Kultura
GODINE...

Kafkina pisma i dokumenti vraćeni u Izrael

objavljeno prije 15 dana i 11 sati

Stotine originalnih tekstova Franza Kafke i Maxa Broda vraćene su u Izrael nakon duge pravne bitke, objavila je Izraelska nacionalna knjižnica u srijedu. Šezdeset fascikala s… više »

NAJAVE

Bebe Na Vole svira Vintage Industrial

objavljeno prije 15 dana i 14 sati

U četvrtak 10. listopada ne propusti povratak jedinstvenog one man bluesera Bebè Na Volè. Nakon prošlogodišnjeg hvaljenog albuma, nitko ne zna što Bebe… više »

NAJAVE

Let3 - jedinstven set za 20 godina Tvornice kulture

objavljeno prije 16 dana i 11 sati

Riječki Let3 velikim će koncertom 5. listopada označiti jedan od centralnih događaja višemjesečnog obilježavanja 20 godina Tvornice kulture. Nakon nezaboravnog… više »

PREDSTAVE

Kultna predstava "Kralj Lear - 8./9./10. kolovoza na Malom Brijunu

objavljeno prije 16 dana i 12 sati

Najdugovječnija predstava kazališta Ulysses, Shakespearov „Kralj Lear" u režiji Lenke Udovički, s Radom Šerbedžijom u naslovnoj ulozi, koja se s iznimnim uspjehom izvodi… više »

NAJAVE

Kensington Lima na jesen napada Vintage Industrial

objavljeno prije 16 dana i 14 sati

U četvrtak 3. listopada ne propusti koncertno otvaranje listopada uz odlične Kensington Lima, koji postaju nova hrvatska glazbena fiksacija. #osigurajkartu i vidimo se 3.10. u Savskoj 160.… više »

COOL

Snjeguljica je bila stvarna?

objavljeno prije 16 dana i 17 sati

U muzeju u južnome njemačkom gradu Bambergu izložena je davno izgubljena nadgrobna ploča na kojoj stoji ime barunice Marije Sofije von Erthal, a vjeruje se kako je upravo ona nadahnula braću… više »

OSVRT

Denis Kujundžić, slikar, zaljubljenik u prirodu

objavljeno prije 16 dana i 18 sati

Denis Kujundžić suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, slikar najprije, a zatim i skulptor, fotograf, zaljubljenik u prirodu, u sačuvani prostor u kojem živi , u kome su brojne generacije… više »

NAJAVE

Kultni Bob Log III vraća se u Zagreb nakon 15 godina

objavljeno prije 17 dana i 13 sati

Nakon 15 godina u Zagreb se vraća one man band čudo, rock and roll endem BOB LOG III, kojeg vrlo lako na pozornici možete prepoznati po nekom šljaštećem odjelu i pilotskom… više »

NAJAVE

Stereotip - stiže novo izdanje s najvećim i najaktualnijim line-upom dosad

objavljeno prije 17 dana i 16 sati

Nakon što je u proteklih šest izdanja "preplesao" neke od najatraktivnijih gradskih prostora i zagrebačkoj publici predstavio brojna poznata lica elektroničke glazbe,… više »

RAFF

Rab Film Festival - uplovite u najljepšu filmsku uvalu

objavljeno prije 17 dana i 16 sati

Otok Rab i njegova stara gradska jezgra krajem kolovoza na pet dana postat će idealno odredište za sve one koje želja za istraživanjem novih mjesta, priča i okusa ne napušta ni… više »

INTERVJU

Mural u Karlovcu

objavljeno prije 17 dana i 18 sati

U suradnji dvojice umjetnika nedavno je u Karlovcu izveden mural, autora slikara Ranka Ajdinovića i street art umjetnika Leonarda Lesića. Gospodine Ajdinović, mural koji nije česta pojava,… više »

NAJAVE

Baroness u Vintage Industrial Baru 16. listopada

objavljeno prije 18 dana i 13 sati

Metal legende iz Savannaha, veliki Baroness, dolaze u zagrebački Vintage Industrial Bar 16. listopada u sklopu velike svjetske turneje na kojoj promoviraju posljednje studijsko izdanje… više »

FESTIVALI

Tad Williams stiže na Liburnicon

objavljeno prije 18 dana i 15 sati

Festival znanstvene fantastike i fantastike Liburnicon održat će se od 16. do 18. kolovoza u Osnovnoj školi Rikarda Katalinića Jeretova u Opatiji, a počasni gost bit će slavni američki… više »

POVIJEST

Tutankamonov sarkofag izložen na javnoj restauraciji

objavljeno prije 18 dana i 17 sati

Tutankamonov sarkofag, pozlaćeno posljednje prebivalište legendarnog dječaka-faraona koji se prvi put restaurira nakon što je otkriven 1922. godine izložen je u Egiptu Radovi su… više »

COOL

Tangka slikarstvo za dva Guinnessa

objavljeno prije 19 dana i 17 sati

Slikarstvo tangka, uvršteno na UNESCO-ov popis svjetske nematerijalne baštine, potječe iz 10. stoljeća i pripada tibetanskoj budističkoj kulturi. Riječ je o… više »

skrolaj na vrh