« Biznis
objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana
EVO IH!

Nova generacija ZICER-ovih startup akceleratora

Oni razvijaju rješenja iz područja robotike, kibernetičke sigurnosti, medicine i energetike, a znaju i kako olakšati učenje i pripremu obroka

ZICER
ZICER (Arhiva)
Više o

ZICER

,

startup akcelerator

Vodeći hrvatski startup hub ZICER danas je predstavio timove osmog ciklusa akceleracijskog programa Startup Factory i prve generacije Global Growth programa. Za razvoj najboljih startupova koji sudjeluju u ovim programima Grad Zagreb je osigurao 150.000 eura.

Prijave za ulazak u programe trajale su od 1. kolovoza do 1. listopada 2023. godine nakon čega je uslijedio selekcijski proces koji uključuje evaluaciju prijavnog obrasca od strane Povjerenstva za evaluaciju prijava i intervjue s Povjerenstvom za intervju. U Startup Factory odabrano je 14 timova, a u Global Growth 6 startupova.

Startup Factory tehnološki orijentiranim timovima i mladim startupovima omogućit će ubrzan razvoj te pomoći u validaciji, izlasku na tržište te pristupanju prvim kupcima i ulagačima. Program je intenzivan i natjecateljskog je karaktera. Svi izabrani sudionici dobit će vrijedna znanja kroz intenzivan raspored bootcampova sastavljenih od radionica, predavanja i mentoriranja. Program završava 19. prosinca 2023. demo dayom na startup konferenciji Zagreb Connect. Tada će stručni žiri od svih sudionika odabrati tri najbolja tima ili startupa koji će osvojiti sredstva iz novčanog fonda od 30.000 eura (1. mjesto 15.000 eura, 2. mjesto 10.000 eura i 3. mjesto 5.000 eura). Također, pobjednici će dobiti i in-kind potporu u iznosu od 3.600 eura (po timu/startupu) tj. ukupno 10.800 eura za korištenje usluga ZICER-a (ured s uključenim troškovima režija, edukacije, pozivnice na meetupove i ostale događaje, mentorstvo itd.) u trajanju od godine dana. Nakon završetka Startup Factory programa, sudionici će imati uvježban pitch, napisan pitch deck, razvijen poslovni plan i unaprijeđen prototip/MVP.

Global Growth je novi program akceleracije za startupove do pet godina starosti koji imaju namjeru izlaska na definirano međunarodno tržište. Ukupni iznos novčanog fonda za ovaj program je 120.000 eura što će se ravnomjerno dodijeliti izabranim startupovima. Uz financijsku podršku startupovi će dobiti masterclass edukacije, mentorsku i promocijsku podršku.

U ZICER-u je danas predstavljeno 20 odabranih timova i startupova koji sada kreću s intenzivnim razvojem svojih tehnoloških ideja i proizvoda.

„Nova generacija inovativnih tehnoloških startupova danas je u ZICER-u predstavila zanimljiva rješenja koja uz primjenu dostignuća iz područja robotike i umjetne inteligencije imaju potencijal riješiti izazove kibernetičke sigurnosti, zdravlja, energetike, obrazovanja i širokog spektra ostalih područja. Uz predani rad, ustrajnost i znanja koja će steći u ZICER-u, predstavljeni projekti imaju potencijal postati tehnološki napredni proizvodi koji će unaprijediti kvalitetu života ljudi, a ujedno i ostvariti gospodarsku održivost. Iz proračuna Grada Zagreba za njihov smo razvoj osigurali 150.000 eura bespovratnih sredstava koje će ovi perspektivni Startup Factory timovi usmjeriti u konverziju svojih ideja u održive projekte, a Global Growth startupovi za svoj izlazak i pozicioniranje na globalnom tržištu." - istaknula je dr. sc. Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba čestitajući odabranim sudionicima ZICER-ovih akceleracijskih programa i poželjevši im sreću u budućem radu.

„Naše akceleracijske aktivnosti usmjerene razvoju startupova u najranijoj fazi ove godine obogaćujemo sasvim novim Global Growth programom. Pred nama je osam tjedana intenzivnih aktivnosti. Startup Factory ćemo provoditi kroz pet tematskih bootcampova, a Global Growth kroz masterclass programe. Pripremili smo dinamičan raspored radionica i predavanja koje će voditi etablirani međunarodni stručnjaci, a koji nam ove godine dolaze iz različitih dijelova svijeta - od Amerike, preko središnje Europe pa sve do Izraela. Svake godine naša je mentorska mreža sve jača na što smo posebno ponosni. Uz kontinuirano usmjeravanje naših stručnjaka iz ZICER-a odabranim će startupovima put do uspjeha sigurno biti lakši. Svih 20 timova pripremamo za novo javno predstavljanje 19. prosinca na desetoj konferenciji Zagreb Connect čije jubilarno izdanje fokus stavlja na temu izazova međunarodnog uspjeha." - naglašava Frane Šesnić, direktor ZICER-a i inicijator programa Startup Factory i Global Growth.

01.11.2023. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh