Kultura
NAJAVE

RHYTHM-O-PHONIA - međunarodno udaraljkaško natjecanje

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Nakon iznimnog uspjeha prvog izdanja Međunarodnog udaraljkaškog natjecanja 2019. godine, Muzička akademija nastavlja promovirati svoju međunarodnu prisutnost i razvoj svog studija… više »

MFF

MFF prvi put donosi program za djecu i mlade u Buje

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Stari je filmski trop da se životne prekretnice obilježavaju svojevrsnim make-overom, a izgleda da ni program dječjeg filma Motovun Film Festivala nije iznimka. Na desetu obljetnicu svog… više »

DVORIŠTA

Dvorišta su opet u Zagrebu

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Ovog ljeta ne propustite - Dvorišta! Od srijede 13.7. do nedjelje 24.7. ta omiljena ljetna manifestacija otkriva Zagreb kakav još niste doživjeli i omogućuje svima da zavire iza… više »

NAJAVE

Šumski ostvarili 102% u crowdfunding kampanji!

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Kao i za album Ostrvo ledenog kita iz 2018., momci su zasukali rukave i trud se isplatio - u prvih mjesec dana kampanje prikupljeno je 102 % sredstava potrebnih za pokrivanje dijela… više »

NAJAVE

Filmske večeri u Močvari: Sve o mojoj obitelji

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Srpanjsko izdanje Filmskih večeri u Močvari donosi program najsvježijih domaćih kratkometražnih filmova nastalih u nezavisnoj produkciji koji se bave vječnom temom obitelji uz gostovanje… više »

DLJI

U nedjelju se otvaraju 73. Dubrovačke ljetne igre

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Ovogodišnje 73. Dubrovačke ljetne igre, otvorit će se u nedjelju, 10. srpnja u 21 sat ispred crkve sv. Vlaha podizanjem zastave Libertas uz stihove Himne slobodi. Bogat i raznovrstan… više »

NAJAVE

Kultur Shock se vraća Zagrebu 13. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Kultur Shock je osnovan prije 25 godina u Seattleu pod vodstvom sarajlije Srđana „Gine" Jevđevića koji je oko sebe okupio glazbenike iz ex-YU ali i iz cijelog svijeta, tako da je ovaj… više »

KINO

Kino na Placu 8. i 15. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Grad je u svojoj biti proces - on se stalno mijenja dok naše „proživljeno iskustvo" pretvara njegove apstraktne strukture u svakodnevnu praksu i simboličko mjesto, pozornicu na… više »

MUZEJI

U Bruxellesu otvoren 37. Muzej Iluzija

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Muzej Iluzija, hrvatski izvozni turistički proizvod i začetnik „edutainment" koncepta muzeja, otvorio je vrata nove lokacije u Bruxellesu, u Belgiji. Tako je „prijestolnica… više »

NAJAVE

HC peglaona u Močvari uz Deez Nuts i .upset

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Legendarni australski hardkoraši Deez Nuts dolaze u utorak, 5. srpnja u Zagreb. Njima će se na pozornici u Močvari pridružiti zabočki .upset. Vrata kluba otvaraju se u 20h, početak… više »

NAJAVE

Atraktivni vikend program u Gospiću uz pravi svjetlosni spektakl

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Lika je iznimno ponosna na svoga genija, Nikolu Teslu, koji je zapalio Svijet fantastičnim izumima, a bez kojih je teško zamisliti današnje življenje. Turistička zajednica i… više »

FILM

Svjetska premijera filma Stric

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Triler Stric, dugometražni prvijenac autorskog dvojca Andrije Mardešića i Davida Kapca premijerno je prikazan pred dva dana na 56. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim… više »

ATTACK

Tjedan glazbe, filmova i radionica u AKC Attacku

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

5.7. GrindPunkHell: CIVILIAN THROWER, BIBLE THROWER, MUP DESTROYER, 20:30 - 23:55, ulaz: 40kn Civilian Thrower (Grindcore, Lyon) - bend koji je nastupao na renomiranim festivalima poput… više »

INTERVJU

Siniša Labrović – Iz rječnika i Zid, pljesak, kuća, smijeh

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Dva dana, četiri performansa na dvije lokacije u organizaciji udruge Domino i u sklopu Festivala Perforacije 2022. Prvog i drugog srpnja, Siniša Labrović odlučio je progovoriti o… više »

FILMOVI

Novi tjedan na Ljetnoj pozornici Tuškanac

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Ljubitelji žanrovskog filma u velikom su broju pohodili prva četiri dana 12. izdanja Fantastic Zagreb Film Festivala uživajući u kultnim klasicima i premijernim naslovima. Novi tjedan… više »

skrolaj na vrh