Ekosfera
EHHH...

Španjolska, turizam i promjena klime

objavljeno prije 2 mjeseca

Za Nicolasa Sterna nema dvojbe: „Ako temperatura poraste iznad granice onoga što je zacrtano Pariškim dogovorom onda se veliki dijelovi Španjolske pretvaraju u… više »

MLJAC

Degustacija veganskih burgera u centru Zagreba

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Subota 22. lipnja 2019., praznik, sunčan dan, bio je idealan za roštiljanje, i to u središtu grada Zagreba. Cvjetnim trgom od 11 sati širio se primamljiv miris veganskog… više »

COOL

U središtu Zagreba veganski burger koji krvari

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Subota 22. lipnja 2019., praznik, sunčan dan, idealan je za roštiljanje, i to u središtu grada Zagreba. Cvjetnim trgom od 11 sati širit će se primamljiv miris veganskog… više »

MA DA?

Kinezi su uživali u kanabisu još pred 2500 godina

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Istražujući drevno groblje u planinama Pamir na zapadu Kine znanstvenici su pronašli dosad najstarije dokaze da se kanabis zbog svojih psihoaktivnih svojstava uživao prije 2500 godina,… više »

WWF

UNESCO dao zeleno svjetlo za austrijski rezervat biosfere na Muri

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Vrijedni riječni krajolik Mure, koji se proteže na 13.000 ha u Austriji, službeno je proglašen rezervatom biosfere od strane UNESCO-a te tom prilikom WWF Adria čestita na iznimnom… više »

GROZNO

Biljke nestaju dvostruko brže od životinja

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Gotovo 600 vrsta biljaka nestalo je iz divljine u posljednjih 250 godina, pokazala su istraživanja znanstvenika koji su analizirali populaciju od 330.000 vrsta biljaka iz cijelog svijeta. Oni… više »

BAREM NEŠTO

G20 smanjuje zagađenje plastikom?

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Zemlje G20 su se u nedjelju u Japanu uspjele dogovoriti o smanjenju onečišćenja mora plastikom, a razgovarale su i o napadu na naftne tankere u Omanskom zaljevu. Po tom dogovoru,… više »

STRAŠNO!!

Koliko Bitcoin ugrožava prirodu?

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Bitcoin je odgovoran za proizvodnju više ugljičnog dioksida (CO2) od cijelog Jordana na godišnjoj razini, pokazalo je u srijedu objavljeno istraživanje njemačkih znanstvenika.… više »

AKCIJA

U središtu Zagreba, udruge i psi poručuju: Ljubav se ne kupuje

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Ljubav se ne može kupiti - poručuju udruge za zaštitu životinja koje već godinama zbrinjavaju napuštene životinje i koje su se u to nebrojeno puta uvjerile. 15. 6. 2019. na… više »

WWF

Tjedno pojedemo jednu kreditnu karticu

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Nedavno provedeno istraživanje pokazuje veliku mogućnost da tjedno u svoj organizam unosimo prosječno pet grama plastike, što je proporcionalno količini plastike u jednoj kreditnoj… više »

GROZNO

Koliko mikroplastike unosimo u organizam?

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Prosječna osoba godišnje konzumira najmanje 50.000 mikroplastičnih čestica, a još toliko ih udahne, rezultati su prve studije o unosu plastičnog otpada u ljudski organizam,… više »

LOŠE...

Oceani rastu prebrzo...

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Oceani prekrivaju dvije trećine planeta i presudni su za život na Zemlji, a kao ekološka tema spominju se tek u raspravama o onečišćenju plastikom, no znanstvenici upozoravaju… više »

ZAŠTITIMO IH

Danas je Svjetski dan oceana

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Ususret Svjetskom danu oceana 8. lipnja, organizacija Green Sail iz Splita na otoku Braču snimila je video o problemu mikroplastike u Jadranskom moru, u suradnji s višestrukim… više »

WWF

Neučinkovit sustav gospodarenja plastičnim otpadom pogađa gospodarstvo Mediterana

objavljeno prije 2 mjeseca i 16 dana

Neuspješno gospodarenje plastičnim otpadom značajno pridonosi rekordnoj razini plastičnog onečišćenja u Sredozemnom moru. Prema novom izvješću svjetske organizacije za… više »

BRAVO

Sredozemna medvjedica u Puli izranja iz našeg odbačenog smeća

objavljeno prije 2 mjeseca i 17 dana

Deveto izdanje Dana društvene odgovornosti obilježeno 6. lipnja 2019. prati nedavno objavljenu poslovnu strategiju održivosti i odgovornosti 2030. kompanije Pernod Ricard pod nazivom… više »

skrolaj na vrh