata

Nakon realiziranih programa u Dubrovniku, Splitu i Rijeci, vrijeme je za program Perforacija u Zagrebu. Pridružite nam se na otvorenju jubilarnog 10. izdanja Perforacija koje će se… više »

PREDSTAVE

Subscena: CIRKULTURA:TU/BEZ izvedba

objavljeno prije 22 dana

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na prezentaciju izvedbenog umjetničkog istraživanja „Tu/bez". 29. svibnja u 20.00 sati u prostoru Dvorane… više »

PRVI DAN

INmusic #13 otvorili sjajni David Byrne i QOTSA

objavljeno prije 22 dana i 4 sata

INmusic je u ponedjeljak 25. lipnja otvorio još jedno rasprodano izdanje festivala uz sjajne nastupe najvećih svjetskih rock zvijezda! Trinaesto izdanje INmusica su sjajnim nastupom… više »

FESTIVALI

Na Sea Dance stižu Alice Merton i regionalne zvijezde

objavljeno prije 24 dana

Jedna od najprepoznatljivijih svjetskih glazbenih zvijezda nove generacije i headlinerica ovogodišnjeg EXIT festivala Alice Merton, dolazi 1. rujna i na glavnu pozornicu Sea… više »

RAZGOVOR

Josip Botteri Dini: Zagreb 1964.-1968. godine studija na ALU

objavljeno prije 24 dana i 4 sata

Josip Botteri Dini, akademski slikar i donedavni profesor na splitskoj Akademiji likovnih umjetnosti suvremeni je hrvatski likovni umjetnik s iznimnim ugledom, autor opsežnog i slojevitog… više »

INMUSIC #13

Sve je spremno za INmusic festival #13

objavljeno prije 24 dana i 23 sata

Pred nama je još jedno rasprodano izdanje spektakularnog INmusic festivala koji iz godine u godinu kvalitetom sadržaja opravdava titulu jednog od najboljih svjetskih festivala. Ponovno… više »

OSVRT

Osobitost slikarskog opusa Lukše Obradovića

objavljeno prije 25 dana i 4 sata

Lukša Obradović, dubrovački slikar, autor je obimnog i specifičnog opusa, većinom izvedenog u ulju na platnima različitog formata, duboko povezane motivike u ciklusima, gdje jedna… više »

FESTIVALI

5 razloga zašto je Regius mjesto gdje ćeš uhvatiti najbolju glazbu ovog ljeta

objavljeno prije 25 dana i 19 sati

Šibenik je ove godine srce Dalmacije, ne samo geografski već i koncertno. Nikad bolja sezona ljetnih glazbenih nastupa i gostovanja upravo je započela u gradu iznad kojeg se uzdiže… više »

NAJAVE

Ekskluzivna projekcija filma: Records Collecting Dust u subotu u Vintage Industrialu

objavljeno prije 25 dana i 23 sata

U subotu 23.6. u sklopu programa Vintage Edu Garden - Točka kulture na rubu Savske! ekskluzivno prikazujemo jedan od najgledanijih dokumentaraca o vinilima „Records Collecting Dust",… više »

FESTIVALI

Exit Festival zaokružio impresivan popis headlinera

objavljeno prije 26 dana

Ostalo je još samo tri tjedna do Exita, službeno najboljeg europskog festivala, koji će ove godine na jednom mjestu okupiti neke od najvećih svjetskih zvijezda uz dugačak popis pjesama… više »

skrolaj na vrh