Kultura
NAJAVE

Božićni koncert Rundeka - božićno limitirano izdanje, premijera u VIB-u

objavljeno prije 10 dana i 3 sata

Kakva dvostruka slastica - Darko Rundek u četvrtak 19.12. po prvi puta stiže u Vintage Industrial i sa svojom Ekipom, pod božićnim predznakom koncerta, provest će vas kroz svoje najveće… više »

SJAJNO!

Talijanski vesterni Sergia Leonea u kinu Tuškanac

objavljeno prije 10 dana i 5 sati

Od četvrtka, 28. studenog do subote, 30. studenog, u kinu 'Tuškanac' održava se retrospektiva 'Talijanski vesterni Sergia Leonea', koju otvara remek-djelo 'Dobar, ružan, zao' (1966).… više »

NAJAVE

Zagreb Jazz Portrait večeras u klubu Sax

objavljeno prije 10 dana i 5 sati

Zagreb Jazz Portrait jedan je od najpostojanijih jazz sastava u Hrvatskoj s dugim stažem istinskog bezkompromisnog rada i glazbenog izričaja. Osnovan je davne 1991. godine u… više »

OSVRT

Brodovi Mate CROate

objavljeno prije 10 dana i 7 sati

I danas gledajući novu produkciju suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, akademskog kipara Mate CROate (Mate Turića) osjećam i uzbuđenje i iznenađenje u neposrednoj blizini njegovih… više »

FESTIVALI

Ferragosto JAM 13 - Overflow, Repetitor, Jonathan, Svemirko i ABOP prva potvrđena imena

objavljeno prije 11 dana

Bez ijednog objavljenog izvođača, nedavno rasprodan kontigent Early Bird ulaznica označio je fantastičan start nadolazećeg izdanja festivala Ferragosto JAM najavljenog za iduće ljeto, od 5.… više »

FESTIVALI

Uskoro počinje 17. Human Rights Film Festival

objavljeno prije 11 dana i 3 sata

Sedamnaesto izdanje festivala angažiranog autorskog filma, Human Rights Film Festivala, održat će se u Zagrebu od 1. do 8. prosinca (kino Tuškanac i Dokukino KIC) i u Rijeci (Art-kino… više »

LOPOVI

Ukrali neprocjenjive komplete nakita iz muzeja u Dresdenu

objavljeno prije 11 dana i 4 sata

Ukradena su tri kompleta nakita iz njemačkog povijesnog muzeja Zeleni trezor, navela je u ponedjeljak ravnateljica muzeja Marion Ackermann. Vrijednost ukradenih dobara je neprocjenjiva,… više »

OSVRT

Atlasi sjećanja Ranka Ajdinovića

objavljeno prije 11 dana i 7 sati

Ranko Ajdinović, akademski slikar i suvremeni hrvatski likovni umjetnik autor je zanimljivog i poticajnog nefigurativnog opusa na srednjim i većim formatima platna. Slikar svoja djela slaže u… više »

NAJAVE

KURŠLUS, 24-satni unplugged festival krajem ovoga tjedna u Studentskom centru

objavljeno prije 12 dana

Prvo izdanje Kuršlusa počinje u petak 29.11. službenim otvorenjem u 20:30 i koncertom Andreje, Rundeka & Ftičeka u 21:00, nakon čega se… više »

NAJAVE

Jonathan & The Siids ovog četvrtka sviraju Zagreb

objavljeno prije 12 dana i 3 sata

U četvrtak 28. studenog Jonathan se vraća u Vintage Industrial i sa sobom dovodi svoje Riječane - rock-electro-pop duo The Siids. ...optimizam tamnih leća uz iskren podznak boli i tjeskobe u… više »

KINO PROGRAM

Opus glamurozne Marlene Dietrich

objavljeno prije 12 dana i 4 sata

Kino Kinoteka nastavlja s opusima posvećenima najvećim zvijezdama klasičnog Hollywooda, a ovaj tjedan na programu su filmovi slavne njemačko-američke glumice i pjevačice Marlene… više »

AKTIVIZAM

Elemental uz prosvjetare: Ovaj put ne uzmičemo, vrijeme je za solidarnost!

objavljeno prije 12 dana i 6 sati

Aktualni štrajk prosvjetnih radnika trenutačno je goruća tema u Hrvatskoj. Kulminacija štrajka dogodit će se danas na velikom prosvjedu u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića u… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – akademski kipar Ivan Jakišić

objavljeno prije 12 dana i 7 sati

Ivan Jakišić, Bračanin, akademski kipar nadahnuti je pripadnik mlađe generacije hrvatskih likovnih umjetnika, autor je kompleksnog opusa. Ivane, pripadate generacije mladjih hrvatskih… više »

NAJAVE

Čovjek koji se bojao zaspati večeras u Močvari

objavljeno prije 13 dana i 2 sata

Program kluba Močvara Kazalište u Močvari (KUM) predstavlja koprodukcijsku predstavu 'Čovjek koji se bojao zaspati', u suradnji s Kotar Teatrom iz Delnica, u nedjelju, 24. studenog u… više »

DOĐITE

ANIDOK 2019 u kinu Tuškanac

objavljeno prije 13 dana i 2 sata

U subotu 30. studenog 2019. od 13 do 20 i 30 u maloj dvorani kina Tuškanac održat će se novo izdanje jednodnevne edukativne radionice za animirani dokumentarni film ANIDOK. Edukativna… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh