Kultura
NAJAVE

Kojoti prvi put u Saxu!

objavljeno prije 9 dana i 11 sati

Jedan od najboljih rock 'n' roll bendova s ovih prostora - Kojoti, nastupit će prvi put u kultnom zagrebačkom klubu koji će ih ugostiti u subotu, 24. studenoga. U intimnom prostoru… više »

OSVRT

U potrazi za magičnim krugom

objavljeno prije 9 dana i 12 sati

Mladen Žunjić, slikar iz Zagreba, pripadnik je skupine najmarljivijih likovnih djelatnika na suvremenoj umjetničkoj sceni. Kontinuirano istraživanje složenosti pojedinih motiva i raznovrsnih… više »

KRATKE SLIKE

Runda kratkog / Sonja i Marina: Genijalne prijateljice

objavljeno prije 10 dana i 8 sati

U četvrtak, 8. 11. na Kratkim slikama u sklopu programa Runda kratkog gledamo filmove redateljice Sonje… više »

NAJAVE

Ljetno kino u subotu 10. studenog u klubu Sax!

objavljeno prije 10 dana i 10 sati

Povodom dvadesete godišnjice kultnog kluba SAX!, veseli trio Ljetno kino zasvirat će u subotu, točnije 10. studenog u zagrebačkom klubu i po tko zna koji put prirediti nezaboravnu… više »

ZFF

Tajne, zloba i nasilje u hitovima europske kinematografije u programu Velikih 5

objavljeno prije 10 dana i 12 sati

Za staru damu Europu uvijek se vezivala raspuštenost i dekadencija, a u ovogodišnjem izdanju jednog od najpopularnijih pratećih programa ZFF-a, VELIKIH 5, koji predstavlja… više »

NAJAVE

Clash frontmana Cojonesa i Ruiza u srijedu u Vintage Industrialu

objavljeno prije 11 dana i 6 sati

Vraćamo se u zagrebačke 2000-te kad su pod okriljem Sonic Doom Recordsa prve službene albume izbacili Cojones I Ruiz, te ćemo upravo frontmene ovih bendova - Bojan (Cojones) i Tommy (Ruiz) -… više »

CEKATE

Počinje 12. PSSST! Festival nijemog filma

objavljeno prije 11 dana i 6 sati

12. PSSST! Festival nijemog filma počinje u četvrtak  8. 11., a traje tri dana kada će Centar za kulturu Trešnjevka ponovno postati okupljalište poklonika… više »

NAJAVE

Koncert Zagrebačkog kvarteta u CZK Novi Zagreb, 7. studenoga

objavljeno prije 11 dana i 8 sati

Zagrebački kvartet sprema se za klasični koncert koji će se održati ovu srijedu, 7. studenoga u CZK Novi Zagreb, Galerija Vladimir Bužančić u 20:00 sati. Da se malo vratimo u povijesti -… više »

KINO PROGRAM

Ovaj tjedan u kinu Kinoteka ne propustite Dan neovisnih kina i Dokumentarni vikend

objavljeno prije 11 dana i 9 sati

Kino Kinoteka ovaj tjedan nudi besplatne projekcije kratkometražnih klasika te kultnih filmova Ponoćni ekspres i Karate Kid, dok će ljubitelji dokumentaraca doći na svoje s Dokumentarnim… više »

SAJAM

Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić u čast Predragu Luciću na 24. Sa(n)jam knjige u Istri

objavljeno prije 11 dana i 10 sati

Ovogodišnji, 24. Sa(n)jam knjige u Istri posvećujemo pjesniku i prijatelju Predragu Luciću, čuvaru onog posve rijetkog trezora topline iz kojeg je moguće čitati otpor a da ne bude… više »

NAJAVE

Jeste li spremni za Lu Jakelić?

objavljeno prije 11 dana i 10 sati

Lu Jakelić nije u potpunosti novo ime na sceni - na društvenim mrežama njeni pratitelji je znaju kao snenu, "kišnu kantautoricu s Mjeseca" koja vrijeme provodi stvarajući i… više »

OSVRT

Lukša Obradović, tihi kroničar Grada

objavljeno prije 11 dana i 12 sati

Impresivan je opus suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, slikara iz Dubrovnika, Lukše Obradovića, autora vrlo kompleksnih ciklusa, većinom posvećenih posve nepoznatim likovima ali i… više »

BESTSELLER

Sve tvoje savršeno - novi hit Colleen Hoover

objavljeno prije 12 dana i 4 sata

Colleen Hoover jedna je od onih autorice čiji se novi naslovi čekaju s nestrpljenjem, a za ovogodišnji Interliber je Naklada Neptun pripremila novu poslasticu - Sve tvoje… više »

PREDSTAVE

Voliš li me? u Studiu EXIT

objavljeno prije 12 dana i 4 sata

Voliš li me? je nova predstava u Studiu EXIT nastala nastala u suradnji sa Zagrebačkim glumačkim ateljeom.a premijeru ima 8. studenog u 19h.  Predstavu je režirao Janez… više »

PJESNIŠTVO

Otvoren natječaj za Nagradu Ivan Goran Kovačić

objavljeno prije 12 dana i 11 sati

Studentsko kulturno-umjetničko društvo Ivan Goran Kovačić raspisalo je natječaj za Nagradu Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku zbirku u dvogodišnjem razdoblju, čiji će… više »

skrolaj na vrh