« Zdravlje
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
IRONIJA ŽIVOTA

Želite u ranu mirovinu? Nećete predugo uživati u njoj

Istraživanje provedeno u Austriji pokazalo je kako se ljudima koji su otišli u mirovinu prije 57. godine značajno povećava šansa za preranom smrću

Fotografija vijesti
Više o

umirovljenici

,

pravo na mirovinu

,

prijevremena mirovina

Unatoč tomu što je ideal većine radnog naroda na ovom svijetu skupiti dovoljnu količinu novca i prihoda te otići u zasluženu mirovinu u kojoj ćemo što duže uživati, čini se kako mnogi kojima rano umirovljenje doista pođe za rukom ne požive dovoljno dugo da to potpuno iskoriste.

Istraživanje provedeno u Austriji pokazalo je kako se ljudima koji su otišli u mirovinu prije 57. godine značajno povećava šansa za preranom smrću, a taj fenomen posebice pogađa muškarce.

Andreas Kuhn, Jean-Philippe Wuellrich i Josef Zweimüller proučavali su podatke tisuća austrijskih radnika rođenih između 1929. i 1941. i došli do ovog iznenađujućeg zaključka.

Istraživači vjeruju kako je glavni uzrok tomu nagli pad dobrih i sve veće prihvaćanje loših zdravstvenih navika koje usvoje ljudi u preranoj mirovini, poput pušenja, ispijanja alkohola, nezdrave prehrane i smanjene fizičke aktivnosti.

„Ovi rezultati svakako su zabrinjavajući i pokazuju kako bi se zdravstvena skrb starijih osoba trebala više fokusirati na one koji su duže u mirovini", rekao je Andreas Kuhn.

Eto konačno malo utjehe i za sve nas kojima će mirovina biti nepoznat pojam i koji nemamo izbora nego raditi dok ne umremo. 

02.04.2012. 20:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh