Kultura
PRIJAVITE SE!

Otvoren natječaj za Petrarca Fest 2020.

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Pozivaju se svi zainteresirani autori i autorice koji poeziju pišu u obliku soneta da se jave na natječaj u organizaciji Petrarca Festa - neformalnog pjesničkog festivala koji se… više »

MJUZA

Dubioza svaki tjedan svira online

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Najpopularniji bosanski bend Dubioza Kolektiv svakog ponedjeljka iz karantene putem interneta održava koncerte za obožavatelje koji su zbog koronavirusa u istoj situaciji. Kao i većina… više »

ODGODA

Odgođeni Marulićevi dani

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Jubilarno 30. izdanje Festivala hrvatske drame Marulićevi dani, koje se trebalo održati u Splitu od 20. do 27. travnja, odgađa se zbog pandemije koronavirusa, a novi termin odredit će se… više »

GLAZBENI ZAVOD

Umjetnici neće zaboraviti HGZ

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Godine 1969. pijanistica Sretna Meštrović svirala je Mozarta na pozornici velike dvorane Hrvatskog glazbenog zavoda u Gundulićevoj ulici. „Bio sam tamo, u maminom trbuhu. Bio sam… više »

COOL

NSK vam daruje uskrsne bojanke i slagalice

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu povodom blagdana Uskrsa daruje dvije bojanke Oboji naše zbirke - Uskrs 1 i Oboji naše zbirke - Uskrs 2 te 16 slagalica za sve… više »

NAJAVE

Igrom do (spo)razumijevanja

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Igrom do (spo)razumijevanja je priručnik koji sadrži primjere dramskih igara i vježbi za obradu gradiva iz hrvatskog jezika, nastao u sklopu Erasmus+ projekta "Let's communicate".… više »

SJAJNO!

Pokrenuta internetska platforma posvećena kinu Europa

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

U srijedu, 8. travnja, na 95. rođendan kultnog zagrebačkog kina Europa pokrenuta je platforma Kino Europa Online za gledanje suvremenog međunarodnog autorskog filma, koji… više »

HDLU

Edukativni program na online platformi

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) u partnerstvu s Visokim učilištem Algebra već nekoliko mjeseci provodi  edukativni program osposobljavanja vizualnih umjetnika za… više »

SJAJNO!

Kino Valli na online platformi poklanja 90 dana besplatnih filmova

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

U suradnji s mrežom MUBI, Kino Valli sljedeća tri mjeseca osigurava brojne različite naslove. Neovisni, ali i suvremeni i art-filmovi, na originalnom jeziku dostupni su na… više »

POZIV

Poziv na objavu kratkog stripa u OHOHO zinu

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Ohoho festival poziva vas da pošaljete svoj kratki strip za objavu u OHOHOZINU #2, zaključno s 10. travnjem 2020. Svoje radove pošaljite na mail: ohoho@attack.hr / subjekt… više »

ONLINE

Gledajte koncerte Ansambla LADO iz vlastitog doma

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Iako ništa ne može zamijeniti izravan kontakt umjetnika i publike, Ansambl LADO i dalje ostaje povezan s ljubiteljima tradicijske umjetnosti tijekom trajanja pandemije koronavirusa. Na… više »

INICIJATIVE

Kućni performansi za širu građansku uporabu

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

U ovo nestvarno vrijeme katastrofa, Domino je pozvao 6 umjetnika i umjetnica: Milijanu Babić, Josipu Bubaš, Igora Grubića, Brunu Isakovića, Vedranu Klepicu i Vesnu Mačković da naprave… više »

OSVRT

Apokaliptični ciklus Mladena Žunjića

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Već neko vrijeme u opusu slikara Mladena Žunjića povremeno se uočavaju vrlo uzbrkani, uznemirujući motivi, silne količine oslobođene energije koja se slobodno nezaustavljivom brzinom… više »

GMK

Čitalačka grupa: Mjenjolici s Urana

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Krizna situacija uzrokovana virusom COVID-19 proizvodi oblike drugosti koje nismo u mogućnosti odmah vidjeti, promisliti, prepoznati ili artikulirati. Usred panike o budućnosti kulturne… više »

NOVOSTI

Oridano Gypsy Jazz Band - Swing King

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Kao krunu svih navedenih godina proživljenih na brojnim uspješnim live nastupima, sastav predstavlja svoju najnoviju autorsku kompoziciju koja za cilj ima odati počast čuvenom… više »

skrolaj na vrh