Kultura
SLIKARSTVO

Ciklus aktova Gorana Žigolića

objavljeno prije 21 dan i 7 sati

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Goran Žigolić strastveno i dalje slikajući,nižući brojne listove akvarela, istražuje najzanimljiviji i svakako najdugovječniji motiv, motiv nagog… više »

PROMJENE

Sea Star Festival prebačen na svibanj 2021.

objavljeno prije 22 dana i 6 sati

Zbog mjera propisanih od strane nadležnih institucija i općeg globalnog stanja, Sea Star Festival, od danas je i službeno pomaknut na svibanj 2021. godine. Ipak, zahvaljujući dugim… više »

Međunarodni festival filmova za djecu KIKI ide online!

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Deveto izdanje međunarodnog festivala filmova za djecu KIKI trebalo se održati od 20. do 24. travnja 2020., no zbog okolnosti s koronavirusom prebačeno je na jesen od 5. do 9.… više »

NAJAVE

Međunarodni dan muzeja

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Međunarodni dan muzeja, koji se obilježava 18. svibnja, održat će se i ove godine, ali u skladu s novonastalom situacijom zbog pandemije koronavirusa te nedavnog potresa, sva će se događanja… više »

NAJAVE

not live, not dead u Attacku

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Autonomni kulturni centar Attack poziva na zajedničko gledanje vikend video-sessiona kroz klupski virtualni program „not live, not dead" u petak 24. i subotu 25.04.2020 od 21.sat na… više »

COOL

Projekt hrvatske monodrame Monvid-19

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Projekt Monovid-19 rezultat je suradnje web portala Drame.hr, SPIDA-a (Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela) i časopisa Kazalište, a okuplja devetnaest hrvatskih dramskih pisaca… više »

NAGRADE

Proglašeni dobitnici Nagrada Dana hrvatske knjige za 2020.

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Dobitnicima Nagrada Dana hrvatske knjige za 2020., Judita, Davidias i Slavić proglašeni su pok. akademik Marko Samardžija, poljski profesor teorije književnosti i prevođenja Leszek… više »

VIRTUALNO

Muzej grada Zagreba nudi bogat virtualni program

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Muzej grada Zagreba pokrenuo je novi mozaični online program koji pod nazivom "Zagrebački muzejski spomenar" na Facebook stranici muzeja donosi brojne zanimljivosti iz zagrebačke povijesti,… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Nema ništa u fizičkom obliku, ali ima online.... Močvara LIVE: Lepša Brena, Zero Two, Nellcote, Fire in Cairo, Trophy Jump, Astor Lajka, Mito Matija, Frik iz kvarta… više »

NOĆ KNJIGE

Noć knjige u četvrtak 23. travnja uz brojne virtualne programe

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

 U organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Knjižnica grada Zagreba, Udruge za zaštitu prava… više »

NOĆ KNJIGE

CeKaTe-ov online program za Noć knjige 2020

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Noć knjige će se ove godine održati u četvrtak, 23. travnja 2020. u virtualnoj inačici s porukom S knjigom nisi izoliran! Centar za kulturu Trešnjevka već se tradicionalno… više »

ODGODA

Tricky - Odgođeni koncerti u Zagrebu i Rijeci

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Najavljeni Trickyjevi koncerti u Zagrebu 27. i Rijeci 28. travnja službeno su odgođeni nakon dobivenih informacija od menadžmenta izvođača. Trenutno mišljenje izvođača i njegovog teama… više »

NAJAVE

Kino Tuškanac: nastavak retrospektive Wima Wendersa

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Nakon otvaranja u petak s proslavljenim filmom 'Paris, Texas', posjetitelji prve online filmske retrospektive na ovim prostorima, u organizaciji kina 'Tuškanac', moći će u nastavku… više »

NOVOSTI

Eksperimentalni zvuk zaštitni je znak novog projekta na domaćoj sceni - Naentu

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Naentu je novo ime na hrvatskoj glazbenoj sceni, a radi se o novom projektu Jordi Ilić. Domaća publika Jordi je već upoznala zahvaljujući njezinom hvaljenom, matičnom… više »

DOMINO

Josipa Bubaš poziva na Trokut#2

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Iako nam se svakodnevica pod pandemijom prisilno izmijenila te je kulturni sektor u potpunosti onemogućen djelovati kroz uobičajene kanale, isti nije posustao u nalaženju novih kreativnih… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh