Svijet nema prethodne stranice
UPS!

60 milijuna ljudi u Europi živi s nekom od kardiovaskularnih bolesti

objavljeno prije 8 sati i 45 minuta

Kardiovaskularne bolesti vodeći su javnozdravstveni problem u svijetu i u Hrvatskoj, najčešća su nezarazna bolest odgovorna za čak 20,5 milijuna smrti godišnje na razini… više »

EH, DA...

Klimatske promjene donose poplave

objavljeno prije 13 sati i 37 minuta

U najgoroj poplavi koja je pogodila središnju Europu u najmanje dva desetljeća poginulo je 24 ljudi, zgrade su oštećene, mostovi srušeni, a šteta se… više »

NARAVNO

Obnovljivi izvori energije su najjeftiniji

objavljeno prije 16 sati i 52 minute

Istraživanje koje je u utorak tijekom Generalne skupštine UN-a objavila Međunarodna agencija za obnovljivu energiju (IRENA) na Globalnom samitu o obnovljivim izvorima pokazalo je da je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. rujna

objavljeno prije 1 dan

Mirom u Parizu na današnji dan 1617. godine habsburški nadvojvoda i budući car Ferdinand obvezao se da će protjerati uskoke iz Senja. Uskoci su naseljeni u okolici Otočca i na… više »

EH, DA...

Kako reformirati Vijeće sigurnosti UN-a?

objavljeno prije 1 dan i 16 sati

U svom Paktu za budućnost, države članice UN-a obvezuju se na reformu Vijeća sigurnosti. U 39 točaka navodi se da će biti uzeta u obzir "hitna potreba da se učini reprezentativnijim,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. rujna

objavljeno prije 2 dana

Na današnji dan godine 1493. Kolumbo je isplovio na svoje drugo putovanje prema Americi. Godine 1639. otvorena je prva tiskara u Americi. Junak Američke revolucije Ethan Allen… više »

EH, DA...

Hrvati i hrana - nije jednostavno

objavljeno prije 2 dana i 13 sati

#BirajZeleno inicijativa, koja se bavi smanjenjem otpada od hrane, ovog vikenda zainteresirala je brojne posjetitelje manifestacije Ilica Q'art. Chef Mario Mandarić i učenici Centra za odgoj… više »

Dogodilo se na današnji dan – 24. rujna

objavljeno prije 3 dana

Na današnji dan 1493. godine Kolumbo je započeo svoju drugu ekspediciju Novog svijeta. Prvi put oko svijeta jahtom dogodio se 1853.godine. Vlasnik jahte bio je Cornelius Vanderbilt.… više »

COOL

Čisteći medvjedići ne staju

objavljeno prije 3 dana i 13 sati

U sklopu Erasmus+ projekta „Future Green Leaders" Čisteći medvjedići počistili su u nedjelju površinu na istočnoj granici Općine Nova Kapela, nedaleko od naplatne postaje Lužani,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. rujna

objavljeno prije 4 dana

Na današnji dan godine 1846. Johann Gottfried Galle i Heinrich d'Arrest otkrili su planet Neptun. 1868. godine Grito de Lares proglasio je neovisnost Portorika. Prvi tramvaj na parni… više »

COOL

Edukacija, praktično iskustvo i ukusna avantura sve u jednom

objavljeno prije 4 dana i 8 sati

Sljedeći tjedan započinje niz zabavnih i edukativnih radionica na temu fermentacije na kojima možete naučiti više o ovoj drevnoj metodi očuvanja hrane koja donosi brojne benefite za… više »

EH, DA...

Slaba potražnja za "zelenim" čelikom i aluminijem

objavljeno prije 4 dana i 11 sati

Više od 450 velikih industrijskih projekata diljem svijeta traži stotine milijardi dolara ulaganja kako bi se smanjile emisije ugljika, objavio je u četvrtak Akcelerator industrijske… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. rujna

objavljeno prije 5 dana

Na današnji dan 1692.g. posljednja je osoba u Americi obješena zbog optužbe da je vještica. Godine 1827.  Anđeo Moroni otkrio je Josephu Smithu zlatne ploče koje… više »

TREBALO BI...

Eko-udruge traže povećanje naknade za povrat ambalaže

objavljeno prije 5 dana i 8 sati

Iznos bi se trebao kretati između 15 i 50 centi i razlikovati se prema volumenu i materijalu, ističu u zajedničkom priopćenju Platforme potpisnice: Zelena akcija, Zelena Istra, TerraHub… više »

ZANIMLJIVO

Sve zemlje kaskaju s nacionalnim planovima prilagodbe?

objavljeno prije 5 dana i 11 sati

Istraživači Instituta za globalne strategije zaštite okoliša u Japanu Osamu Mizuno i Naoyuki Okano ispitali su koherentnost cijele sheme Nacionalnih planova… više »

skrolaj na vrh