Biznis
OPA!

HONOR se priprema za izlazak na burzu

objavljeno prije 9 mjeseci i 28 dana

Globalni tehnološki brend HONOR, otkako posljednje 3 godine samostalno posluje, ostvario je brzi rast poslovanja. Uz kontinuirano unaprjeđenje korporativnog upravljanja i menadžmenta,… više »

SVAKA ČAST!

HONOR je jedini brend koji je ostvario pozitivan rast u Europi

objavljeno prije 9 mjeseci i 28 dana

U razdoblju koje je obilježeno značajnim izazovima u industriji pametnih telefona, HONOR je uspio ostvariti značajan rast u Europi. Prema izvješću Counterpoint Researcha, ovaj se… više »

NAPOKON

Europski parlament izglasao je pravo na popravak

objavljeno prije 10 mjeseci

Procjenjuje se da potrošači gube oko dvanaest milijardi eura svake godine jer biraju nove proizvode umjesto da svoje stare daju na popravak. A nastali otpad također je veliki problem.… više »

HMMM...

Zajednička regulacija umjetne inteligencije

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

Francuska, Njemačka i Italija postigle su dogovor o zajedničkoj regulaciji umjetne inteligencije (AI), pokazuje zajednički dokument u posjedu Reutersa, za koji se očekuje da će ubrzati… više »

STVARNO?

Huawei dodatno jača podršku zelenoj i digitalnoj tranziciji Europe

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

Huawei je završio svoj godišnji flagship događaj HUAWEI CONNECT 2023 u Parizu. Tisuće gostiju, uključujući predstavnike industrije, tehničke stručnjake i partnere iz cijelog… više »

MDA..

Loša plaća, teški uvjeti rada

objavljeno prije 10 mjeseci i 5 dana

Za otprilike dva tjedna sve opet kreće po starom. Trgovci će šarenim ponudama i (navodno) povoljnim artiklima pokušati privući kupce. Takozvani „Cyber-Week" je uvod u… više »

ANALIZA

Kako će trenutni sukobi na Bliskom Istoku utjecati na tržište

objavljeno prije 10 mjeseci i 5 dana

U učestalo promjenjivom svijetu globalne geopolitike, financijska se tržišta pokazuju nevjerojatno otpornim na turbulencije. No, tijekom posljednjih četrdesetak godina, burze su… više »

ODLIČNO!

Inicijativa Nestlé Needs Youth za podršku mladima slavi deset godina uspjeha

objavljeno prije 10 mjeseci i 6 dana

Najveća prehrambena kompanija na svijetu 14. studenog je obilježila deset uspješnih godina postojanja inicijative čiji je cilj doprinijeti poboljšanju zapošljivosti i… više »

OPREZNO...

Zapadni Balkan ranjiv na kibernetičke napade

objavljeno prije 10 mjeseci i 9 dana

U srpnju 2022. sve službene stranice javne uprave u Albaniji kao i stranice albanske vlade danima su bile nedostupne. Nekoliko dana kasnije slično se dogodilo i u Crnoj Gori.Napada je… više »

GIG

Gig ekonomija - sadašnjost i budućnost

objavljeno prije 10 mjeseci i 10 dana

Tko su sve sudionici u gig ekonomiji i koji su trendovi u tom segmentu tržišta rada, kako je sada reguliran rad platformi, a kako će biti od 1. siječnja 2024. te koji je model… više »

BRAVO

U ZICER-u predstavljen CroCube

objavljeno prije 10 mjeseci i 11 dana

CroCube, prvi satelit sastavljen i registriran u Hrvatskoj svečano je u petak predstavljen u Zagrebačkom inovacijskom centru - ZICER-u. Satelit je predstavljen u društvu Hrvoja… više »

DA?

EU i Ukrajina: veliko obećanje

objavljeno prije 10 mjeseci i 12 dana

Europska komisija dala je jednoj „vrlo velikoj zemlji istočne Europe jedno vrlo veliko obećanje - obećanje da će možda u skorije vrijeme postati članica EU-a", komentira njemački… više »

STVARNO?

Volja za proširenjem je tu

objavljeno prije 10 mjeseci i 16 dana

"Teoretski, uvjeti za proširenje ne mogu biti povoljniji. A sada imamo i novac u rukama", izjavila je von Cramon, podsjećajući da je predsjednica Europske komisije, Ursula von der… više »

EVO IH!

Nova generacija ZICER-ovih startup akceleratora

objavljeno prije 10 mjeseci i 20 dana

Vodeći hrvatski startup hub ZICER danas je predstavio timove osmog ciklusa akceleracijskog programa Startup Factory i prve generacije Global Growth programa. Za razvoj najboljih startupova… više »

BIZNIS

Treća sezona Uplift akademije

objavljeno prije 10 mjeseci i 21 dan

U prve dvije sezone Uplift akademije 72 poduzetnika iz cijele Hrvatske dobilo je priliku stjecati znanja i vještine pomoću kojih mogu unaprijediti svoje poslovanje, a od 6. studenog,… više »

skrolaj na vrh