« Biznis
objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana
STVARNO?

Huawei dodatno jača podršku zelenoj i digitalnoj tranziciji Europe

Kada je sve povezano, cloud je pokretač iza algoritama i masivnih računalnih resursa potrebnih da industrije postanu pametne

Huawei radi dobre stvari
Huawei radi dobre stvari (Huawei)
Više o

Huawei

,

zelena tranzicija

,

digitalna transformacija

Huawei je završio svoj godišnji flagship događaj HUAWEI CONNECT 2023 u Parizu. Tisuće gostiju, uključujući predstavnike industrije, tehničke stručnjake i partnere iz cijelog svijeta, okupili su se kako bi istražili na koji način tehnologija može pomoći ubrzanju zelene i digitalne tranzicije Europske unije.

"Europa postiže nevjerojatan napredak u digitalnoj transformaciji i predvodi globalnu tranziciju prema zelenijoj budućnosti," izjavio je Ken Hu, rotirajući predsjednik Huaweija, u svojem uvodnom govoru i dodao: "Huawei već više od 20 godina surađuje rame uz rame s našim europskim klijentima i partnerima. Postigli smo značajan napredak povezujući ljude, osnažujući poslovanja i gradeći digitalni ekosustav Europe. U budućnosti ćemo nastaviti jačati našu podršku digitalnoj transformaciji u Europi, kao i lokalnoj inovaciji, održivosti i kibernetičkoj sigurnosti."

Jim Lu, Huaweijev viši potpredsjednik i predsjednik regije Europa, u svom je govoru predstavio četiri stupa kako bolje podržati europsku dvostruku tranziciju. "Huawei je spreman i voljan surađivati s partnerima kako bi pružio bolje proizvode i rješenja kupcima. Nastavit ćemo raditi svoj dio kako bismo podržali zelenu i digitalnu tranziciju Europe", rekao je Lu.

Povezivanje svega i mjerljivost svih odluka

Povezivanje svega s visoko-brzim mrežama ključno je za digitalnu transformaciju. Ovo je posebno istinito u industrijskim postavkama, gdje visokoučinkovite mreže podržavaju realno vrijeme prijenosa, analize i obrade masivnih količina podataka. Huawei pruža mrežna rješenja koja su otporna, inteligentna i bez gubitaka, podržavajući ultra-širokopojasne veze za različite industrijske scenarije.

Huawei je surađivao s partnerima kako bi pomogao u izgradnji Intermodalnog terminala East-West Gate (EWG) u Mađarskoj, prvom logističkom terminalu u Europi kojeg pokreće 5G tehnologa. S ultra-velikom propusnošću, ultra-niskom latencijom i visokom pouzdanošću, 5G omogućuje potpuno automatizirane i daljinski kontrolirane dizalice za pametnu željezničku logistiku. Terminal je mnogo sigurniji, pruža bolje radne uvjete i radi 20% učinkovitije.

Kada je sve povezano, cloud je pokretač iza algoritama i masivnih računalnih resursa potrebnih da industrije postanu pametne. "Huawei Cloud će nastaviti ulagati u Europu, stvarajući novu vrijednost za naše klijente i partnere u regiji", izjavio je Lu. "Sada, s rješenjima i u Irskoj i u Turskoj, Huawei Cloud je među najbrže rastućim glavnim pružateljima usluga clouda na svijetu."

Pomaganje Europi u unapređenju zelenih inicijativa

"Europa je globalni lider u prijelazu prema čistoj, zelenoj energiji", rekao je Lu. "Već godinama radimo na integraciji digitalnih i elektroenergetskih tehnologija kako bismo povećali proizvodnju čiste energije i potaknuli digitalizaciju energetskih sustava. Do danas je Huawei pomogao generirati 228 milijardi kilovat sati zelene električne energije u Europi, smanjujući emisije ugljika za 102 milijuna tona, dok istovremeno stvara desetke tisuća visokovrijednih radnih mjesta."

U Europi, za Europu: Pouzdan partner u zelenom i digitalnom prijelazu Europe

"Europa je jedna od strateški najvažnijih regija za Huawei u smislu naših globalnih operacija. Huawei će nastaviti biti usmjeren prema korisnicima, stvarati vrijednost za klijente i partnere, jačati inovativnu suradnju s europskim partnerima, pomoći u razvijanju lokalnih digitalnih i zelenih talenata, te dalje povećavati naše ulaganje u istraživanje i razvoj u Europi. Radujemo se doprinosu ubrzanja zelene i digitalne tranzicije Europe," zaključio je Lu te pozvao na otvoreno, pravedno i inkluzivno okruženje za inovacije koje je ključno za društveni razvoj.

19.11.2023. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh