« Hrvatska
objavljeno prije 7 mjeseci i 4 dana
BRAVO

3. godina projekta Odabrale tate

Za mame, tate, djedove i bake iz cijele Hrvatske i regije, a podržavaju ga i međunarodne udruge

Odabrali tate
Odabrali tate (Arhiva)
Više o

Odabrale tate

Počela je 3. godina projekta ODABRALI TATE u organizaciji Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo (HURR). U sljedećih 10 mjeseci kroz projekt „ODABRALI TATE - Djeca u fokusu" Udruga će pružati aktivnu podršku i pomoć svim korisnicima koje interesira tema ravnopravnog roditeljstva u Hrvatskoj i van nje. S novim partnerima van granica Lijepe naše projekt je dobio i međunarodni karakter, a u zadnjih godinu dana broj korisnika povećan se za čak 37%. Polaznici radionica su dolaze iz cijele regije: mame i tate, žene i muškarci, roditelji i oni koji će to tek postati, ali i bake i djedovi, a interesa je sve više.

Posebni gosti prvog dana predavanja bile su predsjednica Hrvatske udruge za bolesti štitnjače, Verica Mešić te članica Udruge Centar DO, Snježanu Štefanec. A na predstavljanje projekta iz Slovenije došao je i  predsjednik DOOR-a (Društvo za otroke, očetovstvo in resnico), Iztok Ivančić. Uz najavljene radionice organizatori projekta izašli su 'na ulicu' i sudjelovao u Projektu Ilica kako bi dodatno osvijestili o pravu svakog djetetat na oba roditelja.

Izuzetno korisna radionica održat će se i u utorak 26.09.2023. u 20 h u prostorijama MO Horvati Srednjaci na adresi Horvaćanska cesta 54. Odvjetnik Hrvoje Jukić održat će BESPLATNU radionicu "Prava djece na kontakte s roditeljima". Pozivaju se svi kojima je potrebna pravna pomoć u ostvarivanju prava na viđanje djece na sudovima na interaktivno sudjelovanje, dijeljenje iskustava i postavljanje pitanja.

U sklopu projekta organizirat će se 30 radionica na temu psihosocijalne pomoći - dipl. psiholog Bojan Klapčić, besplatne pravne pomoći - dipl. odvjetnik Hrvoje Jukić te grupe podrške - dipl. sociologinja Ines Kovačić. U programu su i druženja, dodatne aktivacije te dva izleta kao samopomoć korisnicima.

Projekt će se provoditi u suradnji s partnerima i udrugama iz Hrvatske i regije: Udruga Životna linija, Udruga RokOtok, Čisteći medvjedići, Hrvatska udruga za bolesti štitnjače, Centar ravnopravnog roditeljstva iz Srbije, DOOR iz Slovenije, Centar za ravnopravno roditeljstvo iz S. Makedonije i Inicijativa Ravnopravno roditeljstvo iz BiH. Naše zajedništvo je snaga koja gradi budućnost jer su nam svima DJECA U FOKUSU.

Pozivano sve zainteresirane na aktivno sudjelovanje u radionicama i edukacijama. Jer svako dijete ima pravo na mamu i na tatu, a prava i dobrobit djeteta beskompromisno moraju biti na prvom mjestu.

Voditeljica projekta je Melita Požgaj, dugogodišnja volonterka i tajnica HURR-a.

Sve radionice su besplatne i kao i do sada odvijaju se u MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, Zagreb.

Projekt ODABRALI TATE provodi se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Kontakti za informacije, podršku i savjetovanja: 098 274 338 i 098 182 6423 ili na mail: udruga.roditeljstvo@gmail.com.

Sve informacije o aktivnostima i rasporedima radionica potražite na:

Web - https://ravnopravno-roditeljstvo.com/

Facebook - https://www.facebook.com/Ravnopravno

27.09.2023. 08:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh