Ekosfera
STRAŠNO!!

Palmino ulje odgovorno za gubitak šuma na Borneu

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Proizvodnja palmina ulja krivac je za najmanje 39 posto gubitka šuma i bioraznolikog bogatstva otoka Bornea od 2000. do 2018., pokazuju podaci iz istraživanja provedenog u Indoneziji.… više »

KATASTROFA

Pčele sve više nestaju zbog pesticida

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Pčele oprašuju 60 posto opskrbe hranom, a kad bi nestale, došlo bi do ekonomske i prehrambene katastrofe, tvrdi Kenneth Eade, autor knjige "Bless the Bees: The Pending… više »

DOĐITE

Globalni prosvjed za klimu u petak

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Inicijativa mladih "Fridays For Future Croatia" poziva Vas da najavite i medijski popratite Globalni prosvjed za klimu koji će se održati u petak, 20. rujna, u 18h na… više »

BRAVO

Bojanje odjeće može biti ekološki prihvatljivo

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Znanstvenici su razvili novi proces bojanja odjeće koji bi mogao imati mnoge koristi za okoliš. Tajna leži u jednoj bakteriji, piše BBC. Za bojanje jednog kilograma pamuka… više »

LOŠE...

Klimatski najzahtjevnija godina još nije gotova

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Oko sedam milijuna ljudi moralo je pobjeći iz svojih domova zbog ekstremnih vremenskih prilika u prvoj polovici 2019. čime je ta godina postala jednom od najpogubnijih od kada se bilježi… više »

KAMPANJA

Čarli za zivotinje

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Nakon komunalnih poduzeća u Varaždinu i Virovitici koja su na svoja vozila postavila vizual s porukom o važnosti udomljavanja, udruga Prijatelji životinja pozdravlja inicijativu vodećeg… više »

ODLIČNO

Ekološka poljoprivreda raste u Hrvatskoj

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Hrvatska je u samom vrhu Europske unije po rastu ekološke poljoprivredne proizvodnje, ali i dalje zaostaje po potrošnji ekološke hrane koja je u EU-u tri puta veća nego u… više »

TOČNO

Bjeloglave supove spašava samo edukacija ljudi

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Edukacija građana o vrijednosti bjeloglavih supova ključna je za njihov opstanak, istaknuto je u subotu, na obilježavanju Međunarodnog dana strvinara u Centru za posjetitelje i… više »

NAPOKON

Zemlje Amazonije udružile se protiv uništenja prašuma

objavljeno prije 2 mjeseca i 16 dana

Zemlje južnoameričke regije Amazonije u petak su objavile mjere zaštite najveće svjetske prašume nakon razornih šumskih požara koji su izazvali zabrinutost svijeta. Sedam… više »

PITANJE

Zašto Hrvatsku ne zanima Krško?

objavljeno prije 2 mjeseca i 17 dana

Nuklearna elektrana Krško u Sloveniji mogla bi u dogledno vrijeme biti nadograđena još jednim blokom. Barem ako je suditi po nedavnoj najavi slovenskog premijera Marjana… više »

GROZNO

I dalje uništavamo zaštićena područja u Europi

objavljeno prije 2 mjeseca i 18 dana

Ljudski utjecaji na promjene okoliša u Europi i dalje su veliki, a što je posebno opasno, prisutni su u zaštićenim područjima, rezultat je to nedavno objavljenog… više »

DIVNO!

Grbavi kitovi pjevaju oko otočja Kermadec

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Grbavi kitovi okupljaju se jednom godišnje u vodama oko sjevernog dijela Novog Zelanda na 'pjevačkoj smotri' na kojoj razmjenjuju napjeve i uče jedni od drugih nove melodije, pokazalo… više »

DOĐITE

Počinje ZeGeVege!

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

U petak 6. rujna od 8 do 21 sat i subotu 7. rujna 2019. od 8 do 20 sati Trg bana Jelačića u Zagrebu već dvanaesti put zaredom ugostit će najveću vegansku manifestaciju u ovome dijelu Europe -… više »

INICIJATIVE

Jedan pojas, jedan put - održivo?

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

Kineska inicijativa Jedan pojas, jedan put mora pri ulaganjima u zemlje u razvoju koristiti ekonomične nove tehnologije s niskim udjelom ugljika, a izbjegavati zastarjelu 'zagađujuću'… više »

GROZNO

Veliki koraljni greben neumitno nestaje?

objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana

Veliki koraljni greben nema svjetlu budućnost ukoliko se odmah ne poduzmu koraci za borbu protiv klimatskih promjena, objavila je u petak agencija koja upravlja tim grebenom. Agencija je… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh