Glavna zvijezda deserta talijanskog chefa je kremasti espresso
A kako su ga pripremili domaći gastro influenceri, među kojima je bio i Luka Nižetić?
Iako je ljeto već pomalo za nama i krenula je nova sezona, okusi Italije uvijek su dobra ideja. Zna to i chef Stefano Cosattini, Talijan s hrvatskom adresom, koji je proveo vikend s domaćim gastro influencerima u Istri. San Canzian, maleno istarsko mjesto, bilo je idealno za učenje pripremanja talijanskih specijaliteta. Italian Chef Weekend Experience, koji možete rezervirati na Punkufer.hr, hedonističko je iskustvo za sve ljubitelje mediteranskih okusa, a u njemu je proteklog tjedna uživao i glazbenik, influencer te strastveni kuhar Luka Nižetić. Poznat po svojoj ljubavi prema okusima Mediterana, Luka je posebno uživao u desertu koji je pripremio s omiljenom kavom, Nespresso Espressom.
Pravi talijanski desert, osim kremastog espressa, sadrži i lješnjake, agrume te prozračnu kremu s mascarponeom. Uz inovativni Nespresso Vertuo sustav, koji prema kapsuli prepoznaje duljinu napitka koji želimo, ovaj će desert biti prava mala Italija u čaši. Vrhunske namirnice, bogat okus i svježina i inače su karakteristike talijanske kuhinje, a tako i ovog deserta kojeg možete napraviti svaki put kad želite okus Mediterana.
RECEPT ZA KREMU S AGRUMIMA I LJEŠNJAK CRUMBLEOM
Sastojci:
200g mascarponea
1/2 mahune vanilije
Korica 1 naranče
Korica 1 limete
20g oguljenih lješnjaka
30g glatkog brašna
Čajna žličica meda od kestena
25g maslaca
20g šećera
Prstohvat soli
20 ml vrhnja za šlag
1 Nespresso Espresso
0,02 ml likera od lješnjaka
Za ukras: klice meda (honey cress), kandirana korica naranče i/ili limete
Priprema:
-
Tepsiju ili airfryer obložite papirom za pečenje. Ako koristite pećnicu, prethodno je zagrijte na 180 stupnjeva.
-
Usitnite lješnjake i pomiješate ih s brašnom, maslacem, soli i šećerom te ih izmrvite rukama.
-
Istresite na papir za pečenje i pecite oko 15 minuta, odnosno dok ne porumeni. Povremeno promiješajte kuhačom. Kad je gotovo, ohladite.
-
Miksajte mascarpone, med od kestena i korice limete i naranče. U drugoj posudi umiksajte šlag pa ga dodajte u mascarpone kako bi krema bila prozračnija.
-
Servirajte slasticu tako da na dnu čaše stavite crumble od lješnjaka, zatim Nespresso kavu, pa liker od lješnjaka te na sve stavite kremu od mascarponea i agruma. Ukrasite kandiranim koricama limete i naranče ili klicama meda.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar