Kultura
OSVRT

Čudesna lakoća slikanja Gorana Žigolića

objavljeno prije 4 dana i 8 sati

Goran Žigolić ,slikar i suvremeni hrvatski umjetnik predstavlja se 19.03.2019. (otvorena do 20.04.2019.) s novom samostalnom izložbom OD GRADA DO GRADA, u Galeriji Razvid, u Zaprešiću.… više »

FESTIVALI

Hip-hop festival na Exitu uz Skeptu, IAMDDB, Desiignera i više od 70 izvođača

objavljeno prije 5 dana i 1 sat

Nakon niza udarnih gitarističkih bendova i najvećih zvijezda elektronske glazbe, EXIT će ovog ljeta okupiti i najveće hip-hop pleme uz dovoljno imena da proglase festival ovog žanra na… više »

KREATIVA

Predstavljamo novu nagradu: HT nagrada za mlade

objavljeno prije 5 dana i 2 sata

Pokretanjem nove, pete nagrade natječajne izložbe HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost,  želja nam je dodatno potaknuti razvoj likovnog stvaralaštva i… više »

NAJAVE

Jon Spencer & The Hitmakers u pratnji Thee Melomena 22.3. dolaze u Vintage

objavljeno prije 5 dana i 4 sata

Rođen 1965. godine u Hanoveru, New Hampshire, Jon Spencer je studirao na Sveučilištu Brown, Rhode Island, gdje je odlučnije krenuo u bluzersko-garažne glazbene vode. Prvi ozbiljan… više »

PREDSTAVE

Titon ponovno na pozornici Cekate Teatra

objavljeno prije 5 dana i 5 sati

Centar za kulturu Trešnjevka otvara ponovno svoja vrata predstavi Titon, bezvremenskoj komediji o ljubavi božice i smrtnika. Ova zabavna, brza i  duhovita predstava… više »

NAJAVE

Hip hop virtuoz Skratch Bastid predvodi drugi dan A Weekend Block Partyja

objavljeno prije 5 dana i 6 sati

Nakon odličnog prošlogodišnjeg izdanja, drugi put zaredom proljetnu sezonu u Zagrebu započinje festival pod otvorenim nebom, A Weekend Block Party, i zauzima dvorište The… više »

NAJAVE

Dream of Life Senke Bulić u nedjelju u Tvornici

objavljeno prije 5 dana i 8 sati

Nakon dvogodišnje pauze, u nedjelju, 17. ožujka u 20 sati u zagrebačkoj Tvornici kulture ponovo igra nagrađivana predstava-performans „Dream of life" u izvedbi Senke Bulić.… više »

KINO PROGRAM

Filmovi o novinarstvu u kinu Tuškanac

objavljeno prije 5 dana i 8 sati

Kino Tuškanac, u duhu recentnih prosvjeda hrvatskih novinara za vraćanje dostojanstva profesiji, pripremilo je program filmskih klasika smještenih u novinarski milje, koji će u… više »

FESTIVALI

Samo do vikenda ulovi apartman za Sea Star Festival već od 9 eura

objavljeno prije 6 dana i 2 sata

Umaški Sea Star slovi kao jedan od rijetkih festivala s fantastičnim smještajnim kapacitetima u neposrednoj blizini svoje raskošne lokacije, lagune Stella Maris. Uz… više »

IZLOŽBE

Milan Trenc: 10001 majmun u Galeriji Forum

objavljeno prije 6 dana i 4 sata

Dana 15.3. u 19 sati u Galeriji Forum, u Teslinoj 16 otvara se izložba Milana Trenca 10 001 majmun. Milan Trenc (Zagreb, 1962.) poznati je ilustrator, crtač stripova, filmski redatelj.… više »

NAJAVE

Glazbionice tj. priča o stoner sceni i potom vinilna slušaona

objavljeno prije 6 dana i 5 sati

Stoner rock ovdašnjoj publici nije stran. Svira se još od kraja 90-tih, a nekoć mladi bendovi koji su početkom nultih godina nove ere tek stvarali rifove danas u Zagrebu… više »

PRIJAVITE SE!

Festival Ganz nove Perforacije poziva umjetnike za prijave na edukativni program Noći performansa 2019.

objavljeno prije 6 dana i 6 sati

Pozivaju se umjetnici na sudjelovanje u edukativnom programu Noći performansa u okviru festivala Ganz nove Perforacije koji se održava od 27. lipnja do 2. srpnja 2019. u Zagrebu, u… više »

NAJAVE

Nina Romić najavila koncertni povratak s novim bendom

objavljeno prije 6 dana i 7 sati

Koncertni svibanj Vintage Industriala otvorit će jedna od najcjenjenijih hrvatskih kantautorica - Nina Romić, koja će u četvrtak 02.05. nastupiti nakon dugo vremena po prvi put sa bendom… više »

CEKATE

Natječaj za dječje literarne radove

objavljeno prije 6 dana i 8 sati

Centar za kulturu Trešnjevka je u sklopu 12. Festivala dječje knjige raspisao natječaj za literarne radove i poziva svu djecu na sudjelovanje. Na natječaj pod nazivom Knjiga nije… više »

OSVRT

Zoran Šimunović izlaže u zagrebačkoj galeriji „Vladimir Filakovac“

objavljeno prije 6 dana i 8 sati

Zoran Šimunović, akademski slikar iz Vukovara istaknuti je predstavnik mlađe, agilne generacije suvremenih hrvatskih likovnih umjetnika, autor niza zapaženih izložbi. Ovih se dana… više »

skrolaj na vrh