« Žene
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
SAMOPOUZDANJE

Dijelovi tijela kojih se žene najviše srame

Dobrom dijelu žena veća je panika pokazati se u bikiniju na plaži nego se skinuti do gola pred novim partnerom

Trbuh na plaži je najveća panika
Trbuh na plaži je najveća panika (Arhiva)
Više o

bikini

,

tijelo

,

žensko tijelo

,

trbuh

,

sampouzdanje

Ljeto se sve više bliži, izazivajući stravu i stres kod dobrog dijela žena, pokazalo je istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji, i to iz stvarno ne baš pretjerano strašnog razloga - pokazivanja trbuha u kupaćem kostimu.

Vjerovali ili ne, to je glavni horor za 45 posto žena kojima je veći problem hodati plažom u bikiniju nego skinuti se do gola pred novim seksualnim partnerom. Još većih 54 posto žena opterećeno je upravo trbuhom, a samo 20 posto nije zadovoljno cijelim tijelom.

Kako bi sakrile trbuh, 79 posto ispitanica nosi pareo ili neki sličan komad odjeće. Najveći dio njih tvrdi da je majčinstvo promijenilo njihove poglede na vlastito tijelo, pa se tako više od pola žena manje zabrinjava zbog izgleda od rođenja djeteta, dok je ostatak priznao da im je samopouzdanje strašno palo od poroda.

Na samopouzdanje najviše utječe mišljenje drugih žena, a ne muškaraca, jer 81 posto žena priznaje da im je važniji kompliment od prijateljice nego od partnera jer im podiže raspoloženje i samopouzdanje.

23.04.2013. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh