Kultura
NAJAVE

DJ Mario Kovač najavljuje još jedan epic party u VIB-u: Zimske Gadosti trash party

objavljeno prije 29 dana i 10 sati

Posljednju siječanjsku subotu prepustit ćemo DJ-u Mariu Kovaču, koji će vam izlizati đonove sirovim plesom do ranog jutra. Kao i svaki put, Kovač nosi arsenal glazbenog oružja, kojim će vas… više »

RAZZIES

Objavljene nominacije za Zlatnu malinu 2019.

objavljeno prije 29 dana i 14 sati

Zlatne maline, nagrade' za najgora filmska ostvarenja u 2018. koju su organizatori proglasili godinom katastrofa, na ekranu i izvan njega objavile su nominacije. Posljednji u nizu filmova o… više »

NAJAVE

Iz Njemačke s ljubavlju i strašću, od Ivana Repušića

objavljeno prije 29 dana i 14 sati

Ivan Repušić će sa „svojim" orkestrom - kojem je od 2017. po volji samih glazbenika nakon dvogodišnje potrage postao šefom-dirigentom, predstaviti… više »

KINO PROGRAM

Dobitnik europskog Oscara i pobjednik Berlinalea u kinima

objavljeno prije 29 dana i 16 sati

Dobitnik europskog Oscara za najbolji dokumentarni film Bergman: Jedna godina, jedan život i pobjednik Berlinalea Ne diraj! (Touch Me Not) otvaraju novu sezonu Dokukina KIC! Nakon poduže… više »

OSVRT

Dijalog s morem Ive Kličinovića

objavljeno prije 29 dana i 16 sati

Ivo Kličinović, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar, a uskoro i akademski slikar s otoka Brača uspješno niz godina predstavlja na brojnim samostalnim izložbama svoj opus o… više »

NAJAVE

Koncertna proslava 20 godina Erotic Biljana & His Hereticsa

objavljeno prije 1 mjesec

One, two, three, four and five..and.. 20! Toliko godina Biljan i njegovi Heretici već viču i dižu buku svojim garažnim rokenrolom na ovim prostorima, a i šire. Od prvog koncerta u… više »

NAJAVE

Dva iznimna filmska ostvarenja na programu siječanjskog izdanja Queer MoMenti u kinu Europa

objavljeno prije 1 mjesec

Filmski program Queer MoMenti nastavlja se 29. i 30. prosinca /srijeda, četvrtak/ s adresom u zagrebačkom kinu Europa, Varšavska 3, prikazivanjem dvaju filmskih naslova iz britanske… više »

JUBILEJ

Deset godina hit komedije 'Vesele žene Hrvatske'

objavljeno prije 1 mjesec

Čistačice Zagorke sa Zrinjevca koje razglabaju o politici, starice koje se spremaju na estetsku operaciju, tradicionalne svekrve i neviste u Dalmatinskoj zagori, agramerske dame u potrazi za… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – akademski slikar Peter Weisz

objavljeno prije 1 mjesec

Peter Weisz, suvremeni hrvatski i izraelski likovni umjetnik, akademski slikar, kontinuirano stvara u svom atelijeru niz desetljeća, izlaže na brojnim izložbama diljem svijeta. G. Weisz,… više »

NAJAVE

Jon Spencer s novim bendom i albumom stiže u Vintage Industrial

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Legendarni Jon Spencer stiže premijerno u Vintage Industrial 22. ožujka u sklopu europske turneje na kojoj promovira svoj prošlogodišnji solo album 'Spencer Sings The Hits!' uz… više »

FESTIVALI

Na Sea Star dolaze najveći titani elektronske scene Sven Väth i Nina Kraviz

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Najjači Sea Star do sada svoje će ovogodišnje adute publici predstaviti kroz nekoliko valova u sljedećim tjednima, od kojih prvi danas donosi line up predvođen s dva giganta svjetske… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – Ivana Zerovnik, fotografkinja

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Ivana Zerovnik, suvremena hrvatska umjetnica, fotografkinja i slikarica autorica je slojevitog i zanimljivog opusa. Razgovaramo s umjetnicom o radu na novom ciklusu. Gđo Zerovnik, Vaše… više »

FESTIVALI

Počinju Filmske mutacije: Festival nevidljivog filma XII

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Dvanaesto izdanje Filmskih mutacija: festivala nevidljivog filma održava se pod naslovom GESTE UNDERGROUNDA od 20. 01. do  4. 02. 2019. u zagrebačkim kinima Europa i Tuškanac,… više »

NAJAVE

Pozdrav novom valu za tjedan dana u Zagrebu

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Glazbena trupa POZDRAV NOVOM VALU sastavljena od izvrsnih glazbenika i bivših članova danas kultnih bendova 80-ih vraća se još jednom u Vintage Industrial kako bi nam dočarala… više »

INMUSIC 2019

Sofi Tukker stiže na INmusic festival #14

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Sofi Tukker su Sophie Hawley-Weld i Tucker Halpern, a upoznali su se na Sveučilištu Brown u SAD-u gdje su počeli zajedno stvarati glazbu. Svoju prvu pjesmu "Drinkee" objavili su u… više »

skrolaj na vrh