Kultura
LOVA

Sea Star donio priličnu svotu Umagu

objavljeno prije 3 dana i 1 sat

Sea Star festival u Umagu donio je 164 milijuna kuna izravne dobiti hrvatskoj ekonomiji u samo protekle tri godine, pokazalo je istraživanje konzultantske kuće Hotelis, specijalizirane za… više »

IZLOŽBE

"Amimals In My Bedroom " umjetnice BI9 B0I u Galeriji Siva

objavljeno prije 3 dana i 2 sata

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe "Amimals In My Bedroom" umjetnice BI9 B0I. Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 12.prosinca 2019.… više »

KINO PROGRAM

Opus Judy Garland u Kinoteci

objavljeno prije 3 dana i 19 sati

Program Kino kao nekad ponovno nas vraća u zlatno doba Hollywooda, ovaj tjedan ruku pod ruku s ikonom klasičnog Hollywooda koja je svoje mjesto u povijesti filma upisala snažnom karizmom,… više »

NAJAVE

Europski Oscari u Dokukinu

objavljeno prije 3 dana i 20 sati

Od 13. do 15. prosinca u Dokukinu KIC ekskluzivno pogledajte selekciju od pet filmova nominiranih i prednominiranih za ovogodišnje Europske filmske nagrade u kategoriji najboljeg… više »

LUDO ;)

Prva priča za laku noć prevedena na klingonski

objavljeno prije 3 dana i 21 sat

Nakon prijevoda Malog princa, stručnjak za jezike iz Zvjezdanih staza Lieven L. Litaer sada je preveo poznatu njemačku priču za laku noć na klingonski. Knjiga "Lijepo spavaj, mali vuče"… više »

DOĐITE

Sedma Nova 101 godina u Tvonici

objavljeno prije 3 dana i 23 sata

"Nova 101 godina" u Tvornici kulture proteklih je šest godina postao jedan od najvećih tuluma u gradu. U organizaciji yema i Radija 101 ovaj rasplesani doček bio je rasprodan četiri… više »

NOVOSTI

Premijera kratkih dokumentarnih filmova Trešnjevačkih seniora

objavljeno prije 4 dana

Premijera pet kratkih dokumentarnih filmova koji su nastali na filmskoj radionici za osobe 54+ u sklopu projekta "Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost" će se održati u… više »

NAJAVE

Peti Zagreb Disco Festival uskoro u Boogaloou

objavljeno prije 4 dana i 1 sat

U svečanom ozračju zagrebačkog Adventa, u subotu, 21.12. u Boogaloou će se održati peto izdanje ZAGREB DISCO FESTIVALA, najvećeg regionalnog retro disco spektakla koji je ekipa iskusnih DJ-a,… više »

IZLOŽBE

Izložba Kolekcija za budućnost / Akvizicije 2009.-2019. u MSU

objavljeno prije 4 dana i 2 sata

Obilježavanje desete godišnjice djelovanja zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti u novoj zgradi i na novoj lokaciji, povod je izložbe koju ćemo otvoriti 11. prosinca u 19 sati.… više »

IZLOŽBE

Izložba Odbačeni u Impact Hubu

objavljeno prije 5 dana i 2 sata

Roum je zajednica Roma, umjetnika, majstora, dizajnera, edukatora i aktivista, okupljena već preko dvije godine a koja funkcionira kao društveno poduzeće. U njemu romski… više »

NAGRADE

Filmu Miljenica europski Oscar

objavljeno prije 5 dana i 19 sati

Britanski film »The Favourite« (»Miljenica«) veliki je pobjednik ovogodišnje 32. dodjele Europskih filmskih nagrada-EFA sa osvojenih osam nagrada, uključujući i… više »

WTF?!

Performer pojeo vrijednu instalaciju - bananu

objavljeno prije 5 dana i 20 sati

Umjetnik David Datuna na Instagramu je podijelio svoj performans nazvan „Gladni umjetnik". Na snimci se približava instalaciji, skida bananu sa zida i jede je, okružen… više »

TRIBINE

Razgovor s Matkom Meštrovićem u Muzeju Mimara

objavljeno prije 6 dana

Razgovor s Matkom Meštrovićem, koji je šezdesetih godina našu sredinu doveo u izravan doticaj s tada avangardnim strujanjima u umjetnosti i znanosti, bio članom grupe… više »

WOW!

Paul McCartney headliner jubilarnog Glastonburyja

objavljeno prije 6 dana i 19 sati

Paul McCartney predvodit će glazbenu postavu na Glastonburyju 2020., jednom od najvažnijih svjetskih festivala na otvorenom, koji iduće godine slavi 50. obljetnicu. McCartney je posljednji… više »

SJAJNO!

Glazbeni svijet Brahmsa za Advent u Hrvatskom povijesnom muzeju

objavljeno prije 6 dana i 22 sata

Hrvatski povijesni muzej pripremio je za adventsko razdoblje, uz već tradicionalne, božićne radionice, glazbena događanja, među kojima su i tri koncerta posvećena Johannesu Brahmsu. Pod… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh