Ekosfera
TUŽNO

Spomenik za prvi nestali islandski ledenjak

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Prvi islandski ledenjak koji je nestao zbog porasta temperature bit će obilježen spomenikom i snažnim upozorenjem o štetnim posljedicama klimatskih promjena ako svijet ne bude na… više »

BRAVO

Rundekovo NE plastici za svakodnevno bacanje!

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Greenpeaceovoj kampanji nedavno se pridružio i Darko Rundek. Autorsku pjesmu „Reci NE!" snimio je u suradnji sa školskim zborom iz Velike Gorice. „Drago mi je što… više »

LOŠE...

Rossova ledena ploča otapa se 10 puta brže

objavljeno prije 3 mjeseca

Dijelovi najveće ledene ploče na svijetu, antarktičke Rossove ledene ploče otapaju se deset puta brže od očekivanja zbog zagrijavanja površinskog dijela… više »

BRAVO

WWF Adria i Art park ponovno okupili brojne posjetitelje Za more puno ribe

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

U petak, 19. srpnja, u Art parku na Ribnjaku održano je popodnevno druženje pod imenom Za more puno ribe! Već treću godinu zaredom u sklopu projekta Fish Forward koji provodi WWF Adria, Art… više »

OPASNO?

Najtopliji lipanj u svijetu od početka mjerenja

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

Podaci koje su u četvrtak objavili američki znanstvenici za lipanj pokazuju ono što ljudi u Europi, te u dijelovima Afrike i Južne Amerike već znaju: Temperature širom svijeta… više »

STRAŠNO!!

Proizvodnja palmina ulja uništava orangutane

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

Broj orangutana na malezijskom otoku Borneu na područjima na kojima se krče šume zbog sadnje palmi radi proizvodnje palmina ulja u proteklih 15 godina smanjio se 30 posto za razliku od… više »

STVARNO?

Udruge na udaru veterinarske inspekcije

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

Udruge za zaštitu životinja koje volonterski brinu o napuštenim, ranjenim životinjama ovih su se dana našle na udaru veterinarske inspekcije koja ih prekršajno… više »

PROMJENE

Porezi na potrošnju energije trebaju se mijenjati

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Njemačka bi trebala sveobuhvatno izmijeniti poreze na potrošnju energije, preporučuju savjetnici ministru gospodarstva Peteru Altmaieru, u jeku javne rasprave o naplati ugljičnih… više »

STRAŠNO!!

Mi smo na moru, a one umiru u vlastitom izmetu boreći se za zrak

objavljeno prije 3 mjeseca i 6 dana

Izlučivanje sline, povraćanje, proljev, znatni gubitak težine kao posljedica učestalog pražnjenja crijeva i dehidracije, povećanje tjelesne temperature, ozljede, stajanje ili ležanje u… više »

HMMM...

Više od 50 novih jezera otkriveno na Grenlandu

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

Antarktika ispod leda skriva 470 jezera, no najnovije istraživanje američkih i britanskih znanstvenika ukazuje na to da ih ima i u sjevernoj polarnoj regiji, pišu britanski mediji. Ona… više »

ZAPAMTITE!

Što najviše prijeti zaštićenim područjima?

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

Lov na divlje životinje zbog hrane i rekreativni sportovi poput planinarenja i vožnje brdskim biciklom predstavljaju dvije najveće prijetnje zaštićenim područjima u svijetu, pokazalo… više »

LOŠE...

Borba poljoprivrednika, turista i prirode za vodu

objavljeno prije 3 mjeseca i 8 dana

Nacionalni park Doñana uz obalu Atlantskog oceana na jugu Španjolske je raj od 50.000 hektara: u laguni Santa Olalla žive brojne ptice močvarice, plamenci s dugim vitkim nogama… više »

WWF

Izumiranje morskih pasa kao signal propadanja Sredozemnog mora

objavljeno prije 3 mjeseca i 8 dana

Više od polovice vrsta morskih pasa i raža Sredozemnog mora ugroženo je, a gotovo trećina njih lovi se do razine izumiranja [1]. Zabrinjavajuće stanje morskih grabežljivaca jasan je… više »

AKCIJA

Zaštitimo Europsku Amazonu

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

Dan Europske Amazone, koji se obilježava svake godine 14. srpnja, podsjetnik je na važnost očuvanja iznimno vrijednog riječnog krajolika planiranog 5-državnog rezervata biosfere… više »

STRAŠNO!!

Najveći gradovi na udaru klimatskih promjena

objavljeno prije 3 mjeseca i 10 dana

Petina najvećih gradova svijeta suočit će se s "nezabilježenim" klimatskim prilikama do 2050., upozorili su znanstvenici u srijedu, ističući da bi se moglo dogoditi da klima u Londonu tada… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh