Kultura
GLAZBA

Međunarodna ljetna glazbena škola Pučišća i ove godine glazbom povezuje svijet

objavljeno prije 19 dana i 17 sati

U svojoj dugogodišnjoj tradiciji škola je postala najveći međunarodni edukativno - kulturno - turistički projekt u Europi glazbeno odgojivši više od 4000 polaznika… više »

OSVRT

Fantastični vrt Vlade Tuđe

objavljeno prije 19 dana i 19 sati

Vlado Tuđa, slikar, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor je obimnog i složenog opusa, slikarskog i skulptorskog, izlagao je na brojnim samostalnim izložbama u domovini i svijetu.… više »

ŠTETA

The Bambi Molesters odlaze u povijest

objavljeno prije 20 dana i 13 sati

The Bambi Molesters, sisački bend s međunarodnom reputacijom objavio je na službenoj Facebook stranici da nakon 23 godine prestaje s radom, ne navodeći razloge za takvu odluku. Troje od… više »

21. MFF

Dodjelom nagrada zatvoren 21. Motovun Film Festival

objavljeno prije 20 dana i 19 sati

Dodjelom nagrada završen je 21. Motovun Film Festival na kojem je tijekom pet dana prikazano više od stotinu nezavisnih naslova iz cijeloga svijeta. Najboljim filmom festivala i… više »

NAJAVE

My Baby u renoviranoj Tvornici kulture 16. studenog

objavljeno prije 21 dan i 14 sati

Odličan scenski nastup, jedinstveni zvuk i kombinacija žanrova te izuzetna energija stvorili su u svega tri godine jedne od omiljenih zagrebačkih gostiju - voodoo blues trojku My Baby. My… više »

FESTIVALI

Ruben Östlund dobitnik Mavericka Motovuna

objavljeno prije 21 dan i 15 sati

Na motovunsko brdo napokon se uspeo Ruben Östlund, švedski redatelj koji je u svojoj karijeri snimio dosad četiri dugometražna filma koja su redom osvajala sve što se… više »

RECENZIJA KNJIGE

Pogled u prošlost koja će vas iznenaditi uz roman ‘Otok tajni’

objavljeno prije 21 dan i 19 sati

Mnoštvo je ljubitelja povijesnih romana, a upravo ovo je štivo koje će ih oduševiti. "Otok tajni" djelo je koje podrobno opisuje istinite događaje na Kreti za vrijeme… više »

FESTIVALI

Exit pokreće novi no sleep festival u Beogradu

objavljeno prije 22 dana i 10 sati

Nakon što je prošle godine okupio preko 20.000 posjetitelja nultog dana na Exitu, uz nastupe imena kao što su Jeff Mills, Ellen Allien, Paula Temple, Rebekah i brojni… više »

OSVRT

Sjećanja Lukše Obradovića

objavljeno prije 22 dana i 13 sati

Lukša Obradović, suvremeni dubrovački slikar, pripadnik srednje generacije hrvatskih likovnih umjetnika i dalje je vrlo aktivan, kontinuirano slikajući i izlažući ili se pripremajući… više »

NAJAVE

Let3 - veliki povratak u Tvornicu kulture 22. rujna

objavljeno prije 22 dana i 15 sati

Let3, jedan od naših najuspješnijih i najdugovječnijih bendova, u klubu u Šubićevoj zabilježio je neke od svojih antologijskih nastupa, poput prvog zagrebačkog… više »

FESTIVALI

Psihomodo Pop pred splitskom publikom u čast Dinu Dvorniku na “AJ CHA” festivalu

objavljeno prije 23 dana i 10 sati

Na pomno izabranim lokacijama u Splitu, mjestima koje grad povezuju s Dinom Dvornikom, drugu godinu zaredom održava se "AJ CHA" festival u spomen na splitsku glazbenu legendu. Uz već… više »

FESTIVALI

X-ica fest u Tvornici kulture 13. listopada

objavljeno prije 23 dana i 13 sati

Portal X-ica.com, jedan od najčitanijih studentskih online medija u Hrvatskoj, organizira u subotu 13. listopada 2018. večer pod nazivom X-ica Fest - Veliki party… više »

IZLOŽBE

Dubrovnik iz Sv.Jakova s dvije palme Josipa Trostmanna

objavljeno prije 23 dana i 19 sati

Josip Trostmann, akademski slikar iz Dubrovnika, umjetnik izuzetna ugleda, predstavio se sredinom srpnja s novom samostalnom izložbom „Dubrovnik iz Sv.Jakova s dvije palme" u Atriju… više »

NAJAVE

Opaki posljednji ovosrpanjski vikend u Vintage Industrialu

objavljeno prije 24 dana i 15 sati

Za kraj srpnja spremamo vam ultimativno rastakanje cuge za malu lovu! U petak 27. i u subotu 28. srpnja obavezno dođi u Savsku 160 jer do ranih jutarnjih sati, cijele noći naša apoteka… više »

PREDSTAVE

'Bakhe' u tvrđavi Minor na Malom Brijunu

objavljeno prije 24 dana i 17 sati

Mali Brijun i tvrđava Minor domaćini su nove predstave u subotu, 28. travnja - održat će se premijera predstava Bakhe, u režiji Lenke Udovički. Predstava je to u kojoj glume isključivo… više »

skrolaj na vrh