Ekosfera
EH, DA...

Nuklearna energija je prespora i preskupa da bi spasila klimu

objavljeno prije 24 dana i 20 sati

Nuklearna energija gubi prednost pred obnovljivim izvorima energije kako u pogledu troškova, tako i po pitanju kapaciteta, jer se njeni reaktori smatraju sporijim i sve manje… više »

EHHH...

New York u znaku zaštite klime

objavljeno prije 26 dana i 2 sata

Američki predsjednik Donald Trump je za samo dvije i pol godine poništio na desetine propisa iz područja zaštite životne sredine i povukao potpis Washingtona s Pariškog… više »

WTF?!

Ozonska rupa nad Antarktikom najmanja i najčudnija do sada

objavljeno prije 26 dana i 21 sat

Ozonska rupa koja se svake godine otvara iznad Antarktike na putu je da postane najmanja u posljednja tri desetljeća, kažu znanstvenici. No ono što im definitivno nije jasno je čudan… više »

PROJEKT

Polarstern isplovio prema Arktiku

objavljeno prije 27 dana i 2 sata

Počela je najveća znanstvena ekspedicija na Arktiku svih vremena, nakon što je njemački istraživački brod Polarstern isplovio prema sjeveru gdje će se fiksirati u zaleđenom moru i… više »

EHHH...

Zaštita klime nakon 30 godina zimskog sna

objavljeno prije 27 dana i 17 sati

Svjetlo super-jakih svjetiljki sije nesmiljenom jačinom i do 10.000 puta snažnije od sunčevog svjetla koje pada na zemlju. Stvaraju se temperature i do 3.000 stupnjeva koje čelične ploče… više »

TRAGIČNO

Zaštita klime u Njemačkoj: premalo, predifuzno i prekasno

objavljeno prije 27 dana i 22 sata

Da je naša planeta osnova života na Zemlji i da nemamo nikakvu rezervu - to je  raniji slogan eko-aktivista. Danas je to nešto o čemu pjevaju i ptice na grani - tisuću… više »

LUDOM RADOVANJE?

Bezos obećao ugljičnu neutralnost do 2040.

objavljeno prije 28 dana i 22 sata

Jeff Bezos obećao je postizanje ugljične neutralnosti do 2040. i pozvao druge tvrtke da pokušaju ostvariti ciljeve iz Pariškog klimatskog sporazuma deset godina prije nego… više »

FINANCIJE

Njemački klimatski paket: A tko će to platiti?

objavljeno prije 29 dana i 2 sata

Hoće li Njemačka do 2030. godine ispuniti svoje ciljeve glede zaštite klime. Hoće li ispuniti svoj udio u Pariškom sporazumu o klimatskim promjenama? Ciljevi za 2020. godinu… više »

STRAŠNO!!

Palmino ulje odgovorno za gubitak šuma na Borneu

objavljeno prije 29 dana i 20 sati

Proizvodnja palmina ulja krivac je za najmanje 39 posto gubitka šuma i bioraznolikog bogatstva otoka Bornea od 2000. do 2018., pokazuju podaci iz istraživanja provedenog u Indoneziji.… više »

KATASTROFA

Pčele sve više nestaju zbog pesticida

objavljeno prije 1 mjesec

Pčele oprašuju 60 posto opskrbe hranom, a kad bi nestale, došlo bi do ekonomske i prehrambene katastrofe, tvrdi Kenneth Eade, autor knjige "Bless the Bees: The Pending… više »

DOĐITE

Globalni prosvjed za klimu u petak

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Inicijativa mladih "Fridays For Future Croatia" poziva Vas da najavite i medijski popratite Globalni prosvjed za klimu koji će se održati u petak, 20. rujna, u 18h na… više »

BRAVO

Bojanje odjeće može biti ekološki prihvatljivo

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Znanstvenici su razvili novi proces bojanja odjeće koji bi mogao imati mnoge koristi za okoliš. Tajna leži u jednoj bakteriji, piše BBC. Za bojanje jednog kilograma pamuka… više »

LOŠE...

Klimatski najzahtjevnija godina još nije gotova

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Oko sedam milijuna ljudi moralo je pobjeći iz svojih domova zbog ekstremnih vremenskih prilika u prvoj polovici 2019. čime je ta godina postala jednom od najpogubnijih od kada se bilježi… više »

KAMPANJA

Čarli za zivotinje

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Nakon komunalnih poduzeća u Varaždinu i Virovitici koja su na svoja vozila postavila vizual s porukom o važnosti udomljavanja, udruga Prijatelji životinja pozdravlja inicijativu vodećeg… više »

ODLIČNO

Ekološka poljoprivreda raste u Hrvatskoj

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Hrvatska je u samom vrhu Europske unije po rastu ekološke poljoprivredne proizvodnje, ali i dalje zaostaje po potrošnji ekološke hrane koja je u EU-u tri puta veća nego u… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh