« Znanost
objavljeno prije 10 mjeseci i 10 dana
OCEANGATA

OceanGate - podmornice koju traži cijeli svijet

Kad izumitelj odluči poslati svoj izum na put, obično ode sam ili s još nekim frendom - ovoga puta tu su čak četvorica koji sigurno ne žele umrijeti...

U velikim su problemima
U velikim su problemima (Arhiva)
Više o

podmornica HMS ‘Superb’

,

Titanic

,

Oceangate

OceanGate je američka tvrtka koja se bavi istraživanjem i razvojem podmornica namijenjenih za znanstvena istraživanja podvodnih dubina. Njihova podmornica nazvana "Cyclops 2" bila je dizajnirana za dubinska istraživanja do 4.000 metara. 

No, nakon zarona došlo je do problema i trenutna situacija je sve samo ne bajna - ne zna se gdje je, procjene kisika su između 30 i 40 sati, a petorica u podmornici sigurno nisu sretni što su krenuli u dobine.

Trenutno ih traži cijeli svijet, tj. svi koji mogu pomoći - od vojske do privatnih firmi koje se bave ronjenjem u velikim dubinama, avioni, helikopteri, brodovi... za sada možemo reći da je potvrđeno da je poslan SOS iz podmornice, a jednako tako se čulo i ritmičko lupanje koje bi moglo značiti da su još živi i da pokušavaju navesti spasioce na svoje mjesto.

Kako se sve to događa u dubinama, sve treba uzeti sa zrnom soli i nade, jer i dalje nema jasnih znakova da je mala podmornica pronađena.

Što reći -  nadamo se da će naći svu petoricu živih i zdravih...

21.06.2023. 16:02:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh