Ekosfera
LOŠE...

Topljenje permafrosta oslobađa i zaboravljene viruse

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Globalno zatopljenje potiče topljenje perfmafrosta i taj proces prijeti oslobađanjem milijarda tona stakleničkih plinova, ali i virusa zaboravljenih tisućama godina koji mogu postati… više »

DOĐITE

U subotu Marš za životinje

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Međunarodni dan prava životinja diljem svijeta obilježava se 10. 12., na isti dan kad i Međunarodni dan prava ljudi, kako bi se ukazalo na činjenicu da životinje, kao i ljudi, imaju prava… više »

BRAVO

Nova primjena reciklirane plastike

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Znanstvenici u Singapuru namjeravaju patentirati novi ultralaki materijal koji zvučno izolira te je otporan na toplinu a napravljen je od recikliranih plastičnih boca te bi mogao pomoći… više »

COP14

Još ništa od globalnog dogovora za prirodu i ljude

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

4. konferencija stranaka (COP14) Konvencije Ujedinjenih naroda o biološkoj raznolikosti (CBD) završila je sinoć sporazumom o pripremnom procesu za globalni okvir nakon 2020.… više »

KONFERENCIJE

COP24 u Katowicama je presudna za klimu?

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

COP24 (Conference of the Parties) najvažnija je UN-ova Konferencija o klimatskim promjenama nakon Pariškog sporazuma iz 2015. godine. Održava se od 2. do 14. prosinca u poljskome gradu… više »

BRAVO

Udruga Green Sail provela je drugu akciju čišćenja u Krilu Jesenice

objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan

Green Sail, udruga koja promiče razvoj pozitivnih okolišnih politika unutar nautičkog sektora u Hrvatskoj, nudeći odgovarajuće materijale i edukacije, kako bi ukazala na važnost… više »

DOĐITE

Mali Food Hub #5: Sve što trebate znati o kućnom kompostiranju

objavljeno prije 2 mjeseca i 23 dana

Jedan od jednostavnih načina na koji svatko od nas može doprinijeti zaštiti okoliša i održivom razvoju je kućno kompostiranje. Upravo se toj temi posvećuje peto izdanje Malog Food Huba… više »

STRAŠNO!!

Amazonska prašuma nemilice se uništava

objavljeno prije 2 mjeseca i 24 dana

Uništavanje šuma u brazilskoj Amazoni dosegnulo je ove godine svoj vrhunac u zadnjih deset godina, pokazuju podaci koje je u petak objavila brazilska vlada, a to je… više »

ZA ŽIVOTINJE

Zagrijavanje za Marš: Niz aktivnosti za sve u Tjednu prava životinja

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

Velikom povorkom Marša za životinje, kojoj će se pridružiti gosti iz okolnih gradova i inozemstva, obilježit će se u subotu 8. 12. 2018. od 11 sati Međunarodni dan prava životinja. Od… više »

NAPOKON!

Sve više planinskih gorila i kitova perajara

objavljeno prije 3 mjeseca

Po podacima Europske unije kit perajar više nije ugrožena nego ranjiva vrsta, a planinske gorile nisu kritično ugrožene nego 'samo' ugrožene. U oba slučaja radi se o pomaku za jedno… više »

COOL

Norveški kruzeri plove na - pokvarenu ribu!

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

Najveći nordijski brodar Hurtigruten svoje će kruzere i trajekte preinačiti kako bi manje zagađivali okoliš te, između ostaloga, namjeravaju koristiti bioprodukt od pokvarenih riba kao… više »

NAPOKON!

Lovci ne smiju ubijati pse

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

Na snagu je stupio novi Zakon o lovstvu. Iako temeljna svrha ovoga Zakona nije štititi životinje, već ozakoniti njihovo ubijanje, poražavajuće je za zaštitu ljudi i životinja u… više »

EKOSFERA

Priča o najosamljenijem drvetu na svijetu

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Pustinjom Tenere u današnje doba prolaze uglavnom mali kamioni koji prevoze migrante u grad Agadez. Ali prije 45 godina, 8. studenoga 1973., u ovoj se pustinji na nekih 300 kilometara… više »

WWF

Atlantska tuna ugrožena

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

Nedavno otkrivena ilegalna trgovina tunom na Sredozemlju u vrijednosti od čak 12 milijuna eura godišnje, kao i dramatičan pretjerani izlov tropske tune, dovodi populacije tuna ponovno… više »

GROZNO!

Čudnovati kljunaši na antidepresivima

objavljeno prije 3 mjeseca i 10 dana

Čudnovati kljunaši možda su izloženi polovici dnevne doze antidepresiva koja se propisuje ljudima živeći u zagađenim vodama nedaleko od australskog grada Melbournea , a u… više »

skrolaj na vrh