Znanost
WOW!

Prva Britanka u svemiru tvrdi da izvanzemaljci postoje

objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana

Izvanzemaljci postoje i moguće je da su već među nama na Zemlji, smatra dr. Helen Sharman, prva britanska astronautkinja. Ona je za časopis Observer rekla da negdje u svemiru sigurno ima… više »

COOL

Plašt nevidljivosti postaje stvarnost

objavljeno prije 2 mjeseca i 24 dana

Kanadska tvrtka koja proizvodi vojne uniforme kreirala je savitljivi materijal koji može učiniti ljude i predmete nevidljivim, a predviđa da bi praktičnu primjenu mogao imati kroz godinu… više »

BRAVO

Šest velikih znanstvenih otkrića prošlog desetljeća

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Od otkrića elemenata koji čine osnovu života na Marsu do velikih uspjeha u uređivanju gena i uspona umjetne inteligencije, prenosimo šest velikih znanstvenih otkrića koja su oblikovala… više »

COOL

Hrvatska dobila zvijezdu i egzoplanet - Stribora i Veles

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Hrvatska je ostavila trag u beskraju svemira. U sklopu obilježavanja 100. obljetnice Međunarodnog astronomskog saveza - u više od 110 zemalja objavljeni su natječaji kako bi dosad… više »

WOW!

Otkrivena palača Maja u istočnom Meksiku

objavljeno prije 3 mjeseca

Arheolozi su otkrili veliku palaču u gradu Kulubi blizu Cancuna na istoku Meksika, koju su vjerojatno koristili pripadnici bogatijih Maja prije više od 1000 godina, kazali su meksički… više »

BRAVO

Christina Koch srušila rekord u boravku žene u svemiru

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

Američka astronautkinja Christina Koch u subotu je nadmašila rekord i postala astronautkinja koja je najdulje, 289 dana, u kontinuitetu boravila u svemiru, priopćila je NASA.… više »

NASA

Mars rover 2020 tražit će život na Crvenom planetu

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

NASA se približava dovršetku svog robotskog rovera koji će iduće godine tražiti dokaze o životu na Marsu i postaviti temelje za misiju slanja ljudi u duboki svemir. Američka svemirska… više »

Zaboravite puste priče / Pixabay
STVARNO?

Kinezi su najinventivniji

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Gotovo polovina globalnih zahtjeva za registracijom patenata u 2018. podnesena je u Kini, a dominirala su područja telekomunikacija i računalnih tehnologija, objavila je u srijedu UN-ova… više »

BRAVO

Etiopija lansirala satelit

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

Dok je u Hrvatskoj glavna tema "đe s' bio '91." i je li netko u obitelji bio ustaša ili partizan, zemlje Trećeg svijeta ubrzano koračaju prema svemirskoj eri. Etiopija je u petak… više »

OTKRIĆE

Homo erectus izumro je pred 100 tisuća godina

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

Posljednji Homo erectusi izumrli su prije nekih 110.000 godina na otoku Javi u Indoneziji, pokazuje studija objavljena nedavno u časopisu Nature. "Prvi put smo sigurno utvrdili kada… više »

PROBLEMI?

Boeing vraća Starliner na Zemlju

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

Nova Boeingova svemirska kapsula Starliner bit će vraćena na Zemlju u roku od 48 sati i neće izvršiti svoju misiju pristajanja na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS), objavio… više »

FORA

Najstarija fosilizirana stabla otkirvena u napuštenom kamenolomu u New Yorku

objavljeno prije 3 mjeseca i 10 dana

Fosilizirana stabla stara 386 milijuna godina pronađena su u napuštenom kamenolomu u New Yorku, a znanstvenici tvrde da je riječ o najstarijim fosilima prvobitnih šuma. Vjeruju… više »

WOW!

Pronađena najveća olupina rimskog broda

objavljeno prije 3 mjeseca i 12 dana

Znanstvenici su otkrili drevni rimski brod koji je potonuo blizu zapadne obale Grčke prije otprilike dvije tisuće godina i smatra se najvećom dosad pronađenom olupinom u istočnom Sredozemlju.… više »

WOW!

Pronađeno granitno poprsje Ramzesa II

objavljeno prije 3 mjeseca i 17 dana

Egipatski arheolozi otkrili su "jedinstveno" kraljevsko poprsje Ramzesa II od crvenog granita južno od Kaira, objavilo je ministarstvo za starine u srijedu. Poprsje je otkriveno na privatnoj… više »

WOW!

Najstariji pećinski prikaz lova otkriven u Indoneziji

objavljeno prije 3 mjeseca i 18 dana

Arheološki tim u Indoneziji otkrio je pretpovijesni pećinski prikaz scene lova star najmanje 43.900 godina što znači da bi to moglo biti najstarije djelo na svijetu koje… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh