Kultura
OSVRT

Mitska jedra Mate CROate

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

I doista se čini, sasvim je izgledno, kako se žeđ spram motiva jedara u opusu suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, akademskog kipara Mate CROate - Mate Turića ne smanjuje, nego se dapače,… više »

65. PULA

65. Pulski filmski festival počinje u subotu

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Zvjezdano nebo Arene po 65. put nadgleda okršaj najboljih domaćih filmova U subotu 14. srpnja otvara se 65. Pulski filmski festival, a da je filmska atmosfera posljednjih tjedana u… više »

NAJAVE

Indian Summer: FireWater promo I Malagurski & Špoljarić

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

U subotu 14. srpnja sprema se Indian Summer u Ljetnom vrtu Savske 160, ili kao što bi mi rekli - evo nam babljeg ljeta. Dan kad će se suhoća zraka moći popraviti sa vodenom vatrom!… više »

NAJAVE

From Russia With Love Party /w pop-rock koncert Kornelija Palić & Marko Vojvodić

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Zdravstvuyte! Taman prije nego se Rusija riješi svih stranaca i pošalje ih doma, uhvatit ćemo se za ono što svi u Majčici vole, a to je VODKA.  FB EVENT Priglashayem… više »

FESTIVALI

Počinje Regius festival u Šibeniku

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Vremenska prognoza za Šibenik za vikend - vruće i sparno, u večernjim satima moguća je koja kap znoja i zapuh odlične domaće i regionalne glazbe jer počinje Regius! Poznata je satnica… više »

FILMOVI

Indiana Jones - peti dio odgođen za 2021. godinu

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Peti dio sage o Indiana Jonesu i opvratak Harrisona Forda na velike ekrane u ulozi omiljenog istraživača i pustolova odgođen je do 2021. godine, objavila je tvrtka Walt Disney u utorak, dvije… više »

NAJAVE

Ljetna pozornica Bundek večeras otvara sezonu

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Iz središta grada na Tomislavovu trgu u Zagrebu gdje je proteklih dana održan 3. open air festival Zagreb Classic, koncertna događanja sele se preko Save u Novi Zagreb, gdje ovog… više »

NAJAVE

Ovog petka kreću peta DVORIŠTA

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Petu godinu zaredom - omiljena zagrebačka manifestacija ponovno je s nama! Od ovog petka 13. srpnja pa sve do nedjelje 22. srpnja zakačite se po peti put za - Dvorišta! 10 nezaboravnih… više »

NOVOSTI

Irena Žilić objavila remix pjesme "Omega" iz radionice sjajnog dua Side Project

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Nakon remixa pjesme "The Moon" benda TOMISLAV, Irena Žilić predstavlja remix pjesme "Omega" iz radionice odličnog dvojca Side Project. Radi se o drugom remixu s albuma "Haze" te o nastavku… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – slikar Mladen Žunjić

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Mladen Žunjić, slikar, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, vrsni kolorist, autor nekoliko zapaženih ciklusa u ulju i akrilu na velikim formatima, izlagao je na samostalnim i skupnim… više »

NAJAVE

Krankšvester, TBF i Ian Pooley - zvijezde glazbenog programa Motovuna

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Motovun Film Festival poznat je po tome da na njemu uživaju sva čula. Kao i uvijek, sve koji se zateknu na motovunskom brdu, nakon grijanja stolaca na projekcijama, očekuje atraktivan… više »

OSVRT

Pogled kroz valove Ive Kličinovića

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Ivo Kličinović, slikar s otoka Brača, vrlo aktivni umjetnik, sredinom srpnja ove godine predstavlja se s novim ciklusom slika, ulja na platnu srednjeg formata u galeriji crkve. sv. Ante u… više »

NAJAVE

Revija europskog filma na Ljetnoj pozornici Tuškanac

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Od 9. do 15. srpnja Ljetna pozornica Tuškanac ugostit će 5. Reviju europskog filma. Gledatelji će tako od ponedjeljka do nedjelje svakodnevno od 21:30 sati u najljepšem gradskom… više »

NAJAVE

Jose Cura zatvara Zagreb Classic

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Ovoga utorka, 10.7. ne propustite veliki finale ovogodišnjega festivala Zagreb Classic. Jer na pozornicu Trga kralja Tomislava sutra u 21:00 sati stiže slavni argentinski tenor -… više »

OTOK KULTURE

Započele 57. hvarske ljetne priredbe

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Glavni program 57. hvarskih ljetnih priredbi, kulturne manifestacije od nacionalnog značaja, započeo je u ponedjeljak, 2. srpnja na Ljetnoj pozornici Veneranda predstavom „Zora… više »

skrolaj na vrh