Ekosfera
WOW!

Izmjerena najniža temperatura u povijesti: gotovo -100 stupnjeva

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Istraživači su zabilježili najnižu temperaturu na Zemljinoj površini koja je iznosila -98,6 stupnjeva Celzijusa na Antarktici. Istraživačka skupina pod vodstvom znanstvenika Teda… više »

INFOGRAFIKA

Najčešći otpad u Jadranskom moru

objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana

Green Sail je inicijativa koja je napravila  zanimljivu infografiku kako bi ukazala na problem onečišćenja Jadranskog mora te pokušala osvijestiti nautičare,… više »

BRAVO

Australija trajno zabranila plastične vrećice

objavljeno prije 5 mjeseci i 13 dana

Australija je povukla potez koji nije razveselio ljude - najveći australski trgovački lanci suočeni su od nedjelje s bijesom potrošača frustriranih zbog trajne zabrane upotrebe… više »

ZANIMLJIVO

Mačke tamane gmazove u Australiji

objavljeno prije 5 mjeseci i 16 dana

Mačke u Australiji ubijaju 650 milijuna gmazova na godinu, prema istraživanju objavljenome u znanstvenom časopisu Istraživanje divljeg života. Rezultati se temelje na istraživanju prehrane… više »

AKCIJA

Virtualna klaonica u centru Zagreba

objavljeno prije 5 mjeseci i 17 dana

Paul McCartney davno je izjavio: „Kada bi klaonice imale staklene zidove, svi bismo prestali jesti meso". Klaonice i farme, naravno, nastavile su skrivati brutalne prizore iza debelih… više »

ODLIČNO!

P&G postavio nove ciljeve održivog razvoja

objavljeno prije 5 mjeseci i 24 dana

Kompanija Procter & Gamble (NYSE:PG) objavila je kako je postigla većinu ciljeva održivog razvoja postavljenih za 2020. godinu, planira ostatak premašiti do kraja godine, te je… više »

SJAJNO!

Izvlačenje CO2 iz zraka pojeftinjuje?

objavljeno prije 5 mjeseci i 27 dana

Visoki troškovi izvlačenja plinova s učinkom staklenika iz zraka mogli bi se smanjiti s novim tehnologijama koje mogu pomoći u borbi protiv klimatskih promjena, izjavili su u četvrtak… više »

KATASTROFA

Mikroplastika se nalazi i na Antarktici

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

Antarktika je, baš kao i ostatak zemaljske kugle, zagađena mikroplastikom i štetnim kemikalijama, otkrili su aktivisti Greenpeacea. U sedam od osam uzoraka koje je uzela ta… više »

STRAŠNO

Najstariji baobabi polako nestaju

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

Velika većina najstarijih baobaba u Africi sasušila se djelomično ili potpuno u posljednjih desetak godina, upozoravaju stručnjaci koji tu pojavu pripisuju klimatskim promjenama.… više »

NAPOKON?

IKEA prestaje s prodajom jednokratne plastike

objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana

IKEA, švedski maloprodajni div najavio je da će do 2020. godine prestati prodavati plastične proizvode za jednokratnu upotrebu, prenose britanski mediji. Prodaja će biti obustavljena u… više »

STRAŠNO

Sredozemlje postaje more plastike?

objavljeno prije 6 mjeseci i 6 dana

U povodu Svjetskog dana oceana, novo izvješće WWF-a upozorava na rekordnu razinu onečišćenja od mikroplastike koja prijeti morskim vrstama i ljudskom zdravlju, te poziva vlade,… više »

NAPOKON?

Australija ulaže milijune u spas koala

objavljeno prije 6 mjeseci i 11 dana

Australska savezna država Novi Južni Wales objavila je da će uložiti 45 milijuna australskih dolara (210 milijuna kuna) kako bi se povećala populacija koala koja je u Australiji u rapidnom… više »

NJEMAČKA

Rekorder u recikliranju, ali i rekorder u produkciji otpada

objavljeno prije 6 mjeseci i 13 dana

Plastični tanjuri, čaše, viljuške i noževi... Ništa od toga nije baš lijepo, tek rijetko i dobro služi onom čemu je namijenjeno i najveća je „prednost"… više »

WWF

Podmornica koja prikazuje budućnost Jadrana uplovila u Poreč

objavljeno prije 6 mjeseci i 16 dana

U svrhu osvještavanja problema praznih mora, svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF sagradila je podmornicu kroz koju se može vidjeti podmorje Jadrana kakvo nas očekuje… više »

BILO BI DOBRO

Manje snažnih uragana ove godine?

objavljeno prije 6 mjeseci i 18 dana

Američki prognostičari ove godine očekuju manje uragana u području sjevernog Atlantika u odnosu na kataklizmičku 2017. godinu, no sezona uragana će i dalje biti aktivnija nego što je… više »

skrolaj na vrh