Ekosfera
WOW!

Pauci ispleli mrežu dužu od kilometra

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Pauci nas ponekad užasavaju - ne samo arahnofobe, već i običnu ekipu koja će na pauka odmahnuti rukom, a kad naleti na veliku mrežu također... no ovu sigurno ne biste željeli vidjeti uživo.… više »

KLIMATSKE PROMJENE

Švicarski ledenjaci se smanjuju

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Godina 2018. može se nazvati godinom klimatskih ekstrema za švicarske ledenjake, koji su unatoč zimi s vrlo obilnim snježnim padalinama izgubili čak 2,5 posto volumena uslijed visokih… više »

BRAVO

Počeo projekt uklanjanja plastike u Pacifiku

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Ocean Cleanup, prvi plutajući sustav za čišćenje svjetskih mora i oceana od plastike koji je osmislio nizozemski student hrvatskog podrijetla Bojan Šlat postavljen je u Tihom… više »

UPOZORENJE

Kitovi na Trgu bana Jelačića

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

U centru Zagreba, tik do spomenika bana Josipa Jelačića, uočena su dva primjerka golemog morskog sisavca. Dojava o kitovima stiže iz Greenpeacea, a riječ je o majci i mladunčetu koji su,… više »

TUŽNO

Klimatske promjene ugrožavaju mediteranske bisere

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Klimatske promjene i posljedičan rast razine mora dovodi u još veću opasnost prave arhitektonske bisere - Venecija, bazilika u Akvileji, Tir ili Efez, mjesta na Mediteranu s popisa… više »

WWF

Povodom svjetskog dana hrane WWF upozorava: nestane li ribe, nestat će i ljudi

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Povodom današnjeg Svjetskog dana hrane, WWF upozorava na dramatičan utjecaj praznih mora i oceana na ljude diljem svijeta. Trenutno, 33 posto ribljih stokova prekomjerno se izlovljava,… više »

AKCIJA

Nova poznata lica u kampanji "Ili žmiriš ili si za kastraciju"

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Iako je sada već više od 100 općina i gradova propisalo trajnu sterilizaciju kao način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka na svojem području i prepoznalo tu mogućnost kao jedini… više »

Plastični otpad
EHHH...

Tri najveća proizvođača plastičnog otpada

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Coca-Cola, PepsiCo i Nestle najveći su proizvođači pića, ali i plastičnog otpada u svijetu, navodi se u izvješću Greenpeacea. U suradnji s pokretom Break Free From Plastic, Greenpeace… više »

KLIMATSKE PROMJENE

Rastuće razine mora ugrožavaju otočne projekte

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Dok se Hong Kong oporavlja od jednog od najsnažnijih tajfuna zadnjih desetljeća kontroverzni plan izgradnje ogromnog umjetnog otoka kritiziraju znanstvenici i organizacije za zaštitu… više »

DOĐITE

Dr. Will Tuttle u Zagrebu i Splitu

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Dr. Will Tuttle, priznati američki spisatelj, inspirativni govornik, edukator, pijanist, skladatelj i autor knjige Hrana za mir (World Peace Diet), objavljene na 16 jezika, uključujući i… više »

MA DA?

Vjetroelektrane su također čimbenik klimatskih promjena

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Vjetroelektrane, jedina alternativa fosilnim gorivima koja je stvarno zaživjela, ipak pridonose klimatskim promjenama zbog načina na koji preraspoređuju toplinu i vlagu u atmosferi, prema… više »

ODSTREL

Krvava basna za milijun kuna

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Milijun kuna dodijelilo je Ministarstvo poljoprivrede lovcima prošli tjedan, e da se intenzivnije posvete izlovu lisice i čaglja diljem Hrvatske. Potonja zvijer, srodnik šakala… više »

SJETITE SE

Danas je Međunarodni dan zaštite životinja

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Međunarodni dan zaštite životinja obilježava se svake godine 4. listopada s naglaskom na jedinstven odnos ljudi i životinja i važnost životinja u našem životu. Prvi je put taj… više »

AKCIJA

Akcija "Boranka": Greenpeace o požarima i klimatskim promjenama

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Ovu subotu, 29.rujna započinje prva u nizu akcija pošumljavanja u sklopu najveće volonterske akcije pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije nazvane „Boranka".… više »

TUŽNO

Antarktika ponovno na udaru klimatskih promjena

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Bujna zelena mahovina istočne Antarktike, koja izlazi iz leda tijekom kratke sezone rasta svakog antarktičkog ljeta, podlegla je klimatskim promjenama, pokazala je studija. U studiji, čiji su… više »

skrolaj na vrh