Kultura
OTKAZI

Ferragosto JAM ipak 2021.

objavljeno prije 2 dana i 17 sati

Unatoč iznimnim naporima i velikoj želji da Ferragosto JAM održimo ovog ljeta od 5. do 9. kolovoza na Orahovačkom jezeru u izmijenjenom i prilagođenom obliku, nakon detaljnog razmatranja, s… više »

IZLOŽBE

We are watching you

objavljeno prije 2 dana i 19 sati

Živimo u vremenu u kojem je suvremena tehnologija omogućila maksimalnu izmjenu informacija, brzu komunikaciju kao i mogućnost samoprezentacije i realizacije što je u konačnici… više »

F12

Art u Park 2020. / F12

objavljeno prije 2 dana i 21 sat

F12 platforma poziva sve zainteresirane autore i kreativce da se sa svojim donacijama, odnosno autorskim radovima, uključe u novi izložbeni postav projekta "Art u park" koji će biti… više »

KULTURA

6. festival Prvi prozak na vrh jezika

objavljeno prije 2 dana i 23 sata

Ovogodišnji Festival književnosti Prvi prozak na vrh jezika, koji okuplja mlade a već nagrađene autore, održat će se od 8. do 10. srpnja. U parku ispred Bookse tijekom tri dana… više »

FILMOVI

Woody Allen - novi film u San Sebastianu

objavljeno prije 3 dana i 13 sati

Film je snimljen prošlog ljeta u i oko San Sebastiana, mondenog ljetovališta na sjeveru Španjolske, a u središtu priče je američki par koji dolazi… više »

COOL

Ljeto u MSU - Mile Kekin

objavljeno prije 3 dana i 14 sati

Frontmen jednog od naših najpoznatijih bendova, Hladnog piva, i jedan od najznačajnijih autora regije, Mile Kekin, nastupa na trećem koncertu ovogodišnjeg Ljeta u MSU. Dvije… više »

COOL

Kino na Placu - opet!

objavljeno prije 3 dana i 17 sati

Odabrani filmovi nastavljaju se na dosadašnje tematske preokupacije programa - pitanja ženskog filmskog nasljeđa i međugeneracijske solidarnosti. Prvi film koji ćemo prikazati kratki… više »

IZLOŽBE

Vedran Perkov - Eppur Si Muove

objavljeno prije 3 dana i 18 sati

Prva samostalna izložba nagrađivanog splitskog multimedijalnog umjetnika Vedrana Perkova, pod nazivom Eppur si muove, otvara se 10. srpnja 2020. u 19 sati u MSU galeriji. Radi se o… više »

SUKULTURA

Kultura za sve!

objavljeno prije 3 dana i 19 sati

Nova manifestacija očekuje nas početkom srpnja od 10. do 12. srpnja u Travnom - Kultura za sve! - koja će pokazati na koji način model sudioničkog upravljanja može zaživjeti u… više »

IZLOŽBE

Goli umjetnik - Leonardo Budimlić Majnarić

objavljeno prije 3 dana i 21 sat

Akademski slikar Leonardo Budimlić Majnarić, majstor linije i genije brzine, održava avangardnu likovnu radionicu croquisa svake subote od 17h do 20h u Pogonu Jedinstvo. Na radionici koja je… više »

POEZIJA

Poezija u dvorištu: Zašto volimo Zagajewskog?

objavljeno prije 3 dana i 23 sata

Zašto volimo Adama Zagajewskog, što nas to osvaja u njegovoj poetici, zašto baš Zagajewski dobiva važne europske nagrade za poeziju i kako je prevoditi njegovu… više »

IZLOŽBE

Otvorenje izložbe: Ivana Reić, Galerija Siva

objavljeno prije 4 dana i 14 sati

IVANA REIĆ: PlanetA, JER PLANETA B NE POSTOJI OTVORENJE: ČETVRTAK, 09.07.2020, 20:00 GALERIJA SIVA (AKC MEDIKA, PIEROTTIJEVA 11, ZAGREB) Autonomni kulturni centar Attack kroz program Galerija… više »

ANIMAFEST

Animafest Zagreb 2020 predstavlja Natjecanje filmova

objavljeno prije 4 dana i 15 sati

Središnji događaj bogatog Programa za djecu i mlade Animafesta 2020 je Natjecanje filmova za djecu, međunarodna konkurencija koja broji 41 film iz 20 zemalja… više »

IZLOŽBE

"Mit, vez i Vuteks" u zagrebačkoj Galeriji Karas

objavljeno prije 4 dana i 17 sati

Izložba "Mit, vez i Vuteks", kojim mladi umjetnik Željko Beljan propituje mitove vezanen uz svoj rodni grad Vukovar, otvara se 7. srpnja u zagrebačkoj Galeriji Karas.  Izloženi rad… više »

micj jagger rolling stones
BRAVO

Britanci daju milijarde za kulture

objavljeno prije 4 dana i 19 sati

Velika Britanija namjerava uložiti gotovo dvije milijarde dolara kako bi pomogla kazalištima, umjetničkim galerijama i drugim kulturnim institucijama da prežive koronakrizu, priopćila… više »

skrolaj na vrh