« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
GENIJALNO!

Kako bi Facebook izgledao da je napravljen u devedesetima

Upravo se to zapitala skupina geekova sa stranice Squirrel-Monkey, koji su pokušali ponovno stvoriti Facebook sa znanjem i tehnologijom iz 1995. godine

Fotografija vijesti
Više o

Facebook

,

smiješne vijesti

,

Twitter

,

društvene mreže

Iako je u obliku kakvom ga danas poznajemo izumljen još tamo početkom devedesetih, internet je sve do novog milenija bio znatno drukčije mjesto nego što je to danas. Stranica je bilo malo, bile su gotovo potpuno lišene bilo kakvih slika (animacije i video ne trebamo ni spominjati), a sve ste adrese morali znati napamet ili imati negdje zapisano, budući da Google nije postojao.

Kako bi u takvom okruženju funkcionirale moderne društvene mreže poput Facebook? Upravo se to zapitala skupina geekova sa stranice Squirrel-Monkey, koji su pokušali ponovno stvoriti Facebook sa znanjem i tehnologijom iz 1995. godine.

Oni koji su koristili internet u to vrijeme zasigurno će se dobro nasmijati na neke od stvari koje smo gotovo potpuno danas zaboravili (iznimno spora učitavanja, 56k modemi, rad u DOS-u), dok će ostalima ovaj zanimljivi i duhoviti video dobro prikazati prosječno korisničko iskustvo toga vremena.

Svi fanovi i ovisnici o Twitteru mogu pogledati još jedan video iste skupine, koji prikazuje kako bi najpopularniji mikroblogerski servis na svijetu izgledao da je kojim slučajem napravljen u osamdesetima.

03.04.2012. 21:16:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Tea
    03.04.2012. 22:33
    Tajj facebook je zbilja čudan! Tko zna kako će izgledati za 10 do 20 godina !
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh