Kultura
NOVOSTI

Yogi objavio live verzije singla "Got You Where I Want You"

objavljeno prije 21 dan i 11 sati

Gitarist i producent Yogi Lonich mjesec dana nakon objave prvog solo singla s nadolazećeg albuma predstavlja i dvije live verzije pjesme "Got You Where I Want You". Ovaj sjajni… više »

FESTIVALI

Počeo Kliker Festival, dječji festival pokreta, plesa i igre

objavljeno prije 21 dan i 12 sati

Kako izgleda kad zagrebačkim Kazalištem lutaka zavladaju ples i igra mogli su vidjeti mnogobrojni posjetitelji na otvorenju Kliker Life Long Burning Konvencije & Festivala dječjeg… više »

NAJAVE

Zagrebački plesni ansambl silovitom izvedbom Gore predstavlja nove članice

objavljeno prije 21 dan i 13 sati

Zagrebački plesni ansambl ekspresivnom izvedbom Gore, nagrađivanog mađarskog koreografa i plesača Ferenca Fehéra, u Zagrebačkom kazalištu mladih 28. i 29. listopada predstavit… više »

OSVRT

Fragmenti dana i života Željka Bubala

objavljeno prije 21 dan i 14 sati

Željko Bubalo, akademski slikar iz Splita, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, cijenjeni i priznati artist, neumorno, bez prekida stvara u svom atelijeru, kreirajući nizove nefigurativnih… više »

COOL

Dubioza Kolektiv i Manu Chao najavili novi singl

objavljeno prije 22 dana i 8 sati

Bosanskohercegovački sastav Dubioza Kolektiv ostvario je novu glazbenu suradnju sa slavnim aktivističkim glazbenikom Manu Chaom "Cross The Line", koju će predstaviti u utorak 5. studenog kao… više »

PREDSTAVE

Hedda Gabler Kazališta Hotel Bulić premijerno u Tvornici

objavljeno prije 22 dana i 10 sati

Novi je projekt Kazališta Hotel Bulić predstava Hedda Gabler u režiji Senke Bulić. Premijera će se održati 5.11. u 20 sati u Tvornici kulture, Šubićeva 2 u Zagrebu. U svijetu… više »

NAJAVE

Jazz Point Novi Zagreb - Mirokado ensemble & David Gazarov

objavljeno prije 22 dana i 12 sati

Koncert koji se održava u Centru za kulturu Novi Zagreb ovaj petak,  25. listopada 2019. u sklopu ciklusa koncerata Jazz Point Novi Zagreb bit će stvarno poseban. Na zadnjem… više »

ZFF

Fragmenti egzila, rast ekstremizma i utopija ujedinjene Europe

objavljeno prije 22 dana i 14 sati

Rast nacionalizma, ekstremizma, ksenofobije i šovinizma te posljedično urušavanje (utopijske) ideje Europe ujedinjene u različitosti (Nek bude svjetlost, Bosonogi car), nužnost… više »

IZLOŽBE

Otvorenje samostalne izložbe "Anatomija" Mercedes Bratoš

objavljeno prije 22 dana i 14 sati

Samostalne izložba "Anatomija" dubrovačke umjetnice sa zagrebačkom adresom Mercedes Bratoš otvara se u utorak 29. listopada u 19 sati u zagrebačkoj galeriji Kaj, Ilica 34. Mercedes… više »

WOW!

Rijetko prvo izdanje Harryja Pottera na dražbi prodano za 46.000 funta

objavljeno prije 23 dana i 7 sati

Rijedak primjerak prvog izdanja knjige o Harryju Potteru prodan je početkom listopada na dražbi u Velikoj Britaniji za 46.000 funta, nakon što su je njezini vlasnici čuvali više… više »

SVJETSKI KILOCAR

Rambo Amadeus vraća se u Sax

objavljeno prije 23 dana i 8 sati

Rambo Amadeus, pravim imenom Antonije Pušić, crnogorski je glazbenik i tekstopisac, koji živi i radi u Beogradu, a karijeru je započeo prije 40 godina u jazz-punk bendu… više »

DOĐITE

Musical Theatre Workshop Tihane Stmečki

objavljeno prije 23 dana i 10 sati

Centar za kulturu Trešnjevka nastoji povezati obrazovanje i kulturu putem izvanučioničkih sadržaja te u studenom donosi jednodnevnu radionicu glazbenog kazališta pod vodstvom… više »

NAJAVE

Nered i Stoka 5. prosinca u Vintage Industrialu

objavljeno prije 23 dana i 10 sati

Godinu dana od spektakularnog povratničkog koncerta u Domu sportova, neuništivi tandem Nered i Stoka ponovno se zajedno penju na zagrebačku pozornicu - u četvrtak, 5. prosinca u… više »

FESTIVALI

Festival Jazz.hr/jesen u tri dana ugostio svjetsku jazz elitu

objavljeno prije 23 dana i 14 sati

Dvorana Blagoje Bersa Muzičke akademije u Zagrebu od 17. do 19. listopada ove godine bila je domaćin 29. festivala Jazz.hr/jesen. Leszek Możdżer, Edmar Castaneda i ZZ Quartet sjajnim su… više »

PREMIJERE

Glembajevi u KIC-u 25. listopada

objavljeno prije 23 dana i 14 sati

Kanonski dramski tekst najvećeg hrvatskog pisca 20. stoljeća Miroslava Krleže, psihološka drama 'Gospoda Glembajevi', čija trajna aktualnost i dalje zapanjuje, a u produkciji Eurokaza… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh