Hrvatska
USKRS

Velika subota - što sve trebate znati

objavljeno prije 1 godinu

Velika subota - to je zapravo spomen na Isusov počinak u grobu, a završava vazmenim bdjenjem koje uvodi u najvažniju nedjelju čitave povijesti, nedjelju Kristova Uskrsa. Prema… više »

Raspelo
USKRS

Veliki petak - što se danas radi i kakvi su običaji

objavljeno prije 1 godinu

Veliki petak je u sredini Vazmenog trodnevlja i kršćanski spomendan Isusove muke i smrti. Slavi se u petak prije Uskrsa. Na ovaj se dan kršćani diljem… više »

BORBA

5. Tiha misa

objavljeno prije 1 godinu

 „Tiha misa" je skupna intervencija u javnom prostoru umjetnice Arijane Lekić- Fridrih kao reakcija na višemjesečnu intenziviranu re-tradicionalizaciju navodno sekularnog… više »

EHHH...

Uskoro ne trebate imati kratka svjetla

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Zakonom o sigurnosti prometa na cestama fiksno je propisano razdoblje u kojem na motornim vozilima moraju biti uključena dnevna ili kratka svjetla, i to od 1. studenoga do 31. ožujka ove… više »

PROMJENA SATA

Ljetno računanja vremena počinje noćas

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Noćas se opet mijenja sat - ljetno računanje vremena počinje između subote i nedjelje, što znači da noćas spavamo sat vremena manje. Ljetno računanje vremena u 2023. godini… više »

STVARNO?

Što muči hrvatske tinejdžere kad je lova u pitanu

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Istraživanje financijske pismenosti tinejdžera u Hrvatskoj provedeno je ovaj mjesec metodom online upitnika, na nacionalno reprezentativnom uzorku od 1011 ispitanika, u dobi od 13 do 19… više »

JESTE BISTRIĆ?

Hrvatska Mensa poziva na testiranje inteligencije u Zagrebu

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Testiranje inteligencije 25. ožujka na Filozofskom fakultetu je prvo ovogodišnje testiranje, kojim se Hrvatska Mensa priključuje obilježavanju nacionalnog Tjedna darovitosti.… više »

APN

Danas počinje predaja zahtjeva za APN

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Počinje osmi krug zaprimanja zahtjeva za subvencionirane stambene kredite u Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama. Građani su zahtjeve za subvencioniranje stambenog kredita… više »

NARAVNO

Hrvatske pruge propadaju

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Hrvatska je prije nekoliko mjeseci propustila europski natječaj koji bi omogućio uvođenje novih linija vlakova koji bi, uz ostalo, povezivali Istru s Venecijom i Budimpeštom, izjavio… više »

EHHH...

Lova od EU zbog potresa se presporo ugovara

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Hrvatska nešto više od milijardu eura iz Fonda solidarnosti EU-a treba iskoristiti do kraja lipnja, a dosad je predano zahtjeva za nadoknadu sredstava u vrijednosti od 513,7… više »

NAPOKON?

Brža naplata cestarine?

objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca

Nedavno stupanje u prostor Schengena nije Hrvatskoj automatski donijelo i smanjene gužve na njezinim granicama. Štoviše, tim su jače do izražaja došle višestruke… više »

EH, DA...

Mediji u Hrvatskoj: kad kadija i tuži i sudi

objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca

Novinarima u Hrvatskoj dozlogrdile su sudačke tužbe, moglo bi se ocijeniti po reakciji njihove strukovne udruge koja je nedavno pokrenula kampanju protiv te rastuće prakse. Posrijedi je već… više »

STREAMING

Hrvatska je drugo rastuće tržište na svijetu - u streamingu

objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca

Hrvatska je lani bila drugo najbrže rastuće tržište glazbenog streaminga u svijetu, s rastom od 58 posto na godišnjoj razini, pokazuje godišnje izvješće utjecajne… više »

CRVENE HALJINE

Peta godina javnozdravstvene akcije Dan crvenih haljina

objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca

Hrvatski liječnički zbor - Hrvatsko neurološko društvo već petu godinu zaredom organizira javnozdravstvenu akciju Dan crvenih haljina. Suorganizatori ove važne edukativne… više »

LOVA

Dobro se povlači iz EU fondova...

objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca

Iz ESIF-a za razdoblje 2014.-2020. godine Hrvatskoj je na raspolaganju bilo ukupno 10,73 milijardi eura. Do kraja 2022. godine ugovoreni su projekti u vrijednosti od 13,79 milijardi… više »

skrolaj na vrh