Kultura
IZLOŽBE

8. hrvatski trijenale grafike u Gliptoteci HAZU

objavljeno prije 14 dana i 1 sat

Osmi Hrvatski trijenale grafike (u organizaciji Kabineta grafike HAZU) održava se u prostoru Gliptoteke Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu, od 29. studenog do 29. prosinca… više »

PREDSTAVE

Premijera multimedijske predstave "Prikradatelj" u Teatru &TD

objavljeno prije 14 dana i 22 sata

Teatar &TD spremio je novu poslasticu - premijeru multimedijalne predstave Prikradatelj u režiji Nenada Glavana, po tekstu Giannia Fortea (Ricci/Forte), a prema motivima ruskog… više »

NAJAVE

Sinead O'Connor u Tvornici 15. siječnja

objavljeno prije 14 dana i 22 sata

Sinead O'Connor kultna kontroverzna pjevačica dolazi 15. siječnja na svoj premijerni i ekskluzivni zagrebački nastup u Tvornicu kulture, na koncert limitiranog kapaciteta svega 1.200… više »

NAJAVE

Impromptu Amele Frankl u Francuskom paviljonu

objavljeno prije 15 dana

Performans Impromptu umjetnice Amele Frankl održat će se 3. prosinca u Francuskom paviljonu s početkom u 20:00. Ulaz besplatan. Autorica izvodi rad Impromptu,… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – akademska slikarica Iris Bondora Dvornik

objavljeno prije 15 dana i 2 sata

Iris Bondora Dvornik, akademska slikarica istaknuto je ime suvremene hrvatske likovne umjetnosti., autoricaje kompleksnog opusa, izlagala je na brojnim samostalnim izložbama. Početkom… više »

NAJAVE

Damir Avdić - Koncertna promocija albuma "Radikalno šik" u Tvornici

objavljeno prije 15 dana i 18 sati

Damir Avdić, jedan od najznačajnijih kantautora ovih prostora koncertno će predstaviti svoj fantastičan novi album »Radikalno šik« u Tvornici kulture 17. siječnja. Novi… više »

RADIONICE

Bradaonica u DZIU Medika

objavljeno prije 15 dana i 19 sati

Autonomni kulturni centar Attack i Kazalište sjena Tripstih, pozivaju na prijavu na radionicu Male Kulturne scene - Bradaonica. Posljednja ovogodišnja radionica održati će se u… više »

NAGRADE

Georges Schwizgebel laureat Animafestove Nagrade za životno djelo

objavljeno prije 15 dana i 21 sat

Švicarski animator Georges Schwizgebel, najnagrađivaniji autor u povijesti Animafesta Zagreb sa sedam nagrada i tri posebna priznanja, dobitnik je Nagrade za životno djelo 30.… više »

NAJAVE

Irena Žilić objavila novi singl "Tremors", novi EP stiže početkom godine

objavljeno prije 15 dana i 22 sata

"Tremors" je novi singl i treća pjesma s novog EP-a Irene Žilić kojeg će ova sjajna kantautorica predstaviti početkom sljedeće godine. Irena je na singlu radila s Markom… više »

KINO PROGRAM

Revija filmova nominiranih za nagradu EFA

objavljeno prije 16 dana

Uoči ovogodišnje svečane dodjele nagrada Europske filmske akademije (EFA), od 1. do 7. prosinca u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu održat će se revija s izborom filmova nominiranih za… više »

IZVJEŠTAJ

Cubies u prepunom Vinylu predstavili album prvijenac "Da il' Ne"

objavljeno prije 16 dana

Nekoliko godina rada trebalo je da duo Cubies dođe do prvog studijskog izdanja, ali prema reakcijama publike i struke - vrijedilo je čekati. JJ i Zima su u utorak navečer… više »

OSVRT

Hommage Jacksonu Pollocku

objavljeno prije 16 dana i 2 sata

Mladen Žunjić, slikar i suvremeni hrvatski likovni umjetnik jedan je dio svoga doista opsežnog i kompleksnog opusu posvetio Jacksonu Pollocku i to na sebi svojstven način, varirajući motive… više »

IJU JU

Drugačija glazba: Fešta balkanika

objavljeno prije 16 dana i 19 sati

Drugačija glazba,u subotu 30.studenoga 2019. od 21 sat, u klubu Attack predstavit će glazbeni program Fešta balkanika. Ostati ćemo malo na bliskom području i ugostiti ZborXop i Dj… više »

NAJAVE

Božićni koncert Rundeka - božićno limitirano izdanje, premijera u VIB-u

objavljeno prije 16 dana i 22 sata

Kakva dvostruka slastica - Darko Rundek u četvrtak 19.12. po prvi puta stiže u Vintage Industrial i sa svojom Ekipom, pod božićnim predznakom koncerta, provest će vas kroz svoje najveće… više »

SJAJNO!

Talijanski vesterni Sergia Leonea u kinu Tuškanac

objavljeno prije 17 dana

Od četvrtka, 28. studenog do subote, 30. studenog, u kinu 'Tuškanac' održava se retrospektiva 'Talijanski vesterni Sergia Leonea', koju otvara remek-djelo 'Dobar, ružan, zao' (1966).… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh