Ekosfera
BRAVO

Kaufland ukinuo plastične vrećice

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

S novom godinom, trgovački lanac Kaufland u svim svojim trgovinama ukinuo je prodaju laganih plastičnih vrećica. Podsjetimo, prema Pravilniku o izmjenama i dopunama pravilnika o ambalaži i… više »

ZANIMLJIVO :)

Daju mlijeko i meso, a koštaju i do 10.000 eura

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

U širokom, bijelom tradicionalnom odijelu Habiboullah Dlimi sjedi u pijesku i moli se. Pustinja pred vratima Dakhle u Zapadnoj Sahari je njegov teren. "Ja poznajem pustinju i pustinja… više »

ZGODNO

Globalna nagrada za doprinos ekologiji

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Vojvoda William (37) i vojvotkinja od Cambridgea Kate (37) objavili su da su utemeljili globalnu nagradu za doprinos ekologiji te su najavili 'desetljeće akcije čiji… više »

COOL

Etičko veganstvo postalo uvjerenje zaštićeno britanskim zakonom

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Opredjeljenje za veganstvo iz etičkih razloga je "filozofsko uvjerenje" kojem pripada zakonska zaštita, presudio je u petak britanski sud. Vegani izbjegavaju jesti ribu, meso i… više »

Foto: Pexels
COOL

Pivska pjena je sjajan deterdžent

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Sljedeći put kada budete ručno prali posuđe, mogli biste se do laktova zateći u sapunici deterdženta nastaloj od ostataka alkohola, ako se uspješnom pokaže suradnja između najvećega… više »

NE TAKO

Psi na ulicu, a obitelj na skijanje

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Iza nas su blagdani u kojima smo si upućivali želje za mirom, suosjećanjem i brigom za slabije i nemoćne, ali kad slavlje prestane, često zaboravimo na one koji ovise o nama i one kojima je… više »

UŽIVANJE

Australski požari obojali novozelandske ledenjake

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Dim od šumskih požara u Australiji stigao je na Novi Zeland, nekoliko tisuća kilometara dalje, pa su inače bijeli ledenjaci poprimili smećkastu boju, objavile su meteorološke… više »

TAKO JE

Palau zabranio kreme za sunčanje

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Palau, dio Mikronezije u zapadnom dijelu Pacifika, uveo je stroge mjere zaštite okoliša, uključujući i zabranu krema za sunčanje koje su se pokazale štetnima za koraljne… više »

ZANIMLJIVO

Orke stigle s Islanda u Mesinski tjesnac

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Tri orke, poznatije kao kitovi ubojice, viđene su u Mesinskom tjesnacu na krajnjem jugu Italije, a migrirale su s Islanda, javlja u ponedjeljak Reuters i ističe da je ovo prvi puta ikada da… više »

ZAINTERESIRANI?

Veganska novogodišnja odluka

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Nova godina izvrsna je prilika da se odlučimo na pozitivan korak koji će nam promijeniti život na bolje. Ako ta odluka bude prelazak na vegansku prehranu, ne samo da će nam osigurati bolje… više »

COOL

MarGnet pretvara morski otpad u biodizel

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Plastični otpad u morima ove je godine izbio u prvi plan kada je riječ o zaštiti okoliša. Rješenja ima. Jedno od njih zajednički su ponudili znanstvenici iz Hrvatske i… više »

PITANJE

Što se zbiva u Tihom oceanu istočno od Novog Zelanda

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Satelitske snimke južnog dijela Tihog oceana pokazale su da se istočno od Novog Zelanda nalazi veliko područje neuobičajeno toplog oceana, prenio je CNN. Temperatura vode je oko pet stupnjeva… više »

COOL

Čovječja ribica ima 15 puta veći genom od ljudi

objavljeno prije 2 mjeseca

Slovenski znanstvenici uspjeli su dešifrirati genom endemske vrste prethistorijskog vodozemca, simbola dugovječnosti. Zvijezda Postojnske jame, latinskim imenom proteus,… više »

OPREZNO

Atmosfera ratnog stanja danas stiže na ulice

objavljeno prije 2 mjeseca

Više od 30 000 građana potpisalo je peticiju za zabranu petardi i time poručilo da im je dosta terora. Udruga Prijatelji životinja još jednom je uputila dopis Ministarstvu… više »

GROZNO

Pticama na Novom Zelandu trebalo bi 50 milijuna godina da se oporave - od ljudi

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Otkako su prije 700 godina stigli na Novi Zeland ljudi su u tolikoj mjeri uništili tamošnji ptičji svijet da bi mu za oporavak trebalo 50 milijuna godina, objavili su… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh