« Hrvatska
objavljeno prije 8 mjeseci i 23 dana
SEKSIZAM

Priručnik za sprječavanje i suzbijanje seksizma u medijima

U priručniku možete pronaći informacije o tome što je seksizam, kako ga prepoznati i kome ga prijaviti, kao i zašto je važno suzbiti seksizam u medijima i oglašivačkoj industriji

Seksizam naš svagdašnji
Seksizam naš svagdašnji (Arhiva)
Više o

mediji

,

seksizam

Preuzmite Priručnik za sprječavanje i suzbijanje seksizma u medijima i oglašivačkoj industriji koji istražuje kako mediji i oglašivači doprinose perpetuiranju seksističkih stavova kroz svoje poruke i prakse. 

Prvenstveno je namijenjen medijima, odnosno novinarkama i novinarima, urednicama i urednicima te oglašivačima, kao i organizacijama civilnog društva koje se bave ženskim ljudskim pravima, no kao vrijedan alat poslužit će i studenticama i studentima novinarstva, kao i svim aktivnim građankama i građanima koje/i žele doprinijeti borbi protiv seksizma.

U priručniku možete pronaći informacije o tome što je seksizam, kako ga prepoznati i kome ga prijaviti, kao i zašto je važno suzbiti seksizam u medijima i oglašivačkoj industriji. Pročitajte više o štetnom utjecaju seksizma na društvo, vezi s rodno uvjetovanim nasiljem i utjecajem na djecu. Doznajte sve o zakonodavnom okviru u Hrvatskoj i Europskoj uniji te preporukama Vijeća Europe za sprječavanje seksizma u medijima. Analizirajte seksizam na stvarnim primjerima, doznajte više o problematičnoj terminologiji i naučite kako ne izvještavati i oglašavati seksistički.

Potičemo medije i oglašivače da preispitaju svoje prakse i postupke te preuzmu odgovornost za utjecaj koji imaju na društvo. Kroz promicanje svijesti o seksizmu i pozitivnim promjenama, možemo zajedno stvoriti društvo koje cijeni ravnopravnost, poštuje ljudska prava te podržava inkluzivnost.

Priručnik je izrađen u sklopu projekta „Seksizam naš svagdašnji", kojeg provodi Centar za građanske inicijative Poreč u partnerstvu s Hrvatskim novinarskim društvom i organizacijom Kvenréttindafélag Íslands. Projekt je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo Active Citizens Fund Hrvatska, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova, u iznosu od €89.812,51.

Preuzmite priručnik, pošaljite ga svojim kolegicama i kolegama i pridružite nam se u stvaranju pozitivnih promjena!

09.08.2023. 17:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh