Kultura
MINDFUCKER

Europska turneja Monster Magneta uskoro stiže u Zagreb

objavljeno prije 15 dana i 23 sata

Kultni Monster Magnet nalaze se na dužoj europskoj turneji nazvanoj „Mindfucker" u sklopu koje dolaze i u zagrebačku Tvornicu kulture 7. veljače. Monster Magnet - „Mindfucker"… više »

IZLOŽBE

Ana Sladetić - Čisto i krivo u Galeriji Prica

objavljeno prije 16 dana

Otvorenje izložbe u petak 1. veljače 2019. u 18 sati Mala dvorana Galerije Prica Pučko otvoreno učilište Samobor Trg Matice hrvatske 6 Izložba ostaje otvorena do 21. veljače 2019.… više »

NAJAVE

S.R.C.E. 3000 - queer anti-valentinovska večer uz House of Flamingo

objavljeno prije 16 dana i 20 sati

House of Flamingo i ovog Valentinova, 14. veljače, organizira premijernu izvedbu drag show programa 'S.R.C.E. 3000' u Klubu Močvara (Trnjanski nasip bb) s početkom u 20… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – Mauro Stipanov

objavljeno prije 17 dana

Mauro Stipanov, ugledni suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar i donedavni profesor na APURI krajem prosinca prošle godine predstavio se je s novom samostalnom izložbom… više »

NAJAVE

Grunge večer - Nikola Marjanović & Singles u VIB-u

objavljeno prije 17 dana i 21 sat

U petak 1. veljače, u Vintage Industrial se vraćaju SINGLESI, koji su svaki puta do sada napunili VIB i oduševili te raspametili prisutne. Kako? Imaju jednostavnu formulu: odlični… više »

KINO PROGRAM

Opus holivudske legende Petera Bogdanovicha u kinu Kinoteka

objavljeno prije 17 dana i 22 sata

Kino Kinoteka svoj ovotjedni program posvećuje filmovima poznatog američkog redatelja, scenarista, producenta i kritičara, jednog od glavnih predstavnika novog Hollywooda, Petera… više »

NAJAVE

Suuns se vraćaju u Tvornicu kulture

objavljeno prije 17 dana i 23 sata

Suuns, sjajna montrealska četvorka, nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak, 5. travnja. U Hrvatsku se vraćaju u sklopu turneje uz album "Felt" koji je objavljen u ožujku… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – akademski slikar Andrej Tomić

objavljeno prije 18 dana

Andrej Tomić, akademski slikari suvremeni hrvatski likovni umjetnik rođen je 1992, u Osijeku, diplomirao je na zagrebačkoj ALU 2016., realizirao je nekoliko samostalnih, uspješnih… više »

DOĐITE

Poziv na prosvjed Inicijative "Dosta je rezova!" - 4.2. ispred Ministarstva kulture

objavljeno prije 18 dana i 17 sati

Prosvjed: Dosta je rezova! Dijelimo poziv na prosvjed u ponedjeljak, 4.2. u 15 sati ispred Ministarstva kulture, na adresi Runjaninova 2. Inicijativa je nastala kao rezultat godina… više »

NOĆ MUZEJA 2019

Noć muzeja u Galeriji Prica i CZM Bunker

objavljeno prije 18 dana i 18 sati

Galerija Prica, POU Samobor Trg Matice hrvatske 6 17:00 - 01:00 sati 17:00 - 18:30 Luka i čarobni muzej, animirani sinkronizirani film Kino Samobor Luka je pametan, ali previše živahan… više »

NOVOSTI

FonoKinoteka predstavlja: J. R. August

objavljeno prije 18 dana i 19 sati

Prvo ovogodišnje izdanje FonoKinoteke koje će se održati 22. veljače ugostit će J. R. Augusta, jednog od najzanimljivijih predstavnika domaće glazbene scene. Ovaj osebujan mladi… više »

DOĐITE!

Vlatko Štampar rasprodao Tvornicu dva mjeseca prije nastupa i potvrdio novi termin

objavljeno prije 18 dana i 20 sati

Nakon rekordno rasprodanih ulaznica za nastup komičara Vlatka Štampara u Tvornici kulture 20. ožujka 2019., više od 2 mjeseca prije održavanja, potvrđen je novi termin dan… više »

ZAGREBDOX

Ovi dokumentarni filmovi nominirani su za Oscara i BAFTA-u, a uskoro ih gledamo na ZagrebDoxu

objavljeno prije 18 dana i 21 sat

U programe ovogodišnjeg ZagrebDoxa uvršteno je čak šest dokumentarnih filmova u utrci za prestižne nagrade Oscar i BAFTA. Ravno s liste nominiranih za nagradu Oscar u… više »

NAJAVE

The Slow Readers Club u Tvornici kulture 18. svibnja

objavljeno prije 18 dana i 22 sata

Izvrsna mačesterska četvorka The Slow Readers Club stiže u zagrebačku Tvornicu kulture u subotu, 18. svibnja. The Slow Readers Club - „Lunatic" The Slow Readers Club 2018. godinu s… više »

MONTAŽSTROJ

Tribina - Mladež bez boga / Mapiranje radikalizacija

objavljeno prije 18 dana i 22 sata

Kolektiv MONTAЖ$TROJ i Zagrebačko kazalište mladih vas pozivaju na tribinu o mladima, našem i globalnom društvu, kritičkom obrazovanju i horizontima… više »

skrolaj na vrh