Ekosfera
ŽENE

Sigurnost opskrbe proizvodima iz ribarstva uvelike ovisi o ženama

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Prevladavajuće je mišljenje da je ribarstvo muški posao pa bi nas mogla začuditi činjenica da gotovo 50% radne snage u ribarskom sektoru, uključujući ribarstvo i akvakulturu,… više »

EHHH...

Preko 100 milijuna Europljana na meti onečišćenja bukom

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Svaki peti Europljanin izložen je onečišćenju bukom, problemu koji bi u narednim godinama mogao postati još veći zbog pojačanog cestovnog prometa i urbanizacije, objavila je u… više »

SJAJNO!

Podrške i dalje pristižu: 10 ministarstava za zabranu petardi

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Iako je javna rasprava o potpunoj zabrani petardi i redenika kategorija F2 i F3 tijekom cijele godine završila još 7. veljače, Prijatelji životinja javljaju da i dalje dobivaju… više »

GROZNO

Plastika i u novootkrivenoj vrsti rakova

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Istraživači sa Sveučilišta u Newcastleu otkrili su novu vrstu dubokomorskih rakušaca (ampifoda). To samo po sebi možda ne bi izazvalo veliko čuđenje, da u tom rakušcu… više »

STVARNO?

Zagađenje zraka veći je javnozdravstveni rizik od pušenja

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Pandemija zagađenja zraka prosječno skraćuje život gotovo tri godine i izaziva 8,8 milijuna prijevremenih smrti godišnje, objavili su znanstvenici u utorak. Uklanjanje toksičnog… više »

GROZNO

Polovici pješčanih plaža na svijetu prijeti nestajanje

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Polovica svjetskih pješčanih plaža mogla bi nestati do kraja stoljeća zbog porasta razina mora i drugih posljedica klimatskih promjena, a najpogođenije bi mogle biti obale Australije,… više »

LOŠE...

Klimatske promjene donose i noćne more

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

U istraživanju je oko 17 posto djece u Britaniji reklo da im zabrinutost zbog klimatskih promjena ometa san a 19 posto da im ti strahovi uzrokuju noćne more. Istraživanje provedeno za BBC… više »

STRAŠNO!!

Polarni medvjedi postaju kanibali

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Ruski znanstvenici koji prate život polarnih medvjeda na Arktiku, među tim su životinjama zamijetili porast kanibalizma, za što odgovornima smatraju ljude. Uočili su i češće… više »

PROMJENE

Ljeta u Australiji dulja za 50 posto zbog klimatskih promjena

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Ljeta u Australiji traju dvostruko dulje nego zime zbog klimatskih promjena i rasta temperature, pokazuje studija objavljena u jeku sezone šumskih požara, do danas neviđenih na tom… više »

SUPER

Koronavirus očistio zrak iznad Kine

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Sateliti NASA-e i Europske svemirske agencije koji prate zagađenje registrirali su značajno smanjenje zagađenja dušičnim dioksidom (NO2) nad Kinom. Američka svemirska… više »

STVARNO?

E-romobili i nisu tako zeleni

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Električni romobili koji su se razmnožili po ulicama gradova malo pridonose ekološkom prijevozu u gradovima, ocijenila je Njemačka agencija za zaštitu okoliša (UBA) za… više »

BRAVO

Head&Shoulders i RokOtok u jedinstvenom otočnom izazovu

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Ovoga ljeta najljepše otočne plaže će biti one na koje će doplivati hrvatski bloger, novinar i putopisac Domagoj Jakopović Ribafish u sklopu projekta RokOtok. Posebnost… više »

APEL

Ne otvarajte zoološki vrt!

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Dok napredne zapadne zemlje, potaknute sve učestalijim i brojnijim kritikama, napuštaju koncept zooloških vrtova, gradonačelnik grada Varaždina najavio je gradnju mini… više »

SJAJNO!

Kitovi i dupini iz zatočeništva dobivaju novi dom u divljini

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Dobrotvorna organizacija koja djeluje pod nazivom 'Utočište za kitove', predložila je da zaljev na istočnoj obali Kanade postane mjesto na kojemu će se nastaniti dvije vrste kitova -… više »

ANTARKTIKA

U 9 dana toplinski val otopio 20 posto snijega na otoku Eagle

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Sjeverni vrh Antarktike ranije tijekom veljače pogodio je devetodnevni toplinski val, a najnovije NASA-ine fotografije otkrivaju da se za to vrijeme na otoku Eagle, dijelu Antarktičkog… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh