« Hrvatska
objavljeno prije 8 mjeseci i 19 dana
SRAMOTA

Sajamski dani - rupa u zakonu

Proglašavanje sajamskih dana predviđeno Zakonom o trgovini i naglasili da to nije nepoštivanje zakona niti je riječ o "rupi u zakonu" nego o korištenju mogućnosti koju su Vlada RH i Hrvatski sabor svjesno propisali.

Neviđena glupost i seljakarija
Neviđena glupost i seljakarija (Arhiva)
Više o

sajmovi

,

sajamski dani

,

nedjelje

Samo ćemo ovo ostaviti ovdje, nema komentara jer su nepotrebni...

Zakonom je, kažu, predviđena i mogućnost prigodne prodaje na sajamskim manifestacijama, poput tradicionalnih vjerskih (npr. prigodom blagdana Velike Gospe), specifičnih lokalnih manifestacija (npr. Špancirfest), te svih drugih manifestacija koje imaju značaj za stanovništvo, odnosno za koje postoji potreba u jedinicama lokalne samouprave.

- Sukladno stavku 6. članka 57. Zakona o trgovini, odredbe stavka 1. do 4. članka 57., kojima se propisuje da su prodajni objekti zatvoreni nedjeljom i u dane blagdana, ne primjenjuju se na otkup primarnih poljoprivrednih proizvoda, prodaju vlastitih poljoprivrednih proizvoda na štandovima i klupama na tržnicama na malo i prodaju vlastitih poljoprivrednih proizvoda na štandovima i klupama na tržnicama na veliko, prigodnu prodaju na sajmovima i javnim manifestacijama, prodaju putem automata i prodaju na daljinu, naglasili su.

Prigodna prodaja definirana je, kako su dodali, u članku 2. stavku 11. Zakona o trgovini koji kaže da je prigodna prodaja prodaja organizirana u sklopu održavanja sajmova, priredaba i izložbi. "Prigodnom prodajom dopuštena je prodaja samo proizvoda i robe koji su predmet i svrha organiziranja spomenutih manifestacija i može trajati najduže do 60 dana u tijeku jedne kalendarske godine, neovisno o vremenu održavanja manifestacije"

Povratak u 19. stoljeće se nastavlja, na tugu i žalost nas koji živimo u 21. stoljeću...

13.08.2023. 08:32:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh