Ekosfera
NESTAJU...

Smanjen broj morskih pasa blizu koraljnih grebena

objavljeno prije 21 dan i 4 sata

Ovi morski grabežljivci igraju ključnu ulogu u morskim ekosustavima, osobito kad je riječ o opstanku koraljniih grebena, jer eliminiraju druge grabežljivce koji se hrane manjim ribama… više »

ŠOKANTNO

U šibenskom skloništu umire svaki peti pas

objavljeno prije 22 dana i 3 sata

Više od 50 udruga Mreže za zaštitu životinja, koju vodi udruga Prijatelji životinja, zabrinuto je za životinje u nekim skloništima i ogorčeno nedjelovanjem veterinarske… više »

ODLIČNO

Rastao udjel obnovljivih izvora

objavljeno prije 23 dana i 1 sat

Podaci finske tvrtke za energetsku tehnologiju Wartsila prikupljeni od europskih operatera elektroenergetskih mreža, pokazuju da su obnovljivi izvori energije od travnja do lipnja u 27-članom… više »

COOL

Ingrid i Luka posjetili skloniste

objavljeno prije 24 dana i 3 sata

Ingrid Divković i Luka Budak, par koji je pronašao ljubav zahvaljujući popularnom showu „Brak na prvu", posjetili su Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u… više »

STRAŠNO!!

Polarni medvjedi na udaru klimatskih promjena

objavljeno prije 25 dana i 6 sati

Polarni medvjedi mogli bi nestati s lica zemlje do kraja stoljeća ukoliko se ne učini neki značajan pomak u borbi protiv klimatskih promjena. Naime, polarnom medvjedu je za uspješan… više »

SAVJETI

Top ten knjiga i filmova o veganstvu

objavljeno prije 26 dana

Kako je zdrava prehrana preduvjet za dobar imunitet, koji je pak najvažniji za obranu od bolesti i pandemija, udruga Prijatelji životinja predlaže da ljetne godišnje odmore iskoristimo… više »

GROZNO

Djeca vegani gladuju u vrtićima i školama

objavljeno prije 1 mjesec

Prijatelji životinja pozivaju na edukativno i zanimljivo predavanje koje će se održati na njihovoj Facebook-stranici u petak 17. srpnja 2020. s početkom u 19 sati. Predavač će biti instruktor… više »

OPA!

Broj stanovnika na Zemlji - pada

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Do kraja stoljeća u 183 od 195 zemalja, pod uvjetom da nema navale migranata, zabilježit će se pad broja stanovnika ispod praga potrebnog za održavanje njegova broja, objavio je međunarodni… više »

STRAŠNO!!

Uništavanje trpova na otoku Krku

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Prijatelji životinja zaprimili su prijavu o protuzakonitom uništavanju i izronjavanju trpova koje se dogodilo ujutro, u četvrtak 9. srpnja 2020., pokraj plaže blizu Punta na otoku… više »

WWF

Novi dokazi o ilegalnom ulovu morskih pasa i raža na Mediteranu

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Mnoge vrste morskih pasa i raža, od kojih su neke kritično ugrožene, redovito se nađu u mnogim mrežama i parangalima. Neadekvatno upravljanje i gotovo nepostojeća evidencija o ulovu svake… više »

Globalno zatopljenje
PANIKA?!

Globalno zagrijavanje se ubrzava

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Prosječna globalna temperatura vjerojatno će premašiti zadani cilj od ograničenja porasta do 1,5 stupnja Celzija u odnosu na predindustrijsko razdoblje u barem jednoj od idućih pet… više »

OZBILJNO?

Australija je najgori izvoznik zagađenja CO2

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Između 2018. i 2019. australski izvoz fosilnih goriva porastao je 4,4 posto, pokazuje izvješće pod naslovom "Klimatska tranzicija". U 2019. emisija štetnih plinova iz… više »

FOSILI

Trebaju nam čiste energije

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Guterres je govorio na virtualnom summitu o prijelazu na čistu energiju na kojem su sudjelovali predstavnici 40 zemalja koje predstavljaju 80 posto korištenja energije i emisija… više »

LOŠE...

Ugroženo 76 posto proizvodnje hrane u Europi

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Sud je proučio učinkovitost mjera Europske komisije (EK), objedinjenih u Inicijativi EU-a za oprašivače u cilju zaštitite pčela, osa, leptira i drugih kukaca, i zaključio da… više »

UPS!

Hoće li permafrost dovesti novu pandemiju?

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Znanstvenici upozoravaju na uznemirujuće pojave na Arktiku. U posljednja dva tjedna temperature su u Sibiru zbog nezapamćenog toplinskog vala dosegnule rekordnih 38 Celzijevih stupnjeva te su… više »

skrolaj na vrh