Svijet nema prethodne stranice

Dogodilo se na današnji dan - 16. svibnja

objavljeno prije 45 minuta i 25 sekundi

Naseljavanje američkog Zapada najviše je ostalo u sjećanju po karavanama naseljenika, koji su putovali u stotinama kola koja su vukli konji. Slike kola poslaganih u krug oko kojih… više »

STVARNO?

Prošlo ljeto bilo je najtoplije u 2000 godina

objavljeno prije 16 sati i 46 minuta

Znanstvenici su ranije objavili da je 2023. globalno bila najtoplija godina od početka mjerenja 1850. godine, ali studija u časopisu Nature ukazuje na to da su klimatske promjene uzrokovane… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. svibnja

objavljeno prije 1 dan

Las Vegas, najveći svjetski centar kocke, a s više od pola milijuna stanovnika i najveći grad u američkoj saveznoj državi Nevadi, osnovan je 1905. godine. Prije razvoja samog Las… više »

STVARNO?

Što političke stranke misle o ključnim zelenim izazovima

objavljeno prije 1 dan i 10 sati

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF na razini Europske unije kontinuirano prati donošenje i provedbu zakonodavstva koje proizlazi iz Europskog zelenog plana, a ove… više »

COOL

Greencajt postaje prvi ugljično neutralan festival

objavljeno prije 1 dan i 13 sati

U doba rastuće digitalne pismenosti, svijest o opasnostima od cyber prijetnji postaje bitnija nego ikada. AI tehnologija ubrzano postaje dio svakodnevice, a pitanje CO2 neutralnosti nameće se… više »

WOW

Rasco predstavio vozilo na vodik

objavljeno prije 1 dan i 16 sati

Rasco je ponovno potvrdio da Hrvatska ima sve resurse za razvoj velikih hi-tech inovacija. Jedna od najbrže rastućih kompanija u industriji komunalnih vozila, danas je u Münchenu… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. svibnja

objavljeno prije 2 dana

Engleski seoski liječnik Edward Jenner iz Berkeleya, 1796. godine uspješno je testirao prvo cjepivo protiv malih boginja. U Jennerovo vrijeme radila se inokulacija malih boginja, koja… više »

EHHH...

Baterije su sve češći uzrok požara

objavljeno prije 2 dana i 16 sati

Požari u kamionima za odvoz otpada i na odlagalištima porasli su više od 70 posto nakon 2022. godine i procjenjuje se ih je u 2023. bilo 1.200, prema studiji tvrtke Material… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. svibnja

objavljeno prije 3 dana

Britanski kapetan Arthur Phillip isplovio je iz Portsmoutha s brodovima punim osuđenika kako bi osnovao prvu kažnjeničku koloniju u Australiji. Flota, simbolično nazvana 'Prva flota',… više »

EKO

Beneath the Surface: The Fight for Corals

objavljeno prije 3 dana i 16 sati

Red Sea Global je razvojni tim koji brine o destinacijama regenerativnog turizma Crvenog mora i AMAALE-e. Cilj im je pokazati kako je očuvanje životne sredine ključno za razvoj turizma.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 12. svibnja

objavljeno prije 4 dana

Bitka kod Lewesa koja je bila dio tzv. II. barunskog rata, a odvila se 1264. godine u britanskom Sussexu. Glavni razlog bitke u kojoj su se sukobile vojske kralja Henryja III. i Simona de… više »

COOL

Molekula koja upija stakleničke plinove

objavljeno prije 4 dana i 7 sati

"Kavez svih kaveza" je način na koji su znanstvenici opisali novu vrstu poroznog materijala, jedinstvenog po svojoj molekularnoj strukturi, koji bi se mogao koristiti za zadržavanje ugljičnog… više »

STVARNO?

Zelena tranzicija pokreće gradove

objavljeno prije 4 dana i 10 sati

"Vrijednosti za koje se ovdje zalažemo pobijedit će kad tad" zaključio je gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević na panelu o Urbanim strategijama za klimatsku… više »

OSVRT

Počela je (r)evolucija mesa!

objavljeno prije 4 dana i 11 sati

U petak 10. svibnja 2024. od 10 sati, u dvorani OAZA Joyful Place na adresi Radićeva ulica 9, Zagreb, Prijatelji životinja održali su promociju vodiča „(R)evolucija mesa". Vodič su… više »

COOL

Evolucijski ples vodenih muha za očuvanje voda

objavljeno prije 4 dana i 16 sati

Iako maleni, kukci imaju golemu važnost za dobrobit našeg planeta. Oni oprašuju biljke, recikliraju hranjive tvari i čine okosnicu mnogih hranidbenih lanaca, bitnih za… više »

skrolaj na vrh