Ekosfera
STVARNO?

Klimatske promjene jače pogađaju žene

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Ntoyi Sande je bilo 13 godina kada je bila prisiljena na udaju. "Morala sam se udati jer moji roditelji više nisu mogli prehranjivati obitelj. Nekada smo imali malo zemlje ali poplave… više »

NIJE DOBRO

Europska prometna infrastruktura izrazito osjetljiva na klimatske promjene

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Europske zemlje trebale bi investirati sredstva u pripremu svoje prometne infrastrukture na utjecaj klimatskih promjena te se suočiti s troškovima popravka vrijednima i stotine… više »

KASNO JE?

Strašni razmjeri otapanja leda na Antarktici

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Antarktika trpi klimatske promjene i led se otapa sve brže. Primjerice, 6. veljače meteorološka postaja baze Esperanza koja se nalazi na Antarktičkom poluotoku registrirala je… više »

STRAŠNO!!

Klimatske promjene mogle bi do 2100. ubiti sve koraljne grebene

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Klimatske promjene mogle bi do 2100. ubiti sve koraljne grebene na Zemlji, pokazalo je američko znanstveno istraživanje. Očekuje se da će od 70 do 90 posto svih koraljnih grebena nestati… više »

INICIJATIVA

Svjetski dan kastracije za spas pasa i mačaka

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Prizori štenaca ostavljenih u kutijama pokraj skloništa, ranjene, bolesne i pothranjene životinje, mačići bez očiju ono su s čime se često susrećemo putem objava na portalima i… više »

MOJA EUROPA

Kako je biti smetlište Europe?

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Riječ koju ćete ovih dana najčešće čuti u Rumunjskoj i Bugarskoj je "smeće". U siječnju je Europska komisija Bukureštu zaprijetila kaznenim postupkom zbog kršenja… više »

BRAVO

Britanija ulaže u smanjenje emisija CO2

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Velika Britanija će uložiti 90 milijuna funti u mjere smanjenja emisija ugljičnog dioksida iz kućanstava i industrije, uključujući gradnju postrojenja za dobivanje vodika, priopćila je… više »

NAPOKON

EU zabranila uvoz voća prskanog štetnim pesticidom

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Zemlje članice Europske unije dogovorile  su se zabraniti uvoz voća koje sadrži tragove klorpirifosa, pesticida za koji se smatra štetnim za ljudsko zdravlje, izvijestili su… više »

HMMM...

Tesla ruši 90 hektara šume da izgradi Gigafactory

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Američki proizvođač električnih automobila Tesla dobio je u četvrtak bitku protiv aktivista za zaštitu okoliša u Njemačkoj, ishodivši od suda zeleno svjetlo za krčenje… više »

TUŽNO

Macolini medvjedi u pismu europarlamentaraca

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Zastupnici u Europskom parlamentu, okupljeni u Međugrupi za dobrobit i očuvanje životinja (Intergroup on the Welfare and Conservation of Animals) koja djeluje unutar vodeće organizacije za… više »

HMMM...

Pada emisija CO2 zbog - koronavirusa

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Epidemija koronavirusa koja je paralizirala kinesko gospodarstvo, ima pozitivnu ulogu kada je posrijedi okoliš, s obzirom na to da se emisija ugljikova dioksida u zadnja dva… više »

PRIČA

Kako će klimatske promjene transformirati vinski sektor?

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Sve ekstremniji vremenski uvjeti, globalni porast temperature, rast razine mora, sve češći šumski požari, egzodus životinja u nova staništa ili njihovo izumiranje...,… više »

BRAVO

Veliki uspjeh Veganuaryja

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

U 2019. godini na Veganuary se prijavilo 250 tisuća ljudi iz cijeloga svijeta, a ove godine kampanja je oborila novi rekord s čak 400 tisuća prijavljenih. Ova sve popularnija međunarodna… više »

NAPOKON

Hrvatska dobila stranicu namijenjenu samo klimatskim promjenama

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

U rad je krajem 2019. godine puštena nova mrežna stranica pod nazivom „Prilagodba klimatskim promjenama" koja predstavlja središnje mjesto za informiranje i edukaciju o… više »

UN

Djecu ugrožavaju klimatske promjene i loša prehrana

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Svijet ne uspijeva zaštititi djecu od zdravstvenih opasnosti koje predstavljanju klimatske promjene i loša prehrana, stoji u ključnom UN-ovu izvješću objavljenom u… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh