Život
NADA ZA OBOLJELE

Dvomjesečna niskokalorična dijeta može izliječiti dijabetes

objavljeno prije 13 godina

Dijabetes tipa 2 jedna je od najčešćih bolesti modernog čovjeka i procjenjuje se da trenutno u svijetu od nje boluje više od 200 milijuna ljudi. Najnovije istraživanje provedeno… više »

MUKE PO LETENJU

Muškarac tuži aviokompaniju jer mu se zaposlenik pomokrio u prtljagu

objavljeno prije 13 godina

Svim redovitim putnicima avionom sigurno se barem jednom dogodilo da im je aviokompanija zametnula prtljagu ili da je s njom nastao nekakav neočekivani problem. S druge strane, ovakvu… više »

LOVE & MONEY

Velika većina žena ne bi se udala za muškarca koji je nezaposlen

objavljeno prije 13 godina

Biste li se udali za nekoga tko je nezaposlen? A u situaciji da ste i sami nezaposleni? Ukoliko ste odgovorili negativno na ova dva pitanja, znajte da niste jedini. 75% žena misli jednako… više »

ORWELLOVA 1984.

Zbogom anonimnosti na Internetu - Danci uvode osobne kodove

objavljeno prije 13 godina

Danska policija predložila je zabranu bilo kakvog anonimnog pristupa Internetu u toj zemlji, a sve pod službenom parolom borbe protiv terorizma. Po tom prijedlogu, pružatelji internetskih… više »

HAKIRAJ OVO!

Ukrajinska tajna služba prekinula međunarodni hakerski lanac

objavljeno prije 13 godina

Međunarodni hakerski lanac koji se ubacivao u mreže stranih banaka i na taj način ukrao preko 72 milijuna dolara prekinut je akcijom ukrajinske državne službe sigurnosti (SBU), javlja Hina.… više »

MENTALNO ZDRAVLJE

Stres i grad - život u velikim naseljima može biti prava muka

objavljeno prije 13 godina

Automobili i sirene, autobusi, djeca školske dobi, usporeni turisti, nervozni umirovljenici... Život u gradu katkada zaista zna biti stresan. Znanstveni dokaz za to postoji u obliku… više »

ZAJEDNO SMO JAČI

Muškarci bi trebali u mirovinu poslije žena

objavljeno prije 13 godina

Oženjeni muškarci ne bi trebali ići u mirovinu prije vlastitih supruga jer u suprotnom ne bi bilo nikoga kod kuće tko bi se brinuo za njih, stoji u zaključku studije provedeno pri… više »

ISTRAŽIVANJE

Seksting - žene češće varaju preko poruka nego muškarci

objavljeno prije 13 godina

Žene su sklonije slanju svojih golišavih fotografija i seksi poruka od muškaraca, otkriva novo istraživanje provedeno u SAD-u. Diane Kholos Wysocki sa Sveučilišta u… više »

SOLARIJ VS SUNCE

Postoji li zdravo sunčanje?

objavljeno prije 13 godina

Sunce je u antičko doba bilo poznato kao prirodan lijek. Sa Suncem kao izvorom zdravlja u novije vrijeme su se najviše bavili danski liječnik Niels Ryberg Finsen, koji je 1903. dobio… više »

DILEMA

Eksperimenti na životinjama - je li vrijeme da prestanemo s tim

objavljeno prije 13 godina

Giuseppe Remuzzi, direktor Znanstvenog instituta Mario Negri iz Bergama u Italiji, jednom je prigodom naveo u priopćenju LAV-a (Lega antivivisezione, Liga protiv vivisekcije ili seciranja… više »

KORISNIKA NA SVE STRANE

Google došao do svoje prve milijarde

objavljeno prije 13 godina

Američka internetska tvrtka Google u svibnju je prvi put imala više od milijardu pojedinačnih korisnika u svijetu, po podacima objavljenima u utorak. Sa 1,009 milijarda korisnika… više »

POGLED U DALJINU

Koliko je daleko horizont

objavljeno prije 13 godina

Kad je dan vedar i sunčan možemo vidjeti kilometrima u daljinu. Osobi visine 1,80 metara u takvim je okolnostima obzor ili horizont udaljen pet kilometara. Geometrija je u tom smislu vrlo… više »

VALUTA BEZ PREMCA

Zašto je zlato najbolji element za novac

objavljeno prije 13 godina

Zašto je zlato postalo svojevrsni novčani standard? Zašto u piranju nije neki drugi element? Pročitajte što o tome misli jedan kemijski inženjer. Element mora zadovoljiti… više »

SHIT-BURGER

Japanac od ljudskog izmeta napravio meso

objavljeno prije 13 godina

Japanski znanstvenik Mitsuyuki Ikeda osmislio je postupak kojim se ljudski izmet može pretvoriti u jestivo meso. Na ideju je došao kada je od Grada Tokija dobio zadatak da pronađe… više »

FOR THE LULZ

Uhićen mladić za kojeg se sumnja da je vođa hakerske skupine LulzSec

objavljeno prije 13 godina

Britanski tinejdžer, kojeg se sumnjiči da je mozak notorne internacionalne hakerske organizacije LulzSec, uhićen je danas u Velikoj Britaniji. 19-godišnji Ryan Cleary uhićen je samo… više »

skrolaj na vrh