Život
Umjereno sunčanje je zdravo
SUNČANJE

3 sata dnevno na suncu smanjuju rizik raka dojke za 50%

objavljeno prije 13 godina

Tri sata dnevno na suncu može smanjiti rizik nastanka raka dojke i do čak 50 posto, rezultat je najnovijeg istraživanja. Ovo je istraživanje posljednje u nizu studija koje se bave utjecajem… više »

GROMADA

Asteroid veličine kamiona zaobišao Zemlju za 12.000 kilometara

objavljeno prije 13 godina

Američka svemirska agencija NASA objavila je kako je u noći sa ponedjeljka na utorak iznad Atlantskog oceana naš planet prošao asteroid veličine kamiona, i to na udaljenosti od… više »

ZANIMLJIVO

Skijanje na travi - ljetna verzija skijanja na rolama

objavljeno prije 13 godina

Sezona skijanja na travi traje od proljeća do jeseni i zanimljiva je svima koji vole prirodu i skijanje općenito. Iako ima puno povezanosti s alpskim skijanjem, za skijanje na travi potrebne… više »

MAJČE RADOSTI

Mačak Mog pliva u nadi da će ponovno prohodati

objavljeno prije 13 godina

Mačak Mog obožava bazene, a na satove plivanja ide u Cornwallu na jugu Engleske. Priča na žalost ima tužan početak jer Mog nakon prometne nesreće ne može hodati na sve četiri šape.… više »

SRČANE BOLESTI I DIJABETES

Zdravi i debeli, mršavi i bolesni - zašto?

objavljeno prije 13 godina

Vitko tijelo nije garancija da će vas zaobići tipične bolesti pretilih osoba, pogotovo srčani problemi i dijabetes. Međunarodna skupina znanstvenika otkrila je da postoji gen koji je zadužen… više »

KIHNUTI ILI NE?

Je li pametno zaustaviti kihanje

objavljeno prije 13 godina

Ako imate potrebu kihnuti najbolje je to učiniti i ne pokušavati zaustaviti čitav proces. Prema mišljenju Alana Wilda, kirurga vrata i glave i izvanrednog profesora… više »

Nova aplikacija za smartphone omogućuje smisleniju komunikaciju licem u lice

objavljeno prije 13 godina

Bi li nova smartphone aplikacija mogla omogućiti smisleniju komunikaciju licem u lice u određenim situacijama? Skupina inženjera pokušava otkriti upravo to uz pomoć softvera koji… više »

PREHRANA U TRUDNOĆI

Trudnice koje "jedu za dvoje" ugrožavaju zdravlje svojih beba

objavljeno prije 13 godina

Trudnice koje „jedu za dvoje" štete svojim nerođenim bebama, pokazala je najnovija studija. Osim što djeca žena koje pretjerano jedu u trudnoći mogu imati smanjen… više »

37 STUPNJEVA

Znanstvenici izmjerili temperaturu dinosaurisima

objavljeno prije 13 godina

Zanimljivom si načinom znanstvenici izmjerili temperaturu dinosaura s obzirom na to da ovim izumrlim bićima svakako nisu mogli gurnuti toplomjer pod jezik. Analizirali su tako zubnu caklinu… više »

TKO ĆE TO POTROŠIT'

Na lutriji Euro Millions očekuje se dobitak od rekordnih 132 mil. eura

objavljeno prije 13 godina

Ukoliko se u utorak navečer na lutriji Euro Millions izvuče dobitak od 132 milijuna eura, bit će time oboren povijesni rekord zarade na europskoj lutriji koji je do sada držao jedan Britanac… više »

DEEP IMPACT

5 razloga zbog kojih bi nas trebalo biti briga za asteroide

objavljeno prije 13 godina

Iako su neka druga nebeska tijela, prije svega Mjesec a u zadnje vrijeme i Mars, u fokusu većine potencijalnih budućih svemirskih misija, znanstvenici tvrde da se asteroidi nikako ne smiju… više »

3d prikaz tumorske stanice
SPASONOSNE TABLETE

Čudotvorna pilula mogla bi liječiti sve vrste raka

objavljeno prije 13 godina

„Čudotvorna tableta", prvotno namijenjena liječenju raka dojke, mogla bi se početi koristiti kao univerzalno oružje protiv svih vrsta tumore, kažu britanski znanstvenici. Tvrde kako su… više »

ELEMENT U TRAGOVIMA

Cink - važna karika za ljepotu i zdravlje

objavljeno prije 13 godina

Gubitak kose, osjetljivi nokti, promjene na koži i nagle promjene raspoloženja moguće su posljedice poremećaja u razini cinka u tijelu. Cink je prijeko potreban ljudskom organizmu ali ga… više »

BESPLATNI DOŽIVLJAJI

Najbolje internet stranice za virtualna putovanja

objavljeno prije 13 godina

Google Street View još uvijek nudi najbolju pokrivenost gradova i znamenitosti panoramskim slikama od 360 stupnjeva koje pozivaju na virtualno putovanje, ali postoji sve više… više »

LEGENDA

Fotografija Billy the Kida prodana za 2,3 milijuna dolara

objavljeno prije 13 godina

Billy the Kid, legendarni revolveraš se pred 130 godina odlučio utrošiti 25 centa za novotariju, snimivši svoju fotografiju. Dogodilo se to pred jednim salunom u Novom… više »

skrolaj na vrh